Publiser eller koble fra episoder fra RSS-feeder på YouTube

Hvis du er podcastskaper, kan du bruke YouTube Studio til å laste opp podcastene dine til YouTube via en RSS-feed. Følg fremgangsmåten nedenfor for å publisere eller koble fra en RSS-feed. Du kan også finne ut mer om hvordan du laster opp podcaster til YouTube fra RSS-feeder.

Merk: RSS-overføring er tilgjengelig i utvalgte land/regioner.

Slik laster du opp podcaster som først og fremst består av lydinnhold, til YouTube med RSS-feeder

Koble til RSS-feeden din for å laste opp podcaster til YouTube

Logg på YouTube Studio før du begynner. Følg fremgangsmåten nedenfor for å laste opp podcastepisoder fra RSS-feeden din til YouTube.

Slik sender du inn en RSS-feed på YouTube

1. I YouTube Studio klikker du på Opprett  og så Ny podcast og så Send inn en RSS-feed .

Merk: Hvis du ikke har tilgang til avanserte funksjoner, må du bekrefte identiteten din.

2. Les og godta vilkårene for bruk av RSS-overføringsverktøyet.

3. Les veiledningen på skjermen, og klikk på Neste.

4. Skriv inn nettadressen til RSS-feeden, og klikk på Neste.

5. Klikk på Send kode for å bekrefte kontoen din.

6. Du mottar bekreftelseskoden på e-postadressen som er tilknyttet RSS-feeden din. Skriv inn koden, og klikk på Bekreft. Hvis du ikke vet hvilken e-postadresse som er tilknyttet RSS-feeden, kan du ta kontakt med leverandøren av webhotellet.

7. Velg hvilke episoder du vil laste opp til podcasten på YouTube, og klikk på Neste. Du kan velge å laste opp

• alle eksisterende episoder
  • episoder som er publisert etter en bestemt dato
  • bare fremtidige episoder
Hvis episodene dine inneholder betalt promotering, bør du også velge alternativet «De fleste av episodene fra RSS-feeden inneholder betalt promotering». Finn ut mer om anbefalte fremgangsmåter for RSS-feeder på YouTube.

8. Gå gjennom tilgangsdetaljene, og klikk på Lagre.

Publiser podcaster fra RSS-feeden din

Når du har konfigurert feeden, kan det ta noen dager før episodene dine er lastet opp. Du mottar en e-post når podcasten er klar til å publiseres, men den publiseres ikke før du følger trinnene nedenfor.

Slik publiserer du en feed:

1. I YouTube Studio går du til Innhold og så Podcaster.
  2. Under «Antall videoer» klikker du på Publiser ved siden av podcastfeeden. Denne knappen vises først når podcastepisodene dine er ferdig lastet opp.

Når du har publisert podcasten, blir den og eventuelle nye episoder gjort offentlige for alle på YouTube. Du kan endre disse innstillingene på siden med informasjon om podcasten. Finn ut hvordan du endrer standardtilgangen for videoer i den neste delen.

Endre informasjon om podcasten

Hvis informasjonen om podcasten som leveres i RSS-feeden, er mangelfull eller feil, kan du endre den på siden med informasjon om podcasten.

1. I YouTube Studio går du til Innhold og så Podcaster.
2. Hold markøren over podcasten du vil endre, og velg Detaljer Rediger-innstilling (blyantikon).
3. Oppdater hvilke som helst av følgende innstillinger på siden med informasjon om podcasten:

• titler
  • beskrivelser
  • videotilgang
  • standard videorekkefølge
  • RSS-innstillinger

4. Klikk på Lagre når du er ferdig.

Merk: Episodedetaljene oppdateres automatisk fra RSS-feeden. Hvis episodedetaljene endres, kan du redigere dem i RSS-feeden. Hvis du endrer informasjonen om en episode i YouTube Studio, blokkerer vi fremtidige endringer av den aktuelle episoden i RSS-feeden din.

Koble en RSS-feed fra YouTube-podcasten din

Hvis du kobler RSS-feeden din fra podcasten på YouTube, blir ikke nye episoder lastet opp.

1. I YouTube Studio går du til Innhold og så Podcaster.
  2. Hold markøren over podcasten du vil endre, og velg Detaljer Rediger-innstilling (blyantikon).
  3. Finn linken til RSS-feeden din på siden med informasjon om podcasten, og klikk på Koble fra.
  4. Bekreft at du vil koble RSS-feeden fra kanalen din.

Last opp episoder på nytt

Hvis du vil oppdatere en lydfil via RSS-feeden din, følger du fremgangsmåten nedenfor for å laste opp videoen på nytt.

1. I YouTube Studio går du til Innhold og så Podcaster.
  2. Hold markøren over podcasten du vil endre, og velg Videoer .
  3. Hold markøren over videoen du vil overføre på nytt, og klikk på menyen .
  4. Velg Last opp på nytt fra RSS-feeden