Kanalen blokkeren voor je kind met ouderlijk toezicht

Als je een account met ouderlijk toezicht instelt voor je kind, kun je bepaalde kanalen op YouTube blokkeren voor je kind. Als je kind een kanaal toch weer mag zien, kun je de blokkering opheffen in YouTube via je gelinkte ouderaccount.

Volg de stappen hieronder om kanalen te blokkeren of blokkeringen op te heffen.

YouTube-kanalen blokkeren op accounts onder toezicht

Opmerkingen:
  • Als je ouderlijk toezicht gebruikt, kan je kind al een beperkte reeks video's bekijken op basis van de contentinstelling van het account.
  • Als je kind hetzelfde Google-account gebruikt voor YouTube en YouTube Kids, worden alle op YouTube geblokkeerde kanalen ook geblokkeerd op YouTube Kids.
  • Als je een kanaal blokkeert, blokkeer je alleen de content die naar dat specifieke kanaal is geüpload. Video's die opnieuw worden geüpload naar andere kanalen en vergelijkbare kanalen met gerelateerde content worden niet geblokkeerd.

Specifieke kanalen blokkeren op YouTube met je gekoppelde ouderaccount

Zo blokkeer je een specifiek YouTube-kanaal op je computer:

1. Ga naar de kanaalpagina van het YouTube-kanaal dat je wilt blokkeren.
  2. Ga op de kanaalpagina naar het tabblad Over.
  3. Klik op Gebruiker melden .
  4. Selecteer Kanaal blokkeren voor kinderen. Je ziet deze optie alleen als je je gekoppelde ouderaccount gebruikt.
  5. Misschien zie je een pop-up met de melding dat er nog steeds vergelijkbare video's beschikbaar zijn op andere kanalen. Klik op DOORGAAN.
  6. Selecteer BLOKKEREN naast het kind voor wie je dit kanaal wilt blokkeren.
  7. BLOKKEREN verandert in BLOKKERING OPHEFFEN, zodat je de actie ongedaan kunt maken.
  8. Klik op KLAAR.

Zo blokkeer je een specifiek kanaal via de YouTube-app:

1. Ga naar de kanaalpagina van het YouTube-kanaal dat je wilt blokkeren.
  2. Tik op Meer ''.
  3. Tik op Kanaal blokkeren voor kinderen. Je ziet deze optie alleen als je je gekoppelde ouderaccount gebruikt.
  4. Misschien zie je een pop-up met de melding dat er nog steeds vergelijkbare video's beschikbaar zijn op andere kanalen. Tik op DOORGAAN.
  5. Tik op BLOKKEREN naast het kind voor wie je dit kanaal wilt blokkeren.
  6. BLOKKEREN verandert in BLOKKERING OPHEFFEN, zodat je de actie ongedaan kunt maken.
  7. Tik op Klaar .

Je kunt ook content rechtstreeks in YouTube Kids blokkeren op het apparaat van je kind.

De blokkering van YouTube-kanalen opheffen met je gekoppelde ouderaccount

Zo hef je de blokkering van bepaalde YouTube-kanalen op via je gekoppelde ouderaccount:

​Op een computer:

1. Ga naar de kanaalpagina van het YouTube-kanaal waarvan je de blokkering wilt opheffen.
  2. Ga op de kanaalpagina naar het tabblad Over.
  3. Klik op Gebruiker melden .
  4. Selecteer Kanaal blokkeren voor kinderen. Je ziet deze optie alleen als je het gekoppelde ouderaccount gebruikt.
  5. Misschien zie je een pop-up met de melding dat er nog steeds vergelijkbare video's beschikbaar zijn op andere kanalen. Klik op DOORGAAN.
  6. Selecteer BLOKKEREN OPHEFFEN naast het kind voor wie je de blokkering van dit kanaal wilt opheffen.
  7. BLOKKEREN OPHEFFEN verandert in BLOKKEREN, zodat je de actie ongedaan kunt maken.
  8. Klik op KLAAR.

In de YouTube-app:

1. Ga naar de kanaalpagina van het YouTube-kanaal waarvan je de blokkering wilt opheffen.
  2. Tik op Meer ''.
  3. Tik op Kanaal blokkeren voor kinderen. Je ziet deze optie alleen als je je gekoppelde ouderaccount gebruikt.
  4. Misschien zie je een pop-up met de melding dat er nog steeds vergelijkbare video's beschikbaar zijn op andere kanalen. Tik op DOORGAAN.
  5. Tik op BLOKKEREN OPHEFFEN naast het kind voor wie je dit kanaal niet meer wilt blokkeren.
  6. BLOKKEREN OPHEFFEN verandert in BLOKKEREN, zodat je de actie ongedaan kunt maken.
  7. Tik op KLAAR.

Alle blokkeringen van YouTube-kanalen opheffen met je gekoppelde ouderaccount

Zo hef je alle blokkeringen van YouTube-kanalen op via je gekoppelde ouderaccount:

1. Log in bij YouTube met je gekoppelde ouderaccount.
  2. Ga naar je profielfoto .
  3. Selecteer Instellingen .
  4. Selecteer Ouderlijk toezicht.
    1. Als je een computer gebruikt, selecteer je Instellingen voor je kinderen beheren naast Ouderlijk toezicht.
  5. Selecteer je kind.
  6. Klik onder ALGEMENE INSTELLINGEN op Blokkering van video's opheffen.
  7. Misschien zie je een pop-up met de melding dat de blokkering van alle content in YouTube en YouTube Kids wordt opgeheven. Selecteer BLOKKEREN OPHEFFEN.