Gjør Shorts-videoene dine tilgjengelige for remiksing

Merk: Denne artikkelen gjelder bare for musikkpartnere som har en Shorts-avtale med YouTube.

Bruk Shorts-verktøyene for å gjøre Shorts-videoene dine tilgjengelige for remiksing for andre brukere. Det kan hende at plateselskapet ditt eller distributøren din må gripe inn i tilfeller der Shorts-videoer ikke er gjort krav på eller inneholder musikk som er lagt til utenom Shorts-verktøyene. Du finner mer informasjon nedenfor.

Kvalifikasjonskrav for Shorts-remiksing

For å remikse en Shorts-video med en artistsang må kildevideoen

• inneholde musikk
  • være gjort krav på av et Shorts-kvalifisert lydopptak med «i produktet (Shorts)»-opprinnelse, laget ved å bruke musikk fra Shorts-biblioteket
  • ikke være lastet opp til en kanal som er knyttet til et musikknettverk

Shorts-videoer som er lastet opp til en kanal som er knyttet til et musikknettverk, må være gjort krav på med en nett-innholdselementtype som partneropplastingstype. Hvis kanalen som ble brukt til å laste opp Shorts-videoen, ikke er tilknyttet en musikknettverk, skal funksjoner for visuell remiksing, som Green Screen, Collab eller Cut, være tilgjengelige.

Funksjoner for visuell remiksing er ikke tilgjengelige for Shorts-videoer med krav fra tredjeparter. Hvis tredjepartskravet representerer musikk som er tilgjengelig i Shorts-videoer, for eksempel et lydopptakskrav for en sang, kan lyden fortsatt remikses.

Finn ut om kanalen din er knyttet til et musikknettverk

Slik sjekker du om kanalen din er tilknyttet et musikknettverk:

1. Logg på YouTube Studio med kanallegitimasjonen din.
  2. Gå til oversikten din.
  3. Se etter navnet på et plateselskap eller en distributør under «Nettverkstilknytning». Hvis du ikke ser «Nettverkstilknytning»-delen, er ikke kanalen din knyttet til et musikknettverk.
Hvis du er en bruker med tilgang til Studio-innholdsbehandlingen til et plateselskap eller en distributør, finner du tilknyttede kanaler på Kanaler-fanen.

Feilsøk vanlige problemer

Problem Feilsøkingstrinn
Sangen vises ikke i musikkbiblioteket Sjekk at det finnes et bildespor for sangen som oppfyller kriteriene for remiksing.
Alternativet «Bruk lyd» vises ikke i Shorts-videoen
  • Sjekk at det finnes et bildespor for sangen som oppfyller kriteriene for remiksing.
  • Sjekk at kanalen som lastet opp Shorts-videoen, ikke er tilknyttet et musikknettverk.
  • Bruk verktøyet for manuelle krav til å gjøre krav på en sang med Lydopptak-innholdselementet som representerer sangen.
Alternativer for visuell remiksing er ikke tilgjengelige, men kanalen er ikke tilknyttet et plateselskapnettverk eller et distributørnettverk

Se etter krav fra tredjeparter:

1. Åpne Shorts-videoen i Studio-innholdsbehandlingen.
  2. Klikk på Opphavsrett.

Hvis det foreligger krav fra tredjeparter, er det ikke tillatt med visuell remiksing.