Videon tietosuoja-asetusten muuttaminen

Kun lataat videon, se asetetaan oletuksena julkiseksi, jolloin kuka tahansa voi nähdä sen. Voit muuttaa tietosuoja-asetuksia ja hallita sisällön katseluoikeuksia helposti.

Tietosuoja-asetuksen muuttaminen

Valitse videon latauksen yhteydessä haluamasi asetus Tietosuoja-asetukset-osiossa. Jos olet jo ladannut videon, voit vaihtaa tietosuoja-asetusta seuraavasti:

Tietokone
  1. Siirry videonhallintaohjelmaan.
  2. Etsi video, jota haluat muuttaa, ja valitse Muokkaa.
  3. Valitse haluamasi asetus avattavasta Tietosuoja-asetukset-valikosta:
    • Julkinen
    • Piilotettu
    • Yksityinen.
  4. Valitse Tallenna muutokset.
Android-laite
  1. Kirjaudu YouTubeen Android-laitteellasi.
  2. Valitse Tili .
  3. Valitse Omat videot.
  4. Napauta muutettavan videon vieressä valikkokuvaketta .
  5. Valitse Muokkaa.
  6. Valitse avattavasta Tietosuoja-valikosta haluamasi asetus:
    • Julkinen
    • Piilotettu
    • Yksityinen.
  7. Tallenna muutokset napauttamalla yläreunan nuolta.
iOS-laite
  1. Kirjaudu YouTubeen iOS-laitteellasi.
  2. Valitse Tili .
  3. Valitse Omat videot.
  4. Napauta muutettavan videon vieressä valikkokuvaketta .
  5. Valitse Muokkaa.
  6. Valitse avattavasta Tietosuoja-valikosta haluamasi asetus:
    • Julkinen
    • Piilotettu
    • Yksityinen.
  7. Tallenna muutokset napauttamalla yläreunan nuolta.

Vinkki: Voit myös käyttää mobiililaitteesi Creator Studio -sovellusta. Aloita tutustumalla YouTube Creator Studion ohjekeskukseen.

Videon tietosuojan hallinta

Kun lataat videon, se asetetaan oletuksena julkiseksi, jolloin kuka tahansa voi nähdä sen. Voit hallita tietosuoja-asetuksia ja sitä, kuka voi katsella tätä sisältöä.

Yksityiset videot

Yksityinen video näytetään vain sinulle ja valitsemillesi käyttäjille. Yksityinen video ei näy kanavallasi, hakutuloksissa eikä muille käyttäjille. Voit valita käyttäjät, joille haluat jakaa yksityisen videon.

1. Valitse avattavasta Tietosuoja-asetukset-valikosta Jaa.
  2. Lisää niiden yhteyshenkilöidesi nimet tai sähköpostiosoitteet, joille haluat jakaa videon. Videon katselu edellyttää tällöin Google-tiliä.
Jos et ole koskaan linkittänyt kanavaasi Google+:aan tai vahvistanut nimeäsi YouTubessa, et voi jakaa yksityisiä videoita muille käyttäjille. Jos olet aiemmin jakanut yksityisiä videoita muille käyttäjille, he voivat edelleen nähdä nämä videot. Et voi muokata luetteloa käyttäjistä, jotka voivat nähdä yksityisen videosi. Voit vain poistaa kaikkien käyttäjien oikeuden katsella videotasi.
Piilotetut videot
Huom. Piilotettujen videoiden luominen edellyttää, että YouTube-tilisi maine on hyvä.

Videon piilottaminen tarkoittaa, että sitä voi katsella videolinkin kautta.Piilotetut videot eivät näy käyttäjille kanavasi Videot-välilehdellä. Ne eivät myöskään näy YouTuben hakutuloksissa, ellei niitä lisätä julkisiin soittolistoihin.

Piilotetun videon jakaminen: Jaa videon linkki haluamillesi henkilöille, niin he voivat katsoa videon linkin kautta.

Piilotetun videon voi yksityisestä videosta poiketen jakaa myös käyttäjille, joilla ei ole Google-tiliä. Kuka tahansa voi jakaa itselleen jaetun piilotetun videon uudelleen monella tavalla, esimerkiksi välittämällä linkin toiselle käyttäjälle. Jos et halua muiden pystyvän jakamaan videotasi, aseta se yksityiseksi.