YouTube-indholdsklassificering

Du kan kun anvende YouTube-indholdsklassificeringer på betalt indhold. Hvis du vil begrænse andre videoer med indhold, der er uegnet for børn, skal du bruge funktionen Aldersbegrænsning.

En YouTube-indholdsklassificering tilføjer en etiket om, hvorvidt indholdet i en video er uegnet for børn, inden for flere kategorier. Hver kategori har tre indstillinger, der angiver, i hvor høj grad indholdet er uegnet for børn:

• Den første indstilling (som også er standard) angiver, at indholdet i kategorien ikke er uegnet for børn
  • Den mellemste indstilling angiver, at indholdet er lettere uegnet for børn
  • Den tredje indstilling angiver, at indholdet er uegnet for børn og bør begrænses til seere, der er mindst 18 år
Groft sprog (L)
  • Ingen: Fri for alt groft eller på anden måde potentielt stødende sprog. Selv milde bandeord såsom "for helvede" og "forbandet" eller ord, der erstattes med en biplyd, skal klassificeres som groft sprog.
  • Groft sprog: Indeholder nogle ukvemsord og bandeord. Disse ord anvendes få gange, og de anvendes ikke i en seksuel kontekst. Dette niveau er relevant, selv for indhold, hvor ukvemsord og bandeord er erstattet med en biplyd. Det er også relevant for seksuelt orienteret dialog, seksuelle antydninger, diskussion af temaer for voksne og udtryk for stærke synspunkter og meninger, som seerne sandsynligvis vil finde stødende, respektløse eller på anden måde kontroversielle.
  • Eksplicit sprog: Indeholder vedvarende brug af ukvemsord og bandeord. Der kan også være tale om grov og vulgær seksuel dialog.
Nøgenhed (N)
  • Ingen: Fri for nøgenhed eller delvis nøgenhed af enhver art.
  • Minimal tildækning: Indeholder personer, der er minimalt påklædte (såsom dybt nedringede toppe, undertøj eller afslørende badetøj). Indeholder ikke flygtig eller langvarig nøgenhed (såsom blottede baller, kønsdele eller brystvorter).
  • En del nøgenhed: Inkluderer indhold med blottede baller eller delvist nøgne bryster. Indholdet kan også omfatte fuld nøgenhed, hvor konteksten er oplysningsmæssigt relevant, dokumentarisk eller kunstnerisk.
Seksuelle situationer (S)
  • Ingen: Fri for enhver form for seksuel adfærd og seksuelle temaer. Korte kærlige berøringer, f.eks. et kys eller et knus, kan forekomme.
  • Let seksuelle situationer: Indeholder lettere seksuelle aktiviteter eller temaer såsom antydede seksuelle handlinger, lettere eller humoristiske fetichreferencer eller -adfærd, eller lettere seksuelle situationer eller diskussioner.
  • Udpenslede seksuelle situationer: Indeholder udpenslet seksuelt indhold såsom dramatiserede seksuelle handlinger, udpenslede seksuelle situationer eller diskussioner.
Vold/foruroligende indhold (V)
  • Ingen: Fri for vold, tilskadekomst eller andre billeder, der kan betragtes som blodige, foruroligende eller frastødende for følsomme seere.
  • Let voldelig eller foruroligende: Indeholder lettere, humoristisk vold, urealistisk vold eller enkelte episoder af realistisk vold. Eventuel skildret vold er imidlertid ikke blodig, intensiv eller af seksuel karakter. Tilsvarende kan lettere voldeligt eller foruroligende indhold omfatte en lille mængde andre billeder eller situationer, der være foruroligende eller frastødende for følsomme seere. For eksempel ægte eller dramatiserede medicinske optagelser eller skildringer af ulækkert eller skræmmende indhold i en gyser- eller fantasykontekst.
  • Meget voldelig eller foruroligende: Indeholder vold, der er vedvarende, intens og udpenslet. Indholdet kan også vise stærke billeder eller situationer, som er foruroligende eller frastødende for den gennemsnitlige seer. Det kan for eksempel være animeret indhold, hvis det viser realistiske skildringer af ekstrem vold eller andre foruroligende eller frastødende billeder.
Brug af stoffer (D)
  • Ingen: Fri for enhver form for stofmisbrug. Flygtig og moderat afbildning af voksnes forbrug af alkohol eller tobak samt ansvarlig brug af medicin er acceptabelt.
  • Let brug af stoffer: Indeholder lettere stofmisbrug, blandt andet overdreven eller vedvarende brug af alkohol eller tobak. Klassificeringen kan også omfatte tilfældig eller humoristisk stofmisbrug såsom marihuana, hamp, hallucinogener eller receptpligtige lægemidler og antydet, ikke-udpenslet brug af andre stoffer såsom heroin.
  • Brug af stoffer: Indeholder udpenslede, fiktive skildringer af stofmisbrug og visning af stofrelaterede remedier. Det kan også indeholde faktiske skildringer af stofmisbrug, hvor konteksten er oplysningsmæssigt relevant, dokumentarisk eller videnskabelig.
Blinkende lys (F)
  • Ingen: Ingen blinkende lys eller andet indhold med stroboskoplys, som kan påvirke mennesker med lysfølsom epilepsi.
  • Blinkende lys eller stroboskoplys: Indeholder blinkende lys eller andet indhold med stroboskoplys, som kan påvirke mennesker med lysfølsom epilepsi.

Når en seer ser en video med en YouTube-indholdsklassificering, viser siden bogstavkoden for hver klassificeringskategori, der har en anden værdi end Ingen. For kategorier, hvor du har valgt den tredje indstilling, vises et plus efter bogstavkoden. For eksempel vises YouTube-indholdskvalificeringen for en video med groft sprog, lettere vold, lettere stofmisbrug og ingen nøgenhed eller seksuelle situationer som L+ V D.