Verander videoprivaatheidinstellings

Dateer die privaatheidinstellings van jou video op om te beheer waar jou video kan verskyn en wie dit kan kyk.

What are video privacy settings on YouTube?

Verander videoprivaatheidinstellings

1. Meld aan by YouTube Studio.
  2. Kies Inhoud op die linkerkieslys.
  3. Wys na die video wat jy wil opdateer. Kies die Regstreeks-oortjie om jou regstreekse oplaaie te sien.
  4. Klik die afpyltjie onder “Sigbaarheid” en kies Publiek, Privaat of Ongelys.
  5. Stoor.

Let wel: Die verstekvideoprivaatheidinstelling vir skeppers tussen die ouderdom van 13 en 17 is privaat. As jy 18 of ouer is, is jou verstekvideoprivaatheidinstelling op publiek gestel. Almal kan hierdie instelling verander om hul video publiek, privaat of ongelys te maak.

Meer oor privaatheidinstellings

Publieke video’s
Enigiemand by YouTube kan publieke video’s sien. Dit kan ook deur YouTube met enigiemand gedeel word. Dit word op jou kanaal geplaas wanneer jy dit oplaai en kan in soekresultate en op lyste verwante video’s verskyn.
Privaat video’s

Privaat video’s en snitlyste kan net deur jou en deur wie jy kies, gesien word. Jou privaat video’s sal nie in die Video’s-oortjie van jou kanaaltuisblad verskyn nie. Dit sal ook nie in YouTube se soekresultate verskyn nie. YouTube-stelsels en mensekontroleerders kan privaat video’s vir advertensiegeskiktheid, kopiereg en ander misbruikvoorkomingmeganismes nagaan.

Om ’n privaat video te deel:

1. Meld aan by YouTube Studio.
  2. Kies Inhoud op die linkerkieslys.
  3. Klik die video wat jy wil wysig.
  4. Klik op die Sigbaarheid-kassie en kies Deel privaat.
  5. Voer die e-posadresse in met wie jy jou video wil deel, en kies dan STOOR.

Opmerkings is nie op privaat video’s beskikbaar nie. As jy opmerkings wil toelaat op ’n video wat nie publiek beskikbaar is nie, kan jy die privaatheidinstelling na ongelys verander.

Ongelyste video’s

Ongelyste video’s en snitlyste kan deur enigiemand met die skakel gesien en gedeel word. Jou ongelyste video’s sal nie in die Video’s-oortjie van jou kanaaltuisblad verskyn nie. Dit sal nie in YouTube se soekresultate verskyn nie, tensy iemand jou ongelyste video by ’n publieke snitlys voeg.

Jy kan ’n ongelyste video se URL deel. Diegene met wie jy die video deel, het nie ’n Google-rekening nodig om die video te sien nie. Enigiemand met die skakel kan dit ook herdeel.

Kenmerk Privaat Ongelys Publiek
Kan URL deel Nee Ja Ja
Kan by ’n kanaalafdeling gevoeg word Nee Ja Ja
Kan in soektogte, verwante video’s en aanbevelings verskyn Nee Nee Ja
Is in jou kanaal geplaas Nee Nee Ja
Verskyn in intekenaarstroom Nee Nee Ja
Opmerkings kan daarop gemaak word Nee Ja Ja
Kan op ’n publieke snitlys verskyn Nee Ja Ja

Maak soekkassie toe
Google-programme