Tillat annonser i videoene du ser på

Annonsene på YouTube bidrar til å støtte skapere og sørge for at milliarder av mennesker kan bruke strømmetjenesten. Ved å blokkere YouTube-annonser bryter du vilkårene for bruk av YouTube. Hvis du bruker annonseblokkering, ber vi deg om å tillate annonser på YouTube eller registrere deg for YouTube Premium. Hvis du fortsetter å bruke annonseblokkering, kan det hende vi blokkerer avspilling av videoer. For å unngå avbrudd kan du tillate annonser på YouTube eller registrere deg for YouTube Premium.

Slik tillater du annonser på YouTube

Følg veiledningen for utvidelsen for annonseblokkering.

AdBlock

Slik setter du YouTube på godkjenningslisten i AdBlock-utvidelsen:
  1. Klikk på AdBlock øverst til høyre i nettleserutvidelsen. Det kan hende AdBlock dekkes av et lite tall.
  2. Klikk på Don't run on pages on this site (Ikke kjør på sider på dette nettstedet).
  3. I dialogboksen «Don't run AdBlock on» (Ikke kjør AdBlock på) klikker du på Exclude (Ekskluder). AdBlock-ikonet endres til Allowed (Tillatt) .
  4. Last inn YouTube på nytt.

AdBlock Plus

Slik setter du YouTube på godkjenningslisten i Adblock Plus-utvidelsen:
  1. Klikk på AdBlock Plus øverst til høyre i nettleserutvidelsen. Det kan hende AdBlock Plus dekkes av et lite tall.
  2. Klikk på av/på-bryteren Power button icon, slik at den glir til venstre.
  3. For å laste inn YouTube på nytt klikker du på Refresh-knappen.

uBlock Origin

Slik setter du YouTube på godkjenningslisten i uBlock Origin-utvidelsen:
  1. Klikk på uBlock Origin øverst til høyre i nettleserutvidelsen. Det kan hende uBlock Origin dekkes av et lite tall.
  2. Klikk på av/på-bryteren . Ikonet blir grått, noe som betyr at annonser på YouTube ikke lenger er blokkert.
  3. Last inn YouTube på nytt ved å klikke på Refresh Refresh icon.

Øvrig annonseblokkering

Slik setter du YouTube på godkjenningslisten i andre utvidelser for annonseblokkering:
  1. Klikk på ikonet for utvidelsen for annonseblokkering i nettleseren. Du finner det vanligvis øverst til høyre i nettleseren.
    1. Merk at du kan ha installert mer enn én annonseblokkering.
  2. Følg veiledningen for å slå av annonseblokkeringen for YouTube. Du må kanskje velge et menyalternativ eller klikke på en knapp.
  3. Last inn YouTube på nytt ved å følge veiledningen eller klikke på «Last inn på nytt»-knappen i nettleseren.

Slik rapporterer du et problem

Gi oss beskjed hvis du får en melding om å slå av annonseblokkering selv om du ikke bruker det eller har slått det av. For å rapportere problemet, klikk på Rapporter et problem nederst til venstre i meldingen.

Slik administrerer du annonsene som vises på YouTube

Annonsene som spilles av i videoene eller Shorts-videoene du ser på YouTube, er tilpasset interessene dine. Finn ut mer om annonsene i videoene du ser på. Hvis du vil ha en annonsefri YouTube-opplevelse og samtidig støtte skaperne du liker, kan du ta en titt på fordelene ved et YouTube Premium-abonnement.