De privacyinstellingen voor je video wijzigen

Wanneer je een video uploadt, wordt deze standaard ingesteld als een openbare video. Dit betekent dat iedereen de video kan bekijken. Je kunt de privacyinstellingen van je video's gemakkelijk wijzigen en zo bepalen wie de video mag bekijken.

Abonneer je op het YouTube Help-kanaal voor videotips en instructies.

Privacyinstellingen wijzigen

Kies de instelling tijdens het uploaden van de video in het gedeelte Privacyinstellingen. Als je de video al hebt geüpload, kun je de privacyinstellingen als volgt wijzigen:

Tip: Je kunt dit ook op je mobiele apparaat doen met de Creator Studio-app. Lees meer in het Helpcentrum van Creator Studio.

Videoprivacy beheren

Wanneer je een video uploadt, wordt deze standaard ingesteld als een openbare video. Dit betekent dat iedereen de video kan bekijken. Je kunt de privacyinstellingen wijzigen en zo bepalen wie de video mag bekijken.

Privévideo's

Een privévideo kan alleen door jezelf en door jou geselecteerde gebruikers worden bekeken. De video wordt niet weergegeven op je kanaal of in zoekresultaten en is niet zichtbaar voor andere gebruikers. Je kunt instellen met welke gebruikers je een privévideo wilt delen.

Reacties zijn niet beschikbaar bij privévideo's. Als je reacties wilt toestaan op een video die niet openbaar is, kun je een verborgen video uploaden.

1. Klik in het dropdown-menu Privacyinstellingen op Delen.
  2. Voeg de e-mailadressen toe van mensen met wie je de video wilt delen.
Als je privévideo's wilt delen, moet je je naam bevestigd hebben op YouTube.

Verborgen video's

1. Ga naar Videobeheer.
  2. Zoek de video die je wilt wijzigen en klik op Bewerken.
  3. Kies in het dropdown-menu Privacyinstellingen de gewenste instelling:
    • Openbaar
    • Verborgen
    • Privé
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.