Endre tilgangsinnstillingene for videoer

Oppdater tilgangsinnstillingene for videoen din for å kontrollere hvor den kan vises, og hvem som kan se den.

What are video privacy settings on YouTube?

Abonner på YouTube-kanalen for skapere for å få siste nytt, oppdateringer og tips.

Endre tilgangsinnstillingene for videoer

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Innhold på menyen til venstre.
  3. Hold markøren over videoen du vil oppdatere. Velg Direkte-fanen for å se direktesendingene du har lastet opp.
  4. Klikk på nedoverpilen under «Synlighet», og velg deretter Offentlig, Privat eller Ikke oppført.
  5. Lagre.

Merk: For skapere som er 13–17 år, er tilgangsinnstillingen for videoer som standard privat. Hvis du er over 18 år, er tilgangsinnstillingen for videoer som standard offentlig. Alle kan endre denne innstillingen og gjøre videoen sin offentlig, privat eller ikke-oppført.

Om tilgangsinnstillinger

Offentlige videoer
Alle på YouTube kan se offentlige videoer. De kan også deles med alle som bruker YouTube. De blir publisert på kanalen din når du laster dem opp, og er synlige i søkeresultater og lister over relaterte videoer.
Private videoer

Private videoer og spillelister er bare synlige for deg og brukerne du velger. De private videoene dine er ikke synlige på Videoer-fanen på kanalsiden din. De vises heller ikke i søkeresultater på YouTube. YouTube-systemene og menneskelige evaluerere kan gjennomgå private videoer med tanke på egnethet for annonser, opphavsrett og andre mekanismer som forhindrer uriktig bruk.

Slik deler du en privat video:

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Innhold på menyen til venstre.
  3. Klikk på videoen du vil redigere.
  4. Klikk på Tilgang-boksen, og velg Del privat.
  5. Skriv inn e-postadressene du vil dele videoen din med, og klikk på LAGRE.

Kommentarer er ikke tilgjengelig for private videoer. Hvis du vil tillate kommentarer på en video som ikke er offentlig tilgjengelig, kan du endre tilgangsinnstillingen til Ikke oppført.

Ikke-oppførte videoer

Ikke-oppførte videoer og spillelister kan ses og deles av alle med tilgang til linken. De ikke-oppførte videoene dine er ikke synlige på Videoer-fanen på kanalsiden din. De vises heller ikke i søkeresultater på YouTube med mindre noen legger dem til i en offentlig spilleliste.

Du kan dele nettadressen til en ikke-oppført video med andre brukere. De du deler videoen med, trenger ikke Google-konto for å se den. Alle som har linken, kan også dele den videre.

Funksjon Privat Ikke oppført Offentlig
Kan dele nettadressen Nei Ja Ja
Kan legges til i en kanalmodul Nei Ja Ja
Kan dukke opp i søk, relaterte videoer og anbefalinger Nei Nei Ja
Legges ut på kanalen din Nei Nei Ja
Dukker opp i abonnentfeeden Nei Nei Ja
Kan kommenteres Nei Ja Ja
Kan dukke opp i offentlige spillelister Nei Ja Ja