Tilkendegivelse af brug af ændret eller syntetisk indhold

Vi opfordrer youtubere til innovativ og ansvarlig brug af værktøjer til redigering eller generering af indhold. Vi er samtidig bevidste om, at seerne gerne vil vide, om det, de ser eller lytter til, er ægte.

For at hjælpe seerne med at være bevidste om autenticiteten af det indhold, de ser, kræver vi, at youtubere tilkendegiver, hvis indhold, som virker ægte, er blevet betydningsmæssigt ændret eller syntetisk genereret.

Youtubere skal gøre opmærksom på, hvis følgende gør sig gældende for deres indhold:

• Indholdet får det til at se ud, som om en virkelig person siger eller gør noget, som vedkommende ikke har sagt eller gjort
  • Indholdet ændrer optagelserne af en virkelig begivenhed eller et virkeligt sted
  • Indholdet genererer en scene, der ser realistisk ud, men som ikke har fundet sted

Dette kan omfatte indhold, der er blevet helt eller delvist ændret, eller som er oprettet ved hjælp af værktøjer til oprettelse eller redigering af lyd, videoer eller billeder.

Tilkendegiv brugen af manipuleret indhold via indstillingen "Ændret indhold" i YouTube Studio

Youtubere, der bruger YouTube Studio på en computer, kan bruge indstillingen "Ændret indhold" til at gøre opmærksom på indhold, der er blevet betydningsmæssigt ændret eller syntetisk genereret. Denne indstilling bliver også tilgængelig på andre enheder og i YouTube-apps i fremtiden.

Når en youtuber har markeret dette afkrydsningsfelt og uploadet sit indhold, vises der en etiket i videoens udvidede beskrivelse. I øjeblikket vises denne etiket til seere, der bruger YouTube-appen på en telefon, en tablet eller på et tv, men senere vil den også blive vist på andre enheder.

Youtubere, der laver en YouTube Shorts-video med Dream Track eller Dream Screen, som er YouTubes generative AI-værktøjer, behøver ikke at gøre yderligere for at oplyse om brugen af disse værktøjer. Værktøjet gør automatisk opmærksom på brugen af AI på youtuberes vegne. Hvad angår andre AI-værktøjer, skal youtubere under uploadprocessen oplyse om eventuel brug af dem.

Eksempler på ændret eller syntetisk indhold

Følgende liste indeholder eksempler på ændret eller syntetisk indhold. Ændret eller syntetisk indhold kan omfatte indhold, der er blevet helt eller delvist ændret, eller som er oprettet ved hjælp af værktøjer til oprettelse eller redigering af lyd, videoer eller billeder. Betydningsmæssige ændringer og indholdsændringer, der ser realistiske ud, skal tilkendegives. Der er ikke krav om, at mindre ændringer og ændringer, der ikke ser realistiske ud, skal tilkendegives. Husk, at dette ikke er en komplet liste.

Kræver ikke tilkendegivelse fra youtubere Kræver tilkendegivelse fra youtubere
  • Brug af skønhedsfiltre
  • Digital generering eller ændring af indhold med henblik på at erstatte en persons ansigt med en andens
  • Syntetisk generering eller ændring af en baggrund med henblik på at simulere en bil i bevægelse
  • Digital ændring af en berømt biljagtscene, så den indeholder en berømt person, der ikke var med i den oprindelige film
  • Brug af effekter til at forbedre tidligere optaget lyd
  • Simulering af lyd, så det lyder, som om en lægefaglig person giver et råd, men i virkeligheden har personen ikke givet det pågældende råd
  • Brug af en AI-genereret animation af et missil i en video
  • En realistisk fremstilling af et missil, der affyres mod en virkelig by

Eksempler på indhold, som youtubere ikke behøver at gøre opmærksom på
Youtubere behøver ikke at tilkendegive ændret eller syntetisk indhold i urealistisk indhold, eller mindre betydningsfulde redigeringer af realistisk indhold. Mindre betydningsfulde redigeringer er ændringer, der primært er æstetiske, og som ikke ændrer indholdet på en måde, der kan vildlede seeren i forhold til, hvad der rent faktisk er foregået.
Eksempler på indhold, redigeringer eller videoforbedringer, som youtubere ikke behøver at gøre opmærksom på:
  • Ikke realistisk
    • En person, der rider på en enhjørning gennem en fantasiverden
    • Brug af greenscreen til at vise en person, der svæver i rummet
  • Mindre betydningsfuldt
    • Farvejustering eller lysfiltre
    • Specialeffekter, f.eks. tilføjelse af baggrundssløring eller vintageeffekter
    • Hjælp til produktion, f.eks. brug af generative AI-værktøjer til at oprette eller forbedre en videooversigt, et manuskript, et miniaturebillede, en titel eller en infografik
    • Oprettelse af undertekster
    • Optimering af videoskarphed, -opskalering eller -reparation og rettelse af tale eller lyd
    • Idégenerering

Husk, at ovenstående ikke er en komplet liste.

