Over interactieve functies voor videoadvertenties

Als u videoadvertenties laat lopen om uw ideale doelgroep te bereiken en bekendheid te vergroten, kunt u met behulp van interactieve functies de engagement van uw doelgroep vergroten.

Als u interactieve elementen toevoegt, kunnen kijkers niet alleen uw videoadvertenties bekijken, maar ook een sterkere band met uw merk ontwikkelen. Door uw videoadvertenties interactief te maken, kunt u uw advertenties ook nauwkeuriger afstemmen om specifieke advertentiedoelen beter te behalen, zoals meer merkbekendheid, meer bezoeken aan uw websites of meer productaankopen door kijkers.

Opmerking: Sommige interactieve functies worden mogelijk niet op alle apparaten en platforms ondersteund.

Ondersteunde interactieve functies

Google Ads gebruiken

• Automatische eindschermen: Geef aan het eind van uw videoadvertentie een automatisch gemaakt scherm weer dat kijkers aanmoedigt een actie uit te voeren, zoals een app installeren.
  • Call-to-action-knop: Moedig kijkers aan om uw website te bezoeken met een call-to-action-knop.
  • Componenten: Geef meer informatie over je bedrijf, zoals links naar specifieke delen van je website of een leadformulier waarmee mensen hun contactgegevens kunnen indienen.
  • Productfeeds uit Merchant Center: Zet uw videoadvertenties om in een virtuele etalage met een interactieve productfeed (gemaakt via Merchant Center).
  • Gerelateerde video's: Geef een lijst met gerelateerde video's weer als de advertentie op YouTube wordt afgespeeld.

YouTube Studio gebruiken

• Eindschermen: Maak een eindscherm in YouTube-video's om verdere betrokkenheid bij uw merk te stimuleren.
Opmerking: Alle interactieve functies die u in uw videoadvertenties gebruikt, moeten voldoen aan het Google Ads-beleid.

Vouw hieronder een gedeelte uit voor meer informatie over deze interactieve functies.

Call-to-action-knop

Een call-to-action-knop stimuleert kijkers om uw website te bezoeken. U kunt een call-to-action-knop instellen door tekst in te voeren in het veld Call-to-action als u een videoadvertentie maakt. De call-to-action-knop kan worden aangepast voor specifieke toepassingen, zoals Vraag een offerte aan, Boek nu of Meld u aan.
Wanneer kijkers videoadvertenties op YouTube bekijken, kunnen ze vanaf hun telefoon, computer of tv op de call-to-action-knop drukken.

Op mobiele apparaten en desktops kunnen kijkers op de call-to-action-knop drukken om in hun browser naar uw website te gaan.

Voorbeeldadvertentie die wordt weergegeven op een YouTube-weergavepagina op een mobiele telefoon

Voorbeeldadvertentie die wordt weergegeven op de YouTube-weergavepagina voor desktops

Als kijkers zijn ingelogd bij de YouTube op tv-app, kunnen ze de call-to-action-knop selecteren om de link naar hun mobiele apparaat te sturen en daarna je website openen via hun mobiele browser. De call-to-action-knop op tv's is alleen beschikbaar voor videocampagnes met de doelen Merkbekendheid en bereik en Product- en merkoverweging.
Een illustratie met een voorbeeld van een in-stream advertentie die kan worden overgeslagen.

Eindschermen

Er zijn 2 soorten eindschermen: automatische eindschermen en YouTube-eindschermen. Automatische eindschermen worden gemaakt in Google Ads en weergegeven in uw videoadvertenties. YouTube-eindschermen worden gemaakt in YouTube Studio en kunnen worden weergegeven in video's op uw kanaal en in uw videoadvertenties.

Automatische eindschermen

Automatische eindschermen leiden tot betere prestaties van advertenties bij je publiek omdat deze informatie bieden die kijkers aanspoort een actie uit te voeren, zoals je mobiele app installeren of je producten kopen. In Google Ads worden deze schermen automatisch gemaakt op basis van informatie uit uw campagne. Ze worden enkele seconden weergegeven aan het einde van de videoadvertentie. In een app-campagne bevat het eindscherm bijvoorbeeld informatie over uw app, zoals de naam en de prijs, plus een link om de app te installeren.
Opmerking: Als automatische eindschermen zijn ingeschakeld, worden YouTube-eindschermen niet weergegeven.

