Comunicar l'ús de contingut alterat o sintètic

Recomanem als creadors que facin un ús responsable i innovador de les eines d'edició o de generació de contingut. Al mateix temps, som conscients que els espectadors volen saber si el que miren o escolten és real.

Per mantenir informats els espectadors sobre el contingut que miren, requerim que els creadors comuniquin si el contingut que sembla realista s'ha alterat de manera significativa o generat sintèticament.

Els creadors han de comunicar la presència de contingut que:

• Fa que sembli que una persona real diu o fa una cosa que no ha fet.
  • Altera la gravació d'un esdeveniment o lloc reals.
  • Genera una escena d'aspecte realista que no ha ocorregut realment.

Això pot incloure contingut que s'hagi alterat completament o parcialment, o bé que s'hagi creat amb eines de creació o d'edició d'àudio, de vídeo o d'imatges.

Comunicar aquesta informació mitjançant l'opció de configuració "Contingut alterat" a YouTube Studio

Per comunicar que el contingut s'ha alterat de manera significativa o generat sintèticament, els creadors que utilitzen YouTube Studio en un ordinador poden fer servir l'opció de configuració "Contingut alterat". Més endavant, ampliarem aquesta opció a altres dispositius i aplicacions de YouTube.

Quan un creador seleccioni aquest camp i pengi contingut, es mostrarà una etiqueta a la descripció ampliada del vídeo. Aquesta etiqueta es mostrarà als espectadors que utilitzin l'aplicació YouTube en un telèfon o una tauleta, però en el futur es mostrarà en altres dispositius.

Els creadors que creen un curt de YouTube amb Pista fantàstica o Pantalla fantàstica, les eines d'intel·ligència artificial (IA) generativa de YouTube, no han de fer res. L'eina comunicarà automàticament l'ús de la IA en nom del creador. En el cas d'altres eines d'IA, els creadors han de comunicar l'ús que n'han fet durant el procés de pujada.

Exemples de contingut alterat o sintètic

La llista següent inclou exemples de contingut alterat o sintètic. El contingut alterat o sintètic pot incloure aquell que s'hagi alterat completament o parcialment, o bé que s'hagi creat amb qualsevol eina de creació o d'edició d'àudio, de vídeo o d'imatges. Cal comunicar la presència de contingut realista i els canvis significatius, però no les modificacions petites o poc realistes. Tingues en compte que la llista no és exhaustiva.

Els creadors no ho han de comunicar Els creadors ho han de comunicar
  • Aplicar filtres de bellesa.
  • Generar o alterar contingut digitalment per substituir la cara d'una persona per la d'una altra.
  • Generar o ampliar sintèticament un fons per simular un cotxe en moviment.
  • Alterar digitalment una escena de persecució de cotxes coneguda per incloure-hi una persona famosa que no surt a la pel·lícula original.
  • Utilitzar efectes per millorar l'àudio gravat anteriorment.
  • Generar àudios perquè sembli que un professional de la medicina ha donat un consell que en realitat no ha donat.
  • Utilitzar una animació generada per IA d'un míssil en un vídeo.
  • Mostrar una representació realista d'un llançament de míssil cap a una ciutat real.

Exemples de contingut que no requereixen aquest tipus de comunicació
Els creadors no han de comunicar la presència de contingut poc realista que s'hagi alterat o sigui sintèntic, ni els canvis petits que s'hagin fet en continguts realistes. Aquests petits canvis són principalment estètics i no alteren el contingut d'una manera que pugui confondre l'espectador sobre el que ha passat en realitat.
Exemples de contingut, canvis o tècniques de vídeo que no requereixen aquest tipus de comunicació:
  • Poc realista
    • Algú cavalcant dalt d'un unicorn per un món fantàstic.
    • Ús de la pantalla verda per representar algú flotant a l'espai.
  • Canvis petits
    • Ajust de color o filtres d'il·luminació.
    • Filtres d'efectes especials, com ara afegir desenfocament de fons o efectes vintage.
    • Ajuda per a la producció, com ara l'ús d'eines d'IA generativa per crear o millorar un esquema, un guió, una miniatura, un títol o una infografia d'un vídeo.
    • Creació de subtítols.
    • Millora de la nitidesa, reparació o ampliació del vídeo, o reparació de la veu o de l'àudio.
    • Generació d'idees.

Tingues en compte que la llista anterior no és exhaustiva.