Eksempler på indhold, som youtubere skal gøre opmærksom på
For at hjælpe seerne med at være bevidste om autenticiteten af det indhold, de ser, kræver vi, at youtubere gør opmærksom på indhold, som er blevet ændret eller syntetisk genereret, hvis det påvirker betydningen, eller hvis indholdet ser realistisk ud.
Eksempler på indhold, redigeringer eller videoforbedringer, som youtubere skal gøre opmærksom på:
  • Syntetisk generering af musik (f.eks. musik, der er genereret ved hjælp af Creator Music)
  • Kloning af en anden persons stemme, så den kan bruges til voiceover
  • Syntetisk generering af ekstra optagelser af et rigtigt sted, f.eks. en video af en surfer på Maui til brug i en promoverende rejsevideo
  • Syntetisk generering af en realistisk video, som viser en kamp mellem to professionelle tennisspillere, der eksisterer i den virkelige verden
  • Fremstilling, der giver indtryk af, at en person gav et råd, som vedkommende ikke har givet i virkeligheden
  • Digital ændring af lyden, så det lyder, som om en populær sanger ikke rammer tonerne rigtigt under en liveoptræden
  • Realistisk fremstilling af en tornado eller andre vejrhændelser, der bevæger sig mod en virkelig by, men som ikke har fundet sted i virkeligheden
  • Fremstilling, der giver indtryk af, at hospitalspersonale har afvist syge eller sårede patienter
  • Fremstilling, der viser en offentlig person stjæle noget, vedkommende ikke har stjålet, eller indrømme at stjæle noget, men vedkommende ikke har sagt dette i virkeligheden
  • Fremstilling, der får det til at se ud, som om en virkelig person er blevet arresteret eller fængslet

Husk, at ovenstående ikke er en komplet liste.

Tilkendegiv brug af ændret eller syntetisk indhold

Vi kræver, at youtubere gør opmærksom på indhold, der fremstår realistisk, men som er blevet ændret på en måde, der påvirker betydningen, eller som er syntetisk genereret. Youtubere kan gøre opmærksom på dette under uploadprocessen.

YouTube Studio på en computer

1. Gå til YouTube Studio.
  2. Følg vejledningen i, hvordan du uploader indhold.
  3. Vælg Ja under "Ændret indhold" i sektionen Oplysninger for at besvare spørgsmålene vedrørende manipuleret indhold.
  4. Angiv derefter de øvrige videooplysninger.

Hvis en youtuber laver en YouTube Shorts-video, der bruger en af YouTubes generative AI-effekter (f.eks. YouTubes Dream Track eller Dream Screen), er der i øjeblikket ikke krav om, at vedkommende skal gøre yderligere for at tilkendegive brugen af disse effekter. Værktøjet gør automatisk opmærksom på brugen af AI på youtuberes vegne.

For at hjælpe youtubere kan vi proaktivt vælge at tilkendegive brugen af manipuleret indhold på deres vegne, hvis de gør opmærksom på brugen af ændret eller syntetisk indhold i videoens titel eller beskrivelse.

Hvad sker der, når youtubere har tilkendegivet brugen af manipuleret indhold?

Hvis youtubere vælger "Ja" for at angive, at deres indhold er ændret eller syntetisk, føjer vi en etiket til videoens beskrivelsesfelt. Disse etiketter vises i øjeblikket til seere, der ser YouTube-videoer på en mobilenhed eller tablet.

Etiket i det udvidede beskrivelsesfelt

Ekstra etiket ved følsomt indhold

Det er enormt vigtigt at kunne få rettidige oplysninger af høj kvalitet i forbindelse med valgkampe, igangværende konflikter, naturkatastrofer, økonomi eller sundhed. Denne type oplysninger kan i høj grad påvirke enkeltpersoners og lokalsamfunds velbefindende, økonomiske sikkerhed og generelle sikkerhed. I forbindelse med indhold, der omfatter sådanne følsomme emner, kan der også blive vist en mere fremtrædende etiket i videoafspilleren, som er med til at øge gennemsigtigheden.

Andre konsekvenser ved tilkendegivelsen

Tilkendegivelse af, at indhold er ændret eller syntetisk genereret, begrænser ikke en videos målgruppe og påvirker heller ikke dens kvalificering til indtægtsgenerering.

Risiko forbundet med ikke at tilkendegive manipuleret indhold

Det kan være vildledende, hvis seerne tror, at en video er ægte, når den er blevet ændret på en måde, der påvirker betydningen, eller er syntetisk genereret, så den virker realistisk.

Hvis der ikke er blevet gjort opmærksom på brugen af sådant indhold, kan YouTube i nogle tilfælde skride til handling ved proaktivt at tilføje en etiket, som youtubere ikke kan fjerne. Formålet med dette er at reducere risikoen for, at den manglende tilkendegivelse har konsekvenser for seerne. Derudover kan youtubere, der konsekvent vælger ikke at tilkendegive brugen af manipuleret indhold, blive underlagt sanktioner fra YouTube, herunder fjernelse af indhold eller suspendering fra YouTubes partnerprogram.

Husk, at retningslinjerne for fællesskabet gælder for alt indhold på YouTube, også ændret eller syntetisk indhold.