YouTube-innholdsvurdering

Du kan bare angi YouTube-innholdsvurderinger for betalt innhold. For å begrense andre videoer med innhold for voksne kan du bruke funksjonen for aldersbegrensning.

En YouTube-innholdsvurdering brukes til å markere innhold for voksne innenfor forskjellige kategorier. Hver kategori har tre alternativer som angir i hvilken grad innholdet er rettet mot voksne:

• Det første alternativet (som også er standard) angir at det ikke er noe innhold for voksne i den aktuelle kategorien.
  • Det midterste alternativet angir moderat voksent innhold.
  • Det tredje alternativet angir innhold for voksne som skal begrenses til seere over 18 år.
Sterk ordbruk (L)
  • Ingen: Fri for sterk, grov eller annen potensielt støtende ordbruk. Selv mildere banning som «faen» og «pokker» eller ord som er sensurert med pipelyd, skal angis som Sterk ordbruk.
  • Sterk ordbruk: Inneholder noen kraftuttrykk og stygt språk – disse forekommer sjelden og ikke i seksuell kontekst. Dette nivået passer også for innhold med kraftuttrykk og stygt språk som er sensurert med pipelyd. Det passer også til usømmelig dialog, seksuelle hentydninger, omtale av voksen tematikk samt uttrykk for sterke synspunkter og meninger som det er sannsynlig at seerne kan oppleve som støtende, respektløse eller på andre måter kontroversielle.
  • Eksplisitt ordbruk: Inneholder vedvarende bruk av kraftuttrykk og stygt språk. Dette kan også omfatte grov og vulgær dialog som er seksuelt eksplisitt.
Nakenhet (N)
  • Ingen: Fri for nakenhet eller delvis nakenhet.
  • Minimal påkledning: Viser personer med minimal påkledning (for eksempel dype utringninger, undertøy eller avslørende badetøy). Inneholder ingen nakenhet, verken kort eller langvarig (for eksempel bare rumper, kjønnsorganer eller brystvorter).
  • Noe nakenhet: Inkluderer innhold med bare rumper eller delvis nakne bryster. Innholdet kan også omfatte full nakenhet der konteksten er av en pedagogisk, dokumentarisk eller kunstnerisk art.
Seksuelle situasjoner (S)
  • Ingen: Fri for seksuell atferd eller tematikk. Korte uttrykk for ømhet, som et kyss eller en klem, er tillatt.
  • Mildt seksuelle situasjoner: Inneholder mild seksuell aktivitet eller tematikk, for eksempel underforståtte seksuelle handlinger, fetisjismereferanser eller -atferd av lett eller humoristisk art eller mildt seksuelle situasjoner eller diskusjoner.
  • Tydelig seksuelle situasjoner: Gjelder eksplisitt seksuelt innhold, som dramatiserte seksuelle handlinger og eksplisitt seksuelle situasjoner eller diskusjoner.
Vold / opprørende innhold (V)
  • Ingen: Fri for vold, personskader eller andre bilder som kan oppfattes som blodige, opprørende eller frastøtende av følsomme seere.
  • Noe vold eller opprørende innhold: Inneholder mild, komisk vold, fantasivold eller isolerte forekomster av realistisk vold. Volden som skildres, er imidlertid ikke gjennomgripende eller av blodig eller seksuell karakter. Alternativet «Noe vold eller opprørende innhold» kan også omfatte innhold med noen få bilder eller situasjoner som kan virke opprørende eller frastøtende på følsomme seere. Eksempler på dette kan være ekte eller dramatiserte medisinske bilder eller skildringer av ekkelt eller nifst innhold i en skrekk- eller fantasy-kontekst.
  • Sterk vold eller opprørende innhold: Gjelder vedvarende, intens og eksplisitt fremstilt vold. Det kan også inkludere innhold med gjennomgripende bruk av bilder eller situasjoner som kan virke opprørende eller frastøtende på gjennomsnittsseeren. Dette kan for eksempel være animert innhold, hvis det omfatter realistiske skildringer av ekstrem vold eller andre opprørende eller frastøtende bilder.
Bruk av narkotiske stoffer (D)
  • Ingen: Fri for misbruk av narkotiske stoffer. Flyktig og moderat forbruk av alkohol eller tobakk blant voksne samt ansvarlig bruk av medisiner godtas.
  • Misbruk av milde narkotiske stoffer: Inneholder noe bruk av rusmidler, inkludert overdrevent eller vedvarende alkohol- eller tobakksforbruk. Innholdet kan også omfatte episodisk eller komisk bruk av narkotiske stoffer som marihuana, cannabis, hallusinogener eller reseptbelagte legemidler i tillegg til underforstått, ikke-eksplisitt bruk av andre narkotiske stoffer, for eksempel heroin.
  • Misbruk av narkotiske stoffer: Inneholder eksplisitte, fiktive skildringer av narkotikamisbruk og fremvisning av brukerutstyr for narkotika. Det kan også inneholde faktiske skildringer av narkotikamisbruk der konteksten er av en pedagogisk, dokumentarisk eller vitenskapelig art.
Blinkende lys (F)
  • Ingen: Ingen blinkende lys eller annet pulserende innhold som kan påvirke personer med lysfølsom epilepsi.
  • Blinkende lys eller blitslyseffekt: Inneholder blinkende lys eller andre pulserende effekter som kan påvirke personer med lysfølsom epilepsi.

Når en bruker ser på en video som har en YouTube-innholdsvurdering, vises bokstavkoden for alle vurderingskategorier som har en annen verdi enn Ingen. Hvis du har valgt det tredje alternativet i noen av kategoriene, vises et plusstegn etter bokstavkoden for disse kategoriene. For eksempel vises YouTube-innholdsvurderingen for en video som omfatter eksplisitt ordbruk, mild vold og misbruk av milde narkotiske stoffer, men ingen nakenhet eller seksuelle situasjoner, som L+ V D.