YouTube-eindschermen

Op YouTube kunt u aangepaste eindschermen maken en deze toevoegen aan het eind van uw video's. U kunt dit in YouTube Studio doen vanuit uw Google-account. De video moet minimaal 25 seconden duren om een eindscherm te kunnen hebben. Je kunt deze gebruiken om je publiek te vergroten en:

• kijkers naar andere video's, playlists of kanalen op YouTube te leiden,
  • abonnees te krijgen voor uw kanaal,
  • uw website, merchandise en crowdfundingcampagnes te promoten.

Meer informatie over hoe je eindschermen toevoegt aan video's op YouTube

Componenten

Voeg componenten toe voor rijkere advertenties en om mensen meer redenen te geven om contact te leggen met je bedrijf. Met componenten voeg je nuttige bedrijfsgegevens toe aan je advertentie (zoals handige links).
Voor videoadvertenties kun je het volgende toevoegen:
  • Componenten voor sitelinks: Componenten voor sitelinks sturen mensen naar specifieke pagina's op je site (bijvoorbeeld een specifiek product of openingstijden). Als kijkers op je links klikken, gaan ze rechtstreeks naar wat ze willen weten of kopen.
  • Componenten voor leadformulieren: Met componenten voor leadformulieren kun je leads genereren door mensen rechtstreeks vanuit je advertentie een formulier te laten invullen (zoals een e-mailadres of telefoonnummer).
    ​​​​Lead forms convergence, video example
  • Locatiecomponenten en locatiecomponenten voor partners: Met een locatiecomponent toon je bij je advertentie het adres van je locatie, de route erheen of de afstand tot je bedrijf. Dit maakt het voor potentiële klanten makkelijker om je locatie te vinden. Als je je producten verkoopt via winkelketens of autodealers, kun je ook locatiecomponenten voor partners instellen. Hiermee kunnen mensen je producten op deze locaties vinden.

Productfeeds

Animatie van een video-actiecampagne met gekoppelde producten
Maak van uw YouTube-videoadvertenties een digitale etalage door een productfeed toe te voegen. Met deze add-on voor advertentiemateriaal voegt u productafbeeldingen aan uw videoadvertenties toe die gebruikers kunnen bekijken. Hiermee kunt u ze aanmoedigen om een aankoop te doen en meer klikken en conversies genereren.
Voordat u een productfeed kunt gebruiken voor uw videoadvertenties, moet u de feed instellen in een Merchant Center-account, Shopping-advertenties inschakelen en uw Merchant Center-account koppelen aan uw Google Ads-account.

Gerelateerde video's

Voorbeeld van een videoadvertentie op YouTube, met daaronder gerelateerde video's
Wanneer uw videoadvertentie wordt afgespeeld op YouTube, kunt u onder de advertentie een lijst met gerelateerde video's weergeven. Met deze video's kunt u de boodschap van uw advertentie onderstrepen en versterken. U kunt per campagne 2 tot 5 gerelateerde video's toevoegen. Gerelateerde video's worden onder uw videoadvertentie weergegeven wanneer deze wordt afgespeeld in de YouTube-app op een mobiel apparaat.
Gerelateerde video's zijn beschikbaar voor campagnes waarvoor de doelen 'Product- en merkoverweging' en 'Merkbekendheid en bereik' worden gebruikt. U kunt ook een videocampagne maken zonder een doel te selecteren. Gebruik in dat geval de biedstrategie CPV of dCPM.

Interactieve functies gebruiken in video-actiecampagnes

Video-actiecampagnes zijn een eenvoudige, rendabele manier om met één geautomatiseerde campagne het aantal conversies te verhogen op meer plaatsen op YouTube en daarbuiten. Video-actiecampagnes bieden ondersteuning voor call-to-action-knoppen, componenten voor sitelinks, componenten voor leadformulieren en productfeeds. Door deze interactieve elementen in de campagne te gebruiken, moedig je mensen aan om je product of service te verkennen, hun contactgegevens te delen en andere acties uit te voeren die waardevol zijn voor je bedrijf. Meer informatie over video-actiecampagnes