Afleveringen publiceren of ontkoppelen van een RSS-feed op YouTube

Als je een podcastcreator bent, kun je YouTube Studio gebruiken om je podcasts via een RSS-feed naar YouTube te uploaden. Volg de stappen hieronder om een RSS-feed te publiceren of te ontkoppelen. Je kunt ook meer te weten komen over hoe je podcasts naar YouTube uploadt met een RSS-feed.

Opmerking: RSS-opname is beschikbaar in bepaalde landen/regio's.

Audiogerichte podcasts naar YouTube uploaden met RSS-feeds

Je RSS-feed koppelen om podcasts naar YouTube te uploaden

Voor je begint, log je in bij YouTube Studio. Volg daarna de onderstaande stappen om podcastafleveringen van je RSS-feed te uploaden naar YouTube.

Een RSS-feed indienen op YouTube

1. Klik in YouTube Studio op Maken  en dan Nieuwe podcast en dan RSS-feed indienen .

Opmerking: Als je geen toegang tot geavanceerde functies hebt, moet je je identiteit bevestigen.

2. Lees en accepteer de Servicevoorwaarden van de RSS-opnametool.

3. Lees de instructies op het scherm en klik op Volgende.

4. Voer de URL van je RSS-feed in en klik op Volgende.

5. Klik op Code sturen om je account te verifiëren.

6. Voer de verificatiecode in die naar het e-mailadres van je RSS-feed is gestuurd en klik op Verifiëren. Als je niet weet welk e-mailadres bij je RSS-feed hoort, neem je contact op met je hostingprovider.

7. Kies welke afleveringen je wilt uploaden naar je podcast op YouTube en klik op Volgende. Dit kun je uploaden:

• alle bestaande afleveringen
  • afleveringen die na een specifieke datum zijn gepubliceerd
  • alleen toekomstige afleveringen
Als je afleveringen betaalde promoties bevatten, moet je ook de optie 'De meeste afleveringen van de RSS-feed bevatten betaalde promoties' selecteren. Meer informatie over best practices voor RSS-feeds op YouTube

8. Controleer de zichtbaarheidsgegevens en klik op Opslaan.

Podcasts publiceren vanuit je RSS-feed

Nadat je de feed hebt ingesteld, kan het een paar dagen duren voordat je afleveringen zijn geüpload. Je krijgt een e-mail als je podcast kan worden gepubliceerd, maar dat kan pas nadat je de stappen hieronder hebt gevolgd.

Een feed publiceren:

1. Ga in YouTube Studio naar Content en dan Podcasts.
  2. Klik onder Aantal video's op Publiceren naast je podcastfeed. Deze knop verschijnt alleen als je podcastafleveringen zijn geüpload.

Nadat je je podcast hebt gepubliceerd, worden deze en eventuele nieuwe afleveringen openbaar voor iedereen op YouTube. Je kunt deze instellingen wijzigen op de detailpagina van de podcast. In het volgende gedeelte leer je hoe je de standaardzichtbaarheid van video's bewerkt.

Podcastgegevens bewerken

Als de podcastgegevens die in je RSS-feed zijn geleverd ontbreken of onjuist zijn, kun je ze bewerken op de detailpagina van de podcast.

1. Ga in YouTube Studio naar Content en dan Podcasts.
2. Plaats de cursor op de podcast die je wilt bewerken en selecteer Details Instelling bewerken, potloodje.
3. Update op de detailpagina van de podcast een of meer van de volgende instellingen:

• Titels
  • Beschrijvingen
  • Zichtbaarheid van video
  • Standaard videovolgorde
  • RSS-instellingen

4. Klik op Opslaan als je klaar bent.

Opmerking: Details van afleveringen worden automatisch geüpdatet vanuit je RSS-feed. Als de details van je aflevering veranderen, kun je ze bewerken in je RSS-feed. Als je de details van een aflevering wijzigt in YouTube Studio, blokkeren we toekomstige bewerkingen van die aflevering die je via je RSS-feed aanbrengt.

Een RSS-feed ontkoppelen van je YouTube-podcast

Als je je RSS-feed ontkoppelt van je podcast op YouTube, worden er geen nieuwe afleveringen meer geüpload.

1. Ga in YouTube Studio naar Content en dan Podcasts.
  2. Plaats de cursor op de podcast die je wilt bewerken en selecteer Details Instelling bewerken, potloodje.
  3. Zoek op de detailpagina van de podcast naar de link van je RSS-feed en klik op Ontkoppelen.
  4. Bevestig dat je de RSS-feed wilt ontkoppelen van je kanaal.

Een aflevering opnieuw uploaden

Als je een audiobestand wilt updaten via je RSS-feed, volg dan onderstaande stappen om de video opnieuw te uploaden.

1. Ga in YouTube Studio naar Content en dan Podcasts.
  2. Plaats de cursor op de podcast die je wilt bewerken en selecteer Video's .
  3. Plaats de cursor op de video die je opnieuw wilt opnemen en klik op het menu .
  4. Selecteer Opnieuw uploaden vanuit RSS-feed