Videon tietosuoja-asetukset

Videon tietosuoja-asetuksen vaihtaminen julkiseksi, piilotetuksi tai yksityiseksi

Kun lataat videon, se on oletusarvoisesti julkinen, eli kaikki voivat katsella sitä. Voit vaihtaa tietosuoja-asetusta helposti lataamisen aikana Tietosuoja-asetukset-kohdassa. Lataamisen jälkeen voit vaihtaa tietosuoja-asetusta seuraavasti:

1. Avaa videonhallintaohjelma.
  2. Etsi video, johon haluat tehdä muutoksia, ja klikkaa Muokkaa-painiketta.
  3. Valitse avattavasta Tietosuoja-asetukset-valikosta Julkinen, Piilotettu tai Yksityinen.
  4. Valitse Tallenna muutokset.

Privacy settings drop-down menu

Yksityiset videot

Yksityistä videota voivat katsella sinun lisäksesi vain valitsemasi henkilöt. Yksityinen video ei näy kanavallasi, hakutuloksissa eikä muille käyttäjille.

Jos käytät YouTubessa Google+ -identiteettiäsi (jos kanavasi on liitetty Google+ -sivuun tai Google+ -profiiliin), avattavassa Yksityisyysasetukset-valikossa näkyy kenttä, johon voit lisätä niiden henkilöiden profiilit tai sähköpostiosoitteet, joiden kanssa haluat jakaa videon. Videon katselemiseen tarvitaan Google-tili. Videoita voi jakaa myös Google+ -piirien kautta.

Yksityisten videoiden jakaminen kanavilla, joita ei ole liitetty Google+ -tiliin

Sinun on liitettävä kanavasi Google+ -tiliin, jotta voit jakaa yksityisiä videoita muiden käyttäjien kanssa.

Jos et ole liittänyt kanavaasi Google+ -tiliin:

• Muut käyttäjät voivat edelleen katsella yksityisiä videoita, jotka olet jakanut heidän kanssaan aiemmin.
  • Et voi antaa tai poistaa videon katseluoikeuksia paitsi siten, että poistat katseluoikeudet kaikilta käyttäjiltä.
  • Jos haluat jakaa yksityisen videon muiden kuin niiden henkilöiden kanssa, joiden kanssa olet sen jo jakanut, voit liittää kanavasi Google+ -tiliin ja jakaa sitten videon.
  • Voit jakaa videon myös piilotettuna videona, jolloin videota voi katsella kuka tahansa, jolla on linkki videoon. Video ei näy YouTuben hakutuloksissa.

Piilotetut videot

Videon määrittäminen piilotetuksi tarkoittaa sitä, että vain ne, joilla on videon linkki, voivat nähdä sen. Voit jakaa piilotetun videon antamalla sen linkin käyttäjille, joiden haluat näkevän videosi. Toisin kuin yksityisissä videoissa henkilöt, joiden kanssa jaat videon, eivät tarvitse Google-tiliä videon katselua varten. He puolestaan voivat jakaa videon edelleen lähettämällä linkin videoon.

Piilotetut videot eivät näy millään YouTuben julkisilla alueilla, kuten kanavasivullasi tai hakutuloksissa.

Kuka tahansa, jolla on linkki videoon, voi lisätä videon soittolistaan. Videon voi lisätä myös julkiseen soittolistaan, jolloin video voi näkyä esimerkiksi YouTuben etusivulla ja muilla alueilla.

Jos jaat videon useampien henkilöiden kanssa ja he jakavat videon edelleen, video voi näkyä verkossa missä tahansa. Jos esimerkiksi jaat videon henkilön kanssa, joka lähettää linkin edelleen sähköpostilla tai julkaisee sen blogissa, videota voivat katsella kaikki, joiden käytettävissä linkki on.

Piilotettujen videoiden luomisongelmat
Vain ne, joiden YouTube-tilien maine on hyvä, voivat luoda piilotettuja videoita. Jos et näe videon piilottamisvaihtoehtoa tilin asetuksissa, on mahdollista, että YouTube-tilisi maine ei ole hyvä. Kyseessä voi olla käyttöehtorikkomus tai tekijänoikeusloukkaus.