Blockera kanaler i den kontrollerade upplevelsen för ditt barn

Om du skapar en kontrollerad upplevelse för ditt barn kan du blockera specifika kanaler på YouTube. Om du ändrar dig gällande en kanal du har blockerat kan du avblockera den i YouTube med ditt länkade föräldrakonto.

Följ stegen nedan om du vill blockera eller avblockera kanaler.

Blockera YouTube-kanaler på kontrollerade konton

Obs!:
  • När du använder en kontrollerad upplevelse är barnets tillgång till videor redan begränsad via kontots innehållsinställningar
  • Alla kanaler som blockeras på YouTube blockeras även på YouTube Kids om barnet använder samma Google-konto för YouTube och YouTube Kids.
  • När du blockerar en kanal blockeras bara innehåll som har laddats upp på den kanalen. Videor som laddas upp på andra kanaler eller liknande kanaler med relaterat innehåll blockeras inte.

Blockera specifika kanaler från YouTube med det länkade föräldrakontot

Så här blockerar du en viss kanal från YouTube på datorn:

1. Öppna kanalsidan för YouTube-kanalen du vill blockera.
  2. Öppna fliken Om på kanalsidan.
  3. Klicka på Rapportera användare .
  4. Välj Blockera kanalen för barn. Det här alternativet visas bara om du använder ditt länkade föräldrakonto.
  5. Det kan visas ett popup-meddelande om att liknande videor fortfarande kan vara tillgängliga på andra kanaler. Klicka på FORTSÄTT.
  6. Välj BLOCKERA bredvid barnet du vill blockera kanalen för.
  7. BLOCKERA ändras till AVBLOCKERA, så att du kan välja att ångra åtgärden.
  8. Klicka på Klar.

Så här blockerar du en viss kanal från YouTube-appen:

1. Öppna kanalsidan för YouTube-kanalen du vill blockera.
  2. Tryck på Mer ”.
  3. Tryck på Blockera kanalen för barn. Det här alternativet visas bara om du använder ditt länkade föräldrakonto.
  4. Det kan visas ett popup-meddelande om att liknande videor fortfarande kan vara tillgängliga på andra kanaler. Tryck på FORTSÄTT.
  5. Tryck på BLOCKERA bredvid barnet som du vill blockera kanalen för.
  6. BLOCKERA ändras till AVBLOCKERA, så att du kan välja att ångra åtgärden.
  7. Tryck på Klar .

Du kan även blockera innehåll direkt i YouTube Kids på barnets enhet.

Avblockera enskilda kanaler från YouTube med ditt länkade föräldrakonto

Så här avblockerar du enskilda kanaler från YouTube med ditt länkade föräldrakonto:

​På en dator:

1. Öppna kanalsidan för YouTube-kanalen du vill avblockera.
  2. Öppna fliken Om på kanalsidan.
  3. Klicka på Rapportera användare .
  4. Välj Blockera kanalen för barn. Det här alternativet visas bara om du använder ditt länkade föräldrakonto.
  5. Det kan visas ett popup-meddelande om att liknande videor fortfarande kan vara tillgängliga på andra kanaler. Klicka på FORTSÄTT.
  6. Välj AVBLOCKERA bredvid barnet som du vill avblockera den här kanalen för.
  7. AVBLOCKERA ändras till BLOCKERA, så att du kan välja att ångra åtgärden.
  8. Klicka på Klar.

I YouTube-appen:

1. Öppna kanalsidan för YouTube-kanalen som du vill avblockera.
  2. Tryck på Mer ”.
  3. Tryck på Blockera kanalen för barn. Det här alternativet visas bara om du använder ditt länkade föräldrakonto.
  4. Det kan visas ett popup-meddelande om att liknande videor fortfarande kan vara tillgängliga på andra kanaler. Tryck på Fortsätt.
  5. Tryck på AVBLOCKERA bredvid barnet du vill avblockera kanalen för.
  6. AVBLOCKERA ändras till BLOCKERA, så att du kan välja att ångra åtgärden.
  7. Tryck på KLART.

Avblockera alla kanaler från YouTube med ditt länkade föräldrakonto

Så här avblockerar du alla kanaler från YouTube med ditt länkade föräldrakonto:

1. Logga in på YouTube med ditt länkade föräldrakonto.
  2. Tryck på din profilbild .
  3. Välj Inställningar .
  4. Välj Föräldrainställningar.
    1. Om du använder en dator väljer du Hantera barninställningarna bredvid Föräldrainställningar.
  5. Välj ditt barn.
  6. Klicka på Avblockera videor under ALLMÄNNA INSTÄLLNINGAR.
  7. Det kan visas ett popup-meddelande om att allt innehåll du har blockerat på YouTube och YouTube Kids kommer att avblockeras. Välj AVBLOCKERA.