Exemples de contingut que requereixen aquest tipus de comunicació
Per mantenir informats els espectadors sobre el contingut que miren, requerim que els creadors comuniquin si el contingut que sembla realista o significatiu s'ha alterat o és sintètic.
Exemples de contingut, canvis o tècniques de vídeo que requereixen aquest tipus de comunicació:
  • Generar música sintèticament (inclosa la música generada mitjançant Música per a creadors).
  • Clonar la veu d'una altra persona per utilitzar-la com a veu en off.
  • Generar sintèticament gravacions addicionals d'un lloc real, com ara un vídeo d'un surfista a Maui per a un vídeo promocional de viatges.
  • Generar sintèticament un vídeo realista d'un partit entre dos tennistes professionals reals.
  • Fer que sembli que algú ha donat un consell que en realitat no ha donat.
  • Alterar digitalment l'àudio perquè sembli que un cantant famós ha desafinat una nota en una actuació en directe.
  • Mostrar una representació realista d'un tornado o d'altres esdeveniments meteorològics que es dirigeixen cap a una ciutat real, però que en realitat no s'han produït.
  • Fer que sembli que els treballadors de l'hospital no han atès pacients malalts o ferits.
  • Representar una figura pública robant alguna cosa que no ha robat o admetent haver robat alguna cosa quan no ho ha fet.
  • Fer que sembli que una persona real ha estat detinguda o empresonada.

Tingues en compte que la llista anterior no és exhaustiva.

Comunicar la presència de contingut alterat o sintètic

Requerim que els creadors comuniquin si el contingut que sembla realista s'ha alterat de manera significativa o generat sintèticament. Els creadors poden comunicar aquesta informació durant el procés de pujada.

YouTube Studio en un ordinador

1. Ves a YouTube Studio.
  2. Segueix els passos per penjar contingut.
  3. A la secció Detalls, a "Contingut alterat", selecciona per respondre a les preguntes de comunicació.
  4. Continua per seleccionar altres detalls del vídeo.

Si un creador crea un curt de YouTube que utilitza un dels efectes d'intel·ligència artificial generativa (IA) de YouTube (com ara Pista fantàstica o Pantalla fantàstica), no és necessari fer res més per comunicar-ho. L'eina comunicarà automàticament l'ús de la IA en nom del creador.

Per ajudar els creadors, és possible que, de manera proactiva, comuniquem aquesta informació en nom seu si reconeixen que s'ha utilitzat contingut alterat o sintètic al títol o a la descripció del vídeo.

Què passa després que els creadors comuniquin aquesta informació

Si els creadors seleccionen "Sí" per indicar que el contingut s'ha alterat o és sintètic, afegirem una etiqueta al camp de descripció del vídeo. De moment, aquestes etiquetes es mostraran als espectadors que mirin vídeos de YouTube en un dispositiu mòbil o una tauleta.

Etiqueta al camp de descripció desplegat

Etiqueta addicional per al contingut sensible

La informació d'alta qualitat i oportuna sobre les eleccions, els conflictes en curs, els desastres naturals, les finances o la salut és molt important. Aquest tipus d'informació pot afectar considerablement el benestar, la seguretat financera o la seguretat de les persones i de les comunitats. En el cas del contingut sobre alguns temes sensibles com aquests, és possible que també es mostri una etiqueta més destacada al reproductor de vídeo per aportar més transparència.

Altres conseqüències d'aquest tipus de comunicació

Comunicar la presència de contingut alterat o sintètic no limitarà el públic d'un vídeo ni afectarà la seva idoneïtat per guanyar diners.

Riscos de no comunicar aquesta informació

Si els espectadors creuen que un vídeo és real, quan en realitat s'ha alterat de manera significativa o generat sintèticament per semblar realista, poden sentir-se enganyats.

En alguns casos, quan no es comunica la presència d'aquest tipus de contingut, és possible que YouTube prengui mesures per reduir el risc de causar danys als espectadors aplicant de manera proactiva una etiqueta que els creadors no tindran l'opció de suprimir. A més, els creadors que decideixin no comunicar aquesta informació de manera continuada poden rebre penalitzacions de YouTube; per exemple, es pot suprimir el seu contingut o suspendre la seva participació en el Programa per a partners de YouTube.

Recorda que apliquem les nostres directrius de la comunitat a tot el contingut de YouTube, independentment de si s'ha alterat o és sintètic.