Shopping-collecties op YouTube maken en beheren

Maak het kijkers makkelijk om je aanbevolen producten rond een bepaald thema te kopen door een collectie van je favoriete producten te maken. Bied kijkers een unieke winkelbeleving door een collectie aanbevolen producten uit je winkel te delen. Als je deelneemt aan het partnerprogramma, kun je ook producten delen van andere merken die je leuk vindt.

✨NEW✨Create Custom Shopping Collections

Collecties kunnen aan kijkers worden getoond in je kanaalwinkel, productlijsten en videobeschrijvingen. We tonen je meest recente collectie in de winkel van je kanaal en de meest relevante collectie voor een kijker in productlijsten en videobeschrijvingen.

Zorg dat je alleen collecties maakt die voldoen aan onze Communityrichtlijnen.

Een collectie maken

Gebruik de mobiele YouTube Studio-app  om een collectie te maken:

1. Tik in het menu onderaan op Inkomsten genereren .
  2. Tik op Shopping.
  3. Tik onder Collecties op Collectie maken.
  4. Selecteer en upload een omslagafbeelding voor de collectie.
  5. Voer een titel voor de collectie in en voeg een beschrijving toe.
  6. Tik op  Toevoegen om te zoeken naar producten om toe te voegen aan de collectie.
    1. Je moet minstens 3 producten selecteren om een collectie te maken.
    2. Je kunt maximaal 30 producten toevoegen aan een collectie.
    3. Tik naast een product op  Toevoegen om het toe te voegen aan de collectie.
    4. Houd je vinger naast een product op  Verplaatsen om het hoger of lager op de lijst te zetten. De volgorde van de producten in de selectietool is hoe ze aan kijkers worden getoond.
    5. Tik naast een product op  Verwijderen om het te verwijderen.
  7. Tik op Klaar als je klaar bent met producten toevoegen, verwijderen en opnieuw ordenen.
  8. Controleer de details van de collectie, zoals de omslagafbeelding, titel, beschrijving en producten.
  9. Tik op Publiceren.

Een collectie beheren

Je kunt een collectie altijd wijzigen in de mobiele YouTube Studio-app. Zo bewerk je een collectie:

1. Tik in het menu onderaan op Inkomsten genereren .
  2. Tik op Shopping.
  3. Tik naast Collecties op en dan.
  4. Tik op de omslagafbeelding van de collectie die je wilt wijzigen.
  5. Breng wijzigingen aan in de collectie.
    1. Tik op  Toevoegen om te zoeken naar producten om toe te voegen aan de collectie.
    2. Houd je vinger naast een product op  Verplaatsen om het hoger of lager op de lijst te zetten. De volgorde van de producten in de selectietool is hoe ze aan kijkers worden getoond.
    3. Tik naast een product op  Verwijderen om het te verwijderen.
    4. Tik op de omslagafbeelding om de afbeelding van de collectie te wijzigen.
    5. Tik op het vak Titel of Beschrijving om de naam of beschrijving van de collectie te bewerken.
  6. Tik op Publiceren.

Je Shopping-collectie, waaronder de thumbnail, titel, link, beschrijving en producten in de collectie, moeten voldoen aan de Communityrichtlijnen van YouTube.

Als een deel van je collectie in strijd is met de Communityrichtlijnen van YouTube, wordt de hele collectie verwijderd.