De privacyinstellingen voor je video wijzigen

Wanneer je een video uploadt, wordt deze standaard ingesteld als een openbare video. Dit betekent dat iedereen de video kan bekijken. Je kunt de privacyinstellingen van je video's gemakkelijk veranderen en bepalen wie ze mag bekijken.

Abonneer je op het YouTube Help-kanaal voor videotips en instructies.

Privacyinstellingen wijzigen

Kies de instelling tijdens het uploaden van de video in het gedeelte Privacyinstellingen. Als je de video al hebt geüpload, kun je de privacyinstellingen als volgt wijzigen:

1. Ga naar Videobeheer.
  2. Zoek de video die je wilt wijzigen en klik op Bewerken.
  3. Kies in het dropdown-menu Privacyinstellingen de gewenste instelling:
    • Openbaar
    • Verborgen
    • Privé
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.

Tip: Je kunt dit ook op je mobiele apparaat doen met de Creator Studio-app. Lees meer in het Helpcentrum van Creator Studio.

Videoprivacy beheren

Wanneer je een video uploadt, wordt deze standaard ingesteld als een openbare video. Dit betekent dat iedereen de video kan bekijken. Je kunt de privacyinstellingen wijzigen en bepalen wie de video mag bekijken.

Privévideo's

Een privévideo kan alleen door jezelf en door jou geselecteerde gebruikers worden bekeken. De video wordt niet weergegeven op je kanaal of in zoekresultaten en is niet zichtbaar voor andere gebruikers. Je kunt instellen met welke gebruikers je een privévideo wilt delen.

Reacties zijn niet beschikbaar bij privévideo's. Als je reacties wilt toestaan op een video die niet openbaar is, kun je een verborgen video uploaden.

1. Klik in het dropdown-menu Privacyinstellingen op Delen.
  2. Voeg de e-mailadressen toe van mensen met wie je de video wilt delen.
Als je privévideo's wilt delen, moet je je naam bevestigd hebben op YouTube.
Verborgen video's

Alleen personen die de link naar de video hebben, kunnen verborgen video's bekijken en reacties plaatsen. Verborgen video's:

• Worden niet weergegeven als kijkers naar het tabblad Video's van de kanaalpagina gaan.
  • Worden niet weergegeven in de zoekresultaten van YouTube, tenzij iemand je verborgen video aan een openbare afspeellijst heeft toegevoegd.

Een verborgen video delen: Deel de link met de mensen die je toegang wilt geven. Zij kunnen de video vervolgens bekijken.

De mensen waarmee je de video deelt, hebben geen Google-account nodig om de video te kunnen bekijken. Dit is alleen vereist voor privévideo's. Iedereen met de link kan de video ook weer op verschillende manieren delen, bijvoorbeeld door de link door te sturen. Als je niet wilt dat anderen je video kunnen delen, maak er dan een privévideo van.