Privacyinstellingen van video's wijzigen

Update de privacyinstellingen van je video om te bepalen waar je video kan worden weergegeven en wie deze kan bekijken.

Privacyinstellingen van video's wijzigen

1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Selecteer Video's in het menu aan de linkerkant.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de video die je wilt updaten. Selecteer het tabblad Live om je live uploads te bekijken.
  4. Klik op het potloodpictogram onder Zichtbaarheid en kies Openbaar, Privé of Verborgen.

Instructies voor de klassieke versie van Creator Studio

1. Ga naar Videobeheer.
  2. Zoek de video die je wilt wijzigen en klik op Bewerken.
  3. Kies in het dropdownmenu Privacyinstellingen tussen Openbaar, Privé en Verborgen.
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.

Over privacyinstellingen

Openbare video's

Openbare video's kunnen worden bekeken en gedeeld door alle gebruikers van YouTube. Deze video's worden op je kanaal gepost wanneer je ze uploadt en worden weergegeven in zoekresultaten en lijsten met gerelateerde video's.

Privévideo's

Privévideo's en -afspeellijsten kunnen alleen worden bekeken door jou en de gebruikers die jij selecteert. Je privévideo's worden niet weergegeven aan anderen die het tabblad Video's van je kanaalpagina bezoeken en worden niet getoond in de zoekresultaten van YouTube.

Een privévideo delen:

1. Ga naar Videobeheer in de klassieke versie van Creator Studio.
  2. Zoek de video die je wilt delen en selecteer vervolgens Bewerken.
  3. Selecteer Delen in het dropdownmenu Privacyinstellingen.
  4. Voer de e-mailadressen in van mensen met wie je de video wilt delen en selecteer vervolgens OK.

Reacties zijn niet beschikbaar bij privévideo's. Als je reacties wilt toestaan op een video die niet openbaar is, kun je Verborgen als privacyinstelling kiezen.

Verborgen video's

Verborgen video's en afspeellijsten kunnen worden bekeken en gedeeld door iedereen die de link heeft. Je verborgen video's worden niet weergegeven aan kijkers die naar het tabblad Video's van je kanaalpagina gaan. Ze worden ook niet weergegeven in de zoekresultaten van YouTube, tenzij iemand je verborgen video heeft toegevoegd aan een openbare afspeellijst.

Je kunt de URL van een verborgen video delen met andere gebruikers. De mensen met wie je de video deelt, hebben geen Google-account nodig om de video te bekijken. Iedereen die de link heeft, kan de video zelf weer delen.

Functie Verborgen Privé Openbaar
Kan URL delen Ja Nee Ja
Kan worden toegevoegd aan een kanaalsectie Ja Nee Ja
Wordt weergegeven in zoekresultaten en bij gerelateerde video's en aanbevelingen Nee Nee Ja
Wordt op je kanaal gepost Nee Nee Ja
Wordt weergegeven in de abonneefeed Nee Nee Ja
Gebruikers kunnen reacties posten Ja Nee Ja