Mitt AdSense för YouTube-konto har inaktiverats på grund av ogiltig trafik

Våra system granskar regelbundet trafik i videor för att avgöra om trafiken är giltig eller ogiltig. Ogiltig trafik är aktiviteter som inte kommer från en riktig användare eller användare med verkligt intresse. Det här kan bland annat inbegripa bedrägliga, artificiella eller till och med oavsiktliga sätt att öka annonsintäkterna för videor. Ogiltig trafik kan påverka kanalen även om du inte avsiktligt genererar den.

Om vi kommer fram till att ditt AdSense för YouTube-konto är förknippat med ogiltig trafik kan vi inaktivera ditt konto. Genom att inaktivera ditt konto skyddas vår plattform för kreatörer, annonsörer och tittare. Och genom att skydda våra annonssystem mot ogiltig trafik kan annonsörerna känna sig trygga med att investera i YouTube, vilket hjälper kreatörer som du att generera intäkter från sitt innehåll.

Kan mitt konto återställas när det har inaktiverats på grund av ogiltig trafik?

I de flesta fall gör våra system korrekta bedömningar om ogiltig trafik. Men om du anser att beslutet är felaktigt kan du skicka in ett överklagande av ogiltig aktivitet. Du måste förklara att varken du eller någon som du är ansvarig för har orsakat ogiltig trafik, vare sig direkt eller indirekt.

När vi får ditt överklagande granskar vi noggrant informationen du har lämnat och fattar ett slutgiltigt beslut. Tänk dock på att det inte finns någon garanti för att ditt konto kommer att återställas. När vi har fattat ett beslut om ditt överklagande går det inte att överklaga ärendet vidare.

Har ni några tips på hur man formulerar ett lämpligt överklagande av ogiltig trafik?

• Läs igenom dessa exempel på ogiltig trafik. Gäller någon av dessa orsaker dig eller ditt innehåll? Kan någon ha klickat på dina annonser för många gånger? Har du köpt trafik som ledde till en ökning av ogiltig trafik? Kan du göra ändringar i innehåll eller beteende för att förhindra att den ogiltiga trafiken uppkommer igen?
  • I formuläret för överklagande av ogiltig aktivitet anger du den e-postadress som är kopplad till det inaktiverade AdSense för YouTube-kontot. Om du anger e-postadressen i formuläret kan vi hitta ditt konto och påskynda behandlingen av ditt överklagande.
  • Påpeka möjliga orsaker till den ogiltiga trafiken i dina videor. Berätta också hur du tänker se till att ogiltig trafik inte inträffar igen. Ge oss så mycket information som möjligt om ditt ärende.
    • Berätta till exempel om du har köpt trafik från någon tredje part för att få fler tittare. Förklara att du har slutat samarbeta med den här tredje parten, och att du inte kommer att samarbeta med någon tredje part för kanalmarknadsföring i framtiden.