Privacyinstellingen van video's wijzigen

Update de privacyinstellingen van je video om te bepalen waar je video verschijnt en wie deze kan bekijken.

What are video privacy settings on YouTube?

Abonneer je op het YouTube Creators-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

Privacyinstellingen van video's wijzigen

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Content in het linkermenu.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de video die je wilt updaten. Selecteer het tabblad Live om je live uploads te bekijken.
  4. Klik op de pijl-omlaag onder Zichtbaarheid en kies Openbaar, Privé of Verborgen.
  5. Opslaan.

Opmerking: De privacyinstelling voor video's van creators van 13 tot 17 jaar is standaard privé. Als je 18 jaar of ouder bent, is de standaard privacyinstelling voor video's openbaar. Alle gebruikers kunnen deze instelling veranderen om hun video openbaar, privé of verborgen te maken.

Over privacyinstellingen

Openbare video's
Iedereen op YouTube kan openbare video's bekijken. Deze kunnen ook worden gedeeld met iedereen die YouTube gebruikt. Openbare video's die je uploadt, komen op je kanaal en kunnen in zoekresultaten en lijsten met gerelateerde video's worden getoond.
Privévideo's

Privévideo's en -playlists kunnen alleen worden bekeken door jou en de mensen die jij selecteert. Je privévideo's worden niet getoond op het tabblad Video's op de homepage van je kanaal. Ze verschijnen ook niet in de zoekresultaten van YouTube. YouTube-systemen en -reviewers kunnen privévideo's beoordelen op onder andere auteursrechtschendingen en geschiktheid voor advertenties om misbruik te voorkomen.

Een privévideo delen:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Content in het linkermenu.
  3. Klik op de video die je wilt bewerken.
  4. Klik op het vak Zichtbaarheid en selecteer Privé delen.
  5. Geef de e-mailadressen op waarmee je de video wilt delen en selecteer OPSLAAN.

Reacties zijn niet beschikbaar bij privévideo's. Als je reacties wilt toestaan op een video die niet openbaar is, kun je Verborgen als privacyinstelling kiezen.

Verborgen video's

Verborgen video's en playlists kunnen worden bekeken en gedeeld door iedereen die de link heeft. Je verborgen video's staan niet op het tabblad Video's op de homepage van je kanaal. Ze verschijnen ook niet in de zoekresultaten van YouTube, tenzij iemand je verborgen video heeft toegevoegd aan een openbare playlist.

Je kunt de URL van een verborgen video delen. De mensen met wie je de video deelt, hebben geen Google-account nodig om de video te bekijken. Iedereen die de link heeft, kan de video zelf weer delen.

Actie Privé Verborgen Openbaar
Kan URL delen Nee Ja Ja
Kan worden toegevoegd aan een kanaalsectie Nee Ja Ja
Kan worden getoond in zoekresultaten, gerelateerde video's en aanbevelingen Nee Nee Ja
Wordt op je kanaal gepost Nee Nee Ja
Verschijnt in de abonneefeed Nee Nee Ja
Gebruikers kunnen reacties posten Nee Ja Ja
Kan in een openbare playlist voorkomen Nee Ja Ja