Privacyinstellingen van video's wijzigen

Je kunt de privacyinstellingen van je video's gemakkelijk wijzigen en zo bepalen wie deze mag bekijken.

Privacyinstellingen

• Openbare video's en afspeellijsten kunnen door iedereen worden bekeken en met iedereen worden gedeeld.
  • Privévideo's en -afspeellijsten kunnen alleen worden bekeken door jou en de gebruikers die jij selecteert.
  • Verborgen video's en afspeellijsten kunnen worden bekeken en gedeeld door iedereen die de link heeft.
Kenmerk Verborgen Privé Openbaar
Kan URL delen Ja Nee Ja
Kan worden toegevoegd aan een kanaalgedeelte Ja Nee Ja
Wordt weergegeven in zoekresultaten en bij gerelateerde video's en aanbevelingen Nee Nee Ja
Wordt op je kanaal geplaatst Nee Nee Ja
Wordt weergegeven in de abonneefeed Nee Nee Ja

Privacyinstellingen van video's wijzigen

Je kunt de privacyinstellingen beheren en zo bepalen wie je video's mag bekijken.

Openbaar

Openbare video's kunnen worden bekeken en gedeeld door alle gebruikers van YouTube. Deze video's worden op je kanaal geplaatst wanneer je ze uploadt en worden weergegeven in zoekresultaten en lijsten met gerelateerde video's.
  1. Ga naar Videobeheer.
  2. Zoek de video die je wilt wijzigen en klik op Bewerken.
  3. Klik in het dropdown-menu Privacyinstellingen op Openbaar.
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.

Privé

Een privévideo kan alleen worden bekeken door jou en de gebruikers die jij selecteert. Je privévideo's worden niet weergegeven aan kijkers die naar het tabblad Video's van je kanaalpagina gaan. Ze worden ook niet weergegeven in de zoekresultaten van YouTube. Als je wilt dat andere gebruikers je privévideo kunnen bekijken, kun je de video met ze delen via e-mail.

Reacties zijn niet beschikbaar bij privévideo's. Als je reacties wilt toestaan op een video die niet openbaar is, kun je een verborgen video uploaden.

Video instellen als privé

1. Ga naar Videobeheer.
  2. Zoek de video die je wilt wijzigen en klik op Bewerken.
  3. Klik in het dropdown-menu Privacyinstellingen op Privé.
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.

Een privévideo delen

Je kunt een privévideo delen met andere gebruikers via e-mail.

1. Ga naar Videobeheer.
  2. Zoek de video die je wilt delen en klik op Bewerken.
  3. Klik in het dropdown-menu Privacyinstellingen op Delen.
  4. Voeg de e-mailadressen toe van mensen met wie je de video wilt delen.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan. De gebruikers krijgen een e-mail met een link naar de video.

Verborgen

Verborgen video's kunnen worden bekeken en gedeeld door iedereen die de link heeft.

Je verborgen video's worden niet weergegeven aan kijkers die naar het tabblad Video's van je kanaalpagina gaan. Ze worden ook niet weergegeven in de zoekresultaten van YouTube, tenzij iemand je verborgen video heeft toegevoegd aan een openbare afspeellijst.

Je kunt de URL van een verborgen video delen met andere gebruikers. Anders dan bij privévideo's hebben de mensen met wie je de video deelt geen Google-account nodig om de video te kunnen bekijken.

Alle personen die de link hebben, kunnen de video opnieuw delen. Ze kunnen de link bijvoorbeeld doorsturen of de video toevoegen aan een openbare afspeellijst. Stel de video in als privé als je niet wilt dat anderen je video opnieuw kunnen delen.

1. Ga naar Videobeheer.
  2. Zoek de video die je wilt wijzigen en klik op Bewerken.
  3. Kies in het dropdown-menu Privacyinstellingen de optie Verborgen.
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.

Als je een verborgen video wilt delen, deel je de link met de mensen die je toegang wilt geven. Zij kunnen de video vervolgens bekijken.

Wat gebeurt er als je de privacyinstelling van een video wijzigt naar Openbaar?

Als je de privacyinstelling van een video wijzigt van Privé of Verborgen naar Openbaar, worden je abonnees op de hoogte gesteld van je video in hun abonnementsfeed en via meldingen (als ze zich daarvoor hebben aangemeld).

Abonnementsfeed
Het tijdstip waarop een video op Openbaar is ingesteld, bepaalt de plaatsing ervan in de abonnementsfeed. Zodra een video op Openbaar is ingesteld, wordt deze in de abonnementsfeed weergegeven.

Meldingen
Abonnees die zich hiervoor hebben aangemeld, ontvangen een melding over een openbare video wanneer:

• Je een openbare video voor het eerst uploadt.
  • Je de privacyinstelling van een video voor het eerst wijzigt van Privé of Verborgen naar Openbaar. Abonnees ontvangen geen melding als je de privacyinstelling van dezelfde video later nog eens wijzigt.