Videon tietosuoja-asetusten muuttaminen

Kun lataat videon, se asetetaan oletuksena julkiseksi, jolloin kuka tahansa voi nähdä sen. Voit muuttaa tietosuoja-asetuksia ja hallita sisällön katseluoikeuksia helposti.

Tilaa YouTube Help -kanava, niin saat videoita koskevia ohjeita ja vinkkejä.

Tietosuoja-asetuksen muuttaminen

Valitse videon latauksen yhteydessä haluamasi asetus Tietosuoja-asetukset-osiossa. Jos olet jo ladannut videon, voit vaihtaa tietosuoja-asetusta seuraavasti:

1. Siirry videonhallintaohjelmaan.
  2. Etsi video, jota haluat muuttaa, ja valitse Muokkaa.
  3. Valitse haluamasi asetus avattavasta Tietosuoja-asetukset-valikosta:
    • Julkinen
    • Piilotettu
    • Yksityinen.
  4. Valitse Tallenna muutokset.

Vinkki: Voit myös käyttää mobiililaitteesi Creator Studio -sovellusta. Aloita tutustumalla YouTube Creator Studion ohjekeskukseen.

Videon tietosuojan hallinta

Kun lataat videon, se asetetaan oletuksena julkiseksi, jolloin kuka tahansa voi nähdä sen. Voit hallita tietosuoja-asetuksia ja sitä, kuka voi katsella tätä sisältöä.

Yksityiset videot

Yksityinen video näytetään vain sinulle ja valitsemillesi käyttäjille. Yksityinen video ei näy kanavallasi, hakutuloksissa eikä muille käyttäjille. Voit valita käyttäjät, joille haluat jakaa yksityisen videon.

Kommentit eivät ole käytössä yksityisissä videoissa. Jos haluat ottaa kommentoinnin käyttöön videossa, joka ei ole julkisesti saatavilla, käytä piilotettua videota.

1. Valitse avattavasta Tietosuoja-asetukset-valikosta Jaa.
  2. Lisää niiden henkilöiden sähköpostiosoitteet, joille haluat jakaa videon.
Yksityisten videoiden jakaminen muille henkilöille edellyttää, että olet vahvistanut nimesi YouTubessa.
Piilotetut videot

Videon piilottaminen tarkoittaa, että sitä voi katsella ja kommentoida videolinkin kautta. Piilotetut videot

• eivät näy käyttäjille kanavasi Videot-välilehdellä
  • eivät näy YouTuben hakutuloksissa, ellei niitä lisätä julkisiin soittolistoihin.

Piilotetun videon jakaminen: Jaa videon linkki haluamillesi henkilöille, niin he voivat katsoa videon linkin kautta.

Piilotetun videon voi yksityisestä videosta poiketen jakaa myös käyttäjille, joilla ei ole Google-tiliä. Kuka tahansa voi jakaa itselleen jaetun piilotetun videon uudelleen monella tavalla, esimerkiksi välittämällä linkin toiselle käyttäjälle. Jos et halua muiden pystyvän jakamaan videotasi, aseta se yksityiseksi.