Privacyinstellingen van video's wijzigen

Update de privacyinstellingen van je video om te bepalen waar je video kan worden weergegeven en wie deze kan bekijken.

Privacyinstellingen van video's wijzigen

1. Log in bij de YouTube-app op je Android-apparaat.
  2. Tik op Bibliotheek  en dan Je video's .
  3. Tik naast de video die je wilt wijzigen op Meer Meer en dan Bewerken.
  4. Tik op de instelling Privacy en kies tussen Openbaar, Privé en Verborgen.
  5. Tik op TERUG en tik bovenaan op de knop OPSLAAN om de wijzigingen op te slaan.

Over privacyinstellingen

Openbare video's
Iedereen op YouTube kan openbare video's bekijken. Ze kunnen ook worden gedeeld met iedereen die YouTube gebruikt. Deze video's worden op je kanaal gepost als je ze uploadt, en weergegeven in zoekresultaten en lijsten met gerelateerde video's.
Privévideo's

Privévideo's en -playlists kunnen alleen worden bekeken door jou en de mensen die jij selecteert. Je privévideo's worden niet getoond op het tabblad Video's op de homepage van je kanaal. Ze verschijnen ook niet in de zoekresultaten van YouTube. YouTube-systemen en -reviewers kunnen privévideo's beoordelen op onder andere auteursrechtschendingen en geschiktheid voor advertenties om misbruik te voorkomen.

Een privévideo delen:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Content in het linkermenu.
  3. Klik op de video die je wilt bewerken.
  4. Klik op het vak Zichtbaarheid en selecteer Privé delen.
  5. Geef de e-mailadressen op waarmee je de video wilt delen en selecteer OPSLAAN.

Reacties zijn niet beschikbaar bij privévideo's. Als je reacties wilt toestaan op een video die niet openbaar is, kun je Verborgen als privacyinstelling kiezen.

Verborgen video's

Verborgen video's en playlists kunnen worden bekeken en gedeeld door iedereen die de link heeft. Je verborgen video's worden niet weergegeven op het tabblad Video's op de homepage van je kanaal. Ze verschijnen ook niet in de zoekresultaten van YouTube, tenzij iemand je verborgen video heeft toegevoegd aan een openbare playlist.

Je kunt de URL van een verborgen video delen. De mensen met wie je de video deelt, hebben geen Google-account nodig om de video te bekijken. Iedereen die de link heeft, kan de video zelf weer delen.

Actie Privé Verborgen Openbaar
Kan URL delen Nee Ja Ja
Kan worden toegevoegd aan een kanaalsectie Nee Ja Ja
Wordt weergegeven in zoekresultaten, bij gerelateerde video's en bij aanbevelingen Nee Nee Ja
Wordt op je kanaal gepost Nee Nee Ja
Wordt weergegeven in de abonneefeed Nee Nee Ja
Gebruikers kunnen reacties posten Nee Ja Ja