Videon tietosuoja-asetusten muuttaminen

Tietosuoja-asetuksen muuttaminen

Ladattu video asetetaan oletuksena julkiseksi, jolloin kuka tahansa voi nähdä sen. Voit muuttaa videoidesi tietosuoja-asetuksia helposti. Valitse haluamasi asetus videon lataamisen aikana Tietosuoja-asetukset-osiosta tai muuta tietosuoja-asetuksia videon lataamisen jälkeen seuraavien ohjeiden mukaisesti.

Privacy settings drop-down menu

Android
  1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Avaa ruudun vasemmassa yläreunassa oleva opas  ja siirry kohtaan Lataukset.
  3. Kosketa valikkokuvaketta sen videon vieressä, johon haluat tehdä muutoksia.
  4. Valitse Muokkaa.
  5. Valitse avattavasta Tietosuoja-asetukset-valikosta Julkinen, Piilotettu tai Yksityinen.
  6. Tallenna muutokset koskettamalla OK-painiketta.
iOS
Voit muuttaa tietosuoja-asetuksia iOS-järjestelmässä YouTube-sovelluksen kautta.
  1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Avaa ruudun vasemmassa yläkulmassa oleva opas ja siirry kohtaan Oma kanava.
  3. Kosketa Videot-välilehteä.
  4. Etsi video, johon haluat tehdä muutoksia, ja kosketa valikkokuvaketta .
  5. Valitse Muokkaa latausta.
  6. Valitse Tietosuoja-asetukset-valikosta Julkinen, Piilotettu tai Yksityinen.
  7. Tallenna muutokset koskettamalla Valmis-painiketta.
Tietokone
  1. Avaa videonhallintaohjelma.
  2. Etsi video, johon haluat tehdä muutoksia, ja klikkaa Muokkaa-painiketta.
  3. Valitse avattavasta Tietosuoja-asetukset-valikosta Julkinen, Piilotettu tai Yksityinen.
  4. Valitse Tallenna muutokset.
YouTube Creator Studio -sovellus

Voit päivittää nämä asetukset myös mobiililaitteella YouTube Creator Studio -sovelluksessa:

1. Napauta hallintapaneelin vasemmassa yläkulmassa olevaa navigointiopasta .
  2. Valitse valikosta Videot.
  3. Etsi muokattava video selaamalla videoluetteloa tai hakemalla videota.
  4. Napauta tarkistettavaa videota.
  5. Valitse Muokkaa videota tai napauta muokkauskuvaketta.
  6. Voit muuttaa nimeä, kuvausta, tunnisteita, tietosuoja-asetusta tai muita asetuksia.
  7. Napauta lopuksi Tallenna-painiketta ja palaat videoluetteloon.

Videon tietosuojan hallinta

Ladattu video asetetaan oletuksena julkiseksi, jolloin kuka tahansa voi nähdä sen. Voit hallita tietosuoja-asetuksia ja sitä, kuka voi katsella tätä sisältöä.

Yksityiset videot

Yksityinen video näytetään vain sinulle ja valitsemillesi käyttäjille. Yksityinen video ei näy kanavallasi, hakutuloksissa eikä muille käyttäjille.

Google+ -tiliin yhdistetty kanava

Sinun on yhdistettävä kanavasi Google+ -tiliin, jotta voit jakaa yksityisiä videoita muiden käyttäjien kanssa.

Jos kanavasi on yhdistetty Google+ -tiliin, avattavan Tietosuoja-asetukset-valikon alapuolella on kenttä, johon voit lisätä niiden henkilöiden profiileja tai sähköpostiosoitteita, joiden kanssa haluat jakaa videosi. Videon katselu edellyttää tällöin Google-tiliä. Videoita voi jakaa myös Google+ -piirien kautta.

Kanava, jota ei ole yhdistetty Google+ -tiliin

Jos kanavaasi ei ole yhdistetty Google+:aan, et voi jakaa yksityisiä videoita muille käyttäjille.

Jos sinulla on yksityisiä videoita, joita olet aiemmin jakanut muiden käyttäjien kanssa, he voivat edelleen nähdä nämä videot. Et voi muokata luetteloa käyttäjistä, jotka voivat nähdä yksityisen videosi. Voit vain poistaa kaikkien käyttäjien oikeuden katsella videotasi. Jos haluat jakaa videosi muiden käyttäjien kanssa, sinun on yhdistettävä tilisi Google+ -tiliin.

Piilotetut videot

Videon piilottaminen tarkoittaa, että sitä voi katsella videolinkin kautta. Piilotetut videot eivät näy käyttäjille kanavasivusi Videot-välilehdessä. Ne eivät myöskään näy YouTuben hakutuloksissa, ellei niitä lisätä julkisiin soittolistoihin.

Kun haluat jakaa piilotetun videon, lähetä sen linkki haluamillesi henkilöille, ja he voivat katsoa videon linkin kautta. Piilotetun videon voi yksityisestä videosta poiketen jakaa myös käyttäjille, joilla ei ole Google-tiliä. Kuka tahansa voi jakaa itselleen jaetun piilotetun videon uudelleen monella tavalla, esimerkiksi välittämällä linkin toiselle käyttäjälle. Jos et halua muiden pystyvän jakamaan videotasi, aseta se yksityiseksi.

Piilotettujen videoiden luominen edellyttää, että YouTube-tilisi maine on hyvä.