Hoekom het YouTube my video’s na privaat verander?

In sekere gevalle, wanneer ons verdagte aktiwiteit in jou kanaal bespeur, kan ons optree om video’s as privaat te stel as ons glo dat hulle deur ’n kuberkraker opgelaai is. Ons voer hierdie handelinge uit om jou kanaal en gemeenskap beter te beskerm.

As ons enige van jou video’s as privaat stel, sal ons jou per e-pos in kennis stel. Ons sal jou ook by jou rekening afmeld om seker te maak dat sowel jy as jou YouTube-gemeenskap beskerm is.

Wat moet ek doen?

As jy die video’s gepubliseer het

Kyk na jou privaat video’s voordat jy besluit of jy hulle publiek wil maak, of nie. As jy dink dat hulle aan ons gemeenskapsriglyne voldoen, kan jy die video’s na publiek verander.

Let wel: As jy nie jou video’s na publiek kan verander nie, is jou video dalk om ’n ander rede privaat gemerk. Kry meer inligting oor video’s wat privaat gemaak is weens die gebruik van onverwante of misleidende merkers.

As jy nie die video’s gepubliseer het nie

1. Besoek studio.youtube.com en vee enige video’s uit wat jy nie opgelaai het nie. Selfs privaat video’s moet aan gemeenskapsriglyne voldoen, en ons wil nie hê jy moet gepenaliseer word vir inhoud wat jy nie geplaas het nie.
  2. Voer ’n sekuriteitkontrole in jou Google-rekening uit en doen enige aanbeveelde stappe. Voorgestelde handelinge kan insluit dat jy jou wagwoord verander en ou toestelle verwyder.
  3. Gaan na wie toegang tot jou kanaal het. Gaan kanaaltoestemmings na om seker te maak dat geen ongewenste gebruikers met jou rekening geassosieer word nie.
  4. Gaan na of die kuberkraker enigiets anders in jou kanaal verander het, soos die banier, skakels in videobeskrywings, of vasgespelde opmerkings.

Jy kan meer inligting kry oor hoe om jou rekening teen kuberkrakers te beskerm in ons Skepperveiligheidsentrum of deur Beveilig jou YouTube-rekening te besoek.