Videon yksityisyysasetusten muuttaminen

Videosi yksityisyysasetuksilla voit valita, missä video näkyy ja kuka voi katsella sitä.

What are video privacy settings on YouTube?

Tilaa YouTube Creators ‐kanava, niin kuulet tuoreimmat uutiset, päivitykset ja vinkit.

Videon yksityisyysasetusten muuttaminen

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältö.
  3. Valitse päivitettävä video. Valitse Live-välilehti nähdäksesi livelatauksesi.
  4. Klikkaa Näkyvyys-kohdasta alanuolta ja valitse Julkinen, Yksityinen tai Piilotettu.
  5. Tallenna.

Huom. 13–17-vuotiailla yksityisyysasetus on oletuksena yksityinen. 18 vuotta täyttäneillä oletusasetus on julkinen. Kaikki käyttäjät voivat valita videon asetukseksi julkinen, yksityinen tai piilotettu.

Yksityisyysasetukset

Julkiset videot
Julkiset videot ovat kaikkien YouTuben käyttäjien näkyvillä. Niitä voidaan myös jakaa kaikille YouTuben käyttäjille. Lataamasi julkiset videot lisätään kanavallesi, ja ne voivat näkyä hakutulosten ja aiheeseen liittyvien videoiden joukossa.
Yksityiset videot

Yksityiset videot ja soittolistat näkyvät vain sinulle ja valitsemillesi henkilöille. Yksityiset videot eivät näy kanavasi etusivun Videot-välilehdellä. Ne eivät myöskään näy YouTuben hakutuloksissa. YouTuben järjestelmät ja tarkastajat voivat arvioida yksityisiä videoita ja selvittää niiden tekijänoikeuksia ja soveltuvuutta mainostamiseen. Lisäksi niistä voidaan etsiä merkkejä väärinkäytöstä.

Yksityisen videon jakaminen:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältö.
  3. Klikkaa muokattavaa videota.
  4. Klikkaa Näkyvyys-ruutua ja valitse Jaa yksityisesti.
  5. Lisää ne sähköpostiosoitteet, joille haluat jakaa videon, ja valitse sitten TALLENNA.

Kommentointi ei ole mahdollista yksityisissä videoissa. Jos haluat sallia kommentoinnin videossa, joka ei ole julkisesti saatavilla, muuta yksityisyysasetus piilotetuksi.

Piilotetut videot

Piilotettuja videoita ja soittolistoja voivat katsoa ja jakaa kaikki linkin saaneet käyttäjät. Piilotetut videot eivät näy kanavasi etusivun Videot-välilehdellä. Ne eivät näy YouTuben hakutuloksissa, ellei niitä lisätä julkiselle soittolistalle.

Piilotetun videon URL-osoitteen voi jakaa, eikä videoiden katselu edellytä Google-tiliä. Kuka tahansa, jolla on linkki, voi myös jakaa sen.

Ominaisuus Yksityinen Piilotettu Julkinen
URL-osoite voidaan jakaa Ei Kyllä Kyllä
Voidaan lisätä kanavaosioon Ei Kyllä Kyllä
Voi näkyä hakutuloksissa, aiheeseen liittyvissä videoissa ja suosituksissa Ei Ei Kyllä
Julkaistaan kanavallasi Ei Ei Kyllä
Näkyy tilaussyötteessä Ei Ei Kyllä
Videota voidaan kommentoida Ei Kyllä Kyllä
Voi näkyä julkisella soittolistalla Ei Kyllä Kyllä