Föräldrakontroller och inställningar för kontrollerade upplevelser på YouTube

Föräldrar som känner att deras barn under 13 år (eller relevant ålder i deras land/region) är redo att utforska YouTube kan skapa ett kontrollerat konto. Det finns olika kontroller och inställningar du kan använda för att vägleda ditt barn på sin resa genom en kontrollerad upplevelse.

Obs! Du kan läsa mer om föräldrakontroller och inställningar för YouTube Kids i vårt hjälpcenter

Hantera föräldrakontroller och inställningar

När du skapar ett Google-konto åt ditt barn kan du ställa in föräldrakontroller för en kontrollerad YouTube-upplevelse via

• YouTube: under Föräldrainställningar i YouTube-inställningar i ditt länkade föräldrakonto
  • Family Link: under YouTube-inställningar i Family Link-appen.

Via YouTube-inställningarna i ditt länkade föräldrakonto

Så här ser du föräldrakontroller och inställningar för kontrollerade upplevelser i YouTube-inställningarna:

1. Logga in på YouTube med ditt länkade föräldrakonto.
  2. Tryck på din profilbild .
  3. Välj Inställningar .
  4. Välj Föräldrainställningar.
    1. Om du använder en dator väljer du Hantera barninställningarna bredvid Föräldrainställningar.

Via Family Link-appen

Så här ser du föräldrakontroller och inställningar för YouTube Kids-profiler eller kontrollerade YouTube-upplevelser via Family Link:

1. Öppna Family Link-appen på enheten Family Link.
  2. Välj ditt barn.
  3. Tryck på Kontroller följt av Innehållsbegränsningar följt av YouTube.
  4. Ändra ditt barns kontrollerade upplevelse i YouTube-inställningarna.

Ändra specifika föräldrakontroller och inställningar

Du kan anpassa den kontrollerade YouTube-upplevelsen för ditt barn genom att ändra specifika föräldrakontroller och inställningar. Med de här kontrollerna och inställningarna kan du göra följande:

Blockera innehåll

Du kan logga in på YouTube med ditt länkade föräldrakonto för att blockera specifika kanaler du inte vill att ditt barn ska titta på.

Ändra barnets inställningar på innehållsnivå
Föräldrar kan ange hur innehåll ska väljas ut för en kontrollerad upplevelse på YouTube.

Så här ändrar du barnets inställning för innehållsnivå via YouTube:

1. Logga in på YouTube med ditt länkade föräldrakonto.
  2. Tryck på din profilbild .
  3. Välj Inställningar .
  4. Välj Föräldrainställningar.
  5. Välj barnets profil eller konto.
  6. Så här ändrar du innehållsinställningen för den kontrollerade upplevelsen på YouTube:
    • Välj REDIGERA vid Innehållsinställningar under YouTube-inställningar.

Om du hanterar ditt barns Google-konto via Family Link-appen kan du även ändra inställningen för innehållsnivå i Family Link-appen:

1. Öppna Family Link-appen på enheten Family Link.
  2. Välj ditt barn.
  3. Tryck på Kontroller följt avInnehållsbegränsningar följt av YouTube.
  4. Ändra inställningen för innehållsnivå för ditt barns kontrollerade upplevelse på YouTube i YouTube-inställningarna.
Obs! Du kan förhandsgranska innehåll som är tillgängligt i de olika innehållsinställningarna genom att klicka eller trycka på motsvarande inställning. Du kan ändra inställningarna när du vill.
Se ditt barns visningshistorik

Du kan granska barnets visningshistorik i det kontrollerade kontot på barnets enhet:

1. Öppna sidan Min aktivitet.
  2. Välj YouTube-historik.
  3. Välj Hantera historik.
  4. Scrolla för att granska visningshistoriken.
Rensa historik

Du kan rensa visnings- och sökhistoriken i barnets konto på alla länkade enheter via YouTube:

1. Logga in på YouTube med ditt länkade föräldrakonto.
  2. Tryck på din profilbild .
  3. Välj Inställningar .
  4. Välj Föräldrainställningar.
  5. Välj barnets profil eller konto.
  6. Välj Rensa historik.
  7. Spara ändringarna genom att välja RENSA.
Inaktivera automatisk uppspelning

Du kan inaktivera automatisk uppspelning för ditt barn genom att välja Inaktivera automatisk uppspelning. Barnet kan inte aktivera automatisk uppspelning när den här inställningen är aktiverad.

Så här inaktiverar du automatisk uppspelning för ditt barn på YouTube:

1. Logga in på YouTube med ditt länkade föräldrakonto.
  2. Tryck på din profilbild .
  3. Välj Inställningar .
  4. Välj Föräldrainställningar.
  5. Välj barnets profil eller konto.
  6. Ställ in Inaktivera automatisk uppspelning.
Pausa visningshistoriken
Du kan hindra att nya videovisningar används som signaler för att rekommendera andra videor.

Så här pausar du ditt barns visningshistorik på YouTube:

1. Logga in på YouTube med ditt länkade föräldrakonto.
  2. Tryck på din profilbild .
  3. Välj Inställningar .
  4. Välj Föräldrainställningar.
  5. Välj barnets profil eller konto.
  6. Ändra Pausa visningshistorik till .
Pausa sökhistoriken
Du kan förhindra att nya söktermer används som signaler för att rekommendera andra videor.

Så här pausar du ditt barns sökhistorik på YouTube:

1. Logga in på YouTube med ditt länkade föräldrakonto.
  2. Tryck på din profilbild .
  3. Välj Inställningar .
  4. Välj Föräldrainställningar.
  5. Välj barnets profil eller konto.
  6. Ändra Pausa sökhistorik till .