Uploads op mobiele apparaten verbeteren met optimalisaties

Als je een video vanaf een mobiel apparaat uploadt, kun je kleine aanpassingen aanbrengen.

Als je video meer dan 100.000 weergaven heeft, kun je je videobewerkingen mogelijk niet opslaan. Deze beperking geldt niet voor gebruikers die deelnemen aan het YouTube-partnerprogramma.

Als je wijzigingen niet kunt opslaan, kun je in plaats daarvan een nieuwe video maken (met een nieuwe video-URL). Gebruik de optie Opslaan als nieuwe video en breng daarin je wijzigingen aan.

Optimalisaties toevoegen

Ga als volgt te werk om op mobiele apparaten optimalisaties toe te voegen:

1. Tik op de camera  om een video te uploaden.
  2. Maak een nieuwe video of selecteer een bestaande video om te uploaden.
  3. Optimalisaties toepassen:
    • Je video inkorten: Sleep de witte stippen in de filmstrook onder het videovoorbeeld om de begin- en eindpositie van de video te wijzigen. Houd de handgrepen ingedrukt om preciezere correcties te maken.
    • Muziek toevoegen aan je video: Tik op Muziek  om een muziektrack uit de Audiobibliotheek of vanaf je apparaat toe te voegen.
    • Filters toepassen: Tik op  om een videofilter toe te voegen.
  4. Voer de rest van je videodetails in en klik op Opslaan .

Je audiotrack aanpassen

Je kunt een muziektrack aan je video toevoegen. Dit kan muziek uit de Audiobibliotheek van YouTube zijn of muziek die je op je apparaat hebt opgeslagen.

• Audiobibliotheek: Voeg gratis muziek toe uit de muziekbibliotheek van YouTube. Browse naar muziek op het tabblad Aanbevolen of Genre en stemming. Luister naar een voorbeeld om te horen hoe de muziek in je video klinkt voordat je deze toevoegt.
  • Muziek op je apparaat: Als je muziek op je apparaat hebt opgeslagen, kun je deze toevoegen via het tabblad Op apparaat. Let op: Je kunt geen auteursrechtelijk beschermde muziek toevoegen vanaf je apparaat.

Nadat je muziek hebt toegevoegd, kun je deze op de volgende manieren bewerken:

• Positie wijzigen: Wijzig de timing van de muziektrack zodat deze synchroon loopt met de video.
  • Mixniveaus wijzigen: Tik op om de mix tussen de muziektrack en de originele audio te wijzigen.

Problemen oplossen bij het opslaan van optimalisaties

Je kunt alleen wijzigingen opslaan in video's die aan de volgende criteria voldoen:

• Aantal weergaven: Als je video meer dan 100.000 weergaven heeft, kun je wijzigingen mogelijk niet opslaan (dit is niet van toepassing op de optimalisatie 'Gezichten vervagen'). Deze beperking geldt niet voor gebruikers die aan het YouTube-partnerprogramma deelnemen.