Functies en instellingen voor ouderlijk toezicht op YouTube

Ouders die vinden dat hun kinderen onder de 13 jaar (of de geldende minimumleeftijd in hun land of regio) er klaar voor zijn om YouTube te verkennen, kunnen een account instellen dat onder toezicht staat. Je kunt verschillende functies en instellingen in ouderlijk toezicht gebruiken om te bepalen wat je kind kan kijken op YouTube.

Opmerking: In ons Helpcentrum vind je meer informatie over ouderlijk toezicht en de instellingen voor YouTube Kids.

Instellingen voor ouderlijk toezicht beheren

Als je een Google-account voor je kind instelt, kun je ouderlijk toezicht instellen voor een YouTube-versie onder toezicht via:

• YouTube: onder Ouderlijk toezicht in de YouTube-instellingen van je gekoppelde ouderaccount
  • Family Link: onder YouTube-instellingen in de Family Link-app

Via de YouTube-instellingen van je gekoppelde ouderaccount

Zo bekijk je de functies en instellingen voor ouderlijk toezicht via je YouTube-instellingen:

1. Log in bij YouTube met je gekoppelde ouderaccount.
  2. Ga naar je profielfoto .
  3. Selecteer Instellingen .
  4. Selecteer Instellingen voor ouders.
    1. Als je een computer gebruikt, selecteer je Instellingen voor je kinderen beheren naast Ouderlijk toezicht.

Via de Family Link-app

Zo vind je de functies voor ouderlijk toezicht en de instellingen voor YouTube Kids-profielen of de YouTube-versie onder toezicht via Family Link:

1. Open de Family Link-app Family Link op je apparaat.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bediening en dan Contentbeperkingen en dan YouTube.
  4. In de YouTube-instellingen kun je het ouderlijk toezicht op YouTube voor je kind wijzigen.

Specifieke instellingen en functies voor ouderlijk toezicht wijzigen

Je kunt de YouTube-versie onder toezicht aanpassen voor je kind door specifieke functies en instellingen voor ouderlijk toezicht te wijzigen. Met deze functies en instellingen kun je het volgende doen:

Content blokkeren

Log in bij YouTube met je gekoppelde ouderaccount en blokkeer specifieke kanalen die je kind niet mag zien.

Het contentniveau voor je kind wijzigen
Ouders kunnen kiezen hoe content in de YouTube-versie onder ouderlijk toezicht wordt geselecteerd.

Zo wijzig je het contentniveau voor je kind via YouTube:

1. Log in bij YouTube met je gekoppelde ouderaccount.
  2. Ga naar je profielfoto .
  3. Selecteer Instellingen .
  4. Selecteer Instellingen voor ouders.
  5. Selecteer het profiel of account van je kind.
  6. Zo wijzig je de contentinstelling in de YouTube-versie onder ouderlijk toezicht:
    • Selecteer bij YouTube-instellingen de optie BEWERKEN naast Contentinstellingen.

Als je het Google-account van je kind beheert met Family Link, kun je het ingestelde contentniveau ook wijzigen via de Family Link-app:

1. Open de Family Link-app Family Link op je apparaat.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bediening en dan Contentbeperkingen en dan YouTube.
  4. Wijzig het contentniveau van YouTube met ouderlijk toezicht voor je kind via de YouTube-instellingen.
Opmerking: Je krijgt een voorbeeld van de content die in elke contentinstelling beschikbaar is als je op de naam van de contentinstelling klikt of tikt. Je kunt deze instellingen altijd wijzigen.
De kijkgeschiedenis van je kind checken

Zo check je de kijkgeschiedenis van het account onder toezicht via het apparaat van je kind:

1. Ga naar de pagina Mijn activiteit.
  2. Selecteer YouTube-geschiedenis.
  3. Selecteer Geschiedenis beheren.
  4. Scroll naar beneden voor de kijkgeschiedenis.
Geschiedenis wissen

Je kunt de kijk- en zoekgeschiedenis van het account van je kind via YouTube wissen voor alle gekoppelde apparaten. Dit doe je zo:

1. Log in bij YouTube met je gekoppelde ouderaccount.
  2. Ga naar je profielfoto .
  3. Selecteer Instellingen .
  4. Selecteer Instellingen voor ouders.
  5. Selecteer het profiel of account van je kind.
  6. Selecteer Geschiedenis wissen.
  7. Klik op Wissen om je wijzigingen op te slaan.
Autoplay uitzetten

Je kunt autoplay voor je kind uitzetten door Autoplay uitzetten te selecteren. Je kind kan autoplay niet aanzetten als deze instelling aanstaat.

Zo zet je autoplay uit voor je kind via YouTube:

1. Log in bij YouTube met je gekoppelde ouderaccount.
  2. Ga naar je profielfoto .
  3. Selecteer Instellingen .
  4. Selecteer Instellingen voor ouders.
  5. Selecteer het profiel of account van je kind.
  6. Zet Autoplay uitzetten op Aan.
Kijkgeschiedenis onderbreken
Je kunt voorkomen dat nieuwe videoweergaven als signaal worden gebruikt om andere video's aan te bevelen.

Zo onderbreek je de kijkgeschiedenis van je kind via YouTube:

1. Log in bij YouTube met je gekoppelde ouderaccount.
  2. Ga naar je profielfoto .
  3. Selecteer Instellingen .
  4. Selecteer Instellingen voor ouders.
  5. Selecteer het profiel of account van je kind.
  6. Zet Kijkgeschiedenis onderbreken aan.
Zoekgeschiedenis onderbreken
Je kunt voorkomen dat nieuwe zoektermen als signaal worden gebruikt om andere video's aan te bevelen.

Zo onderbreek je de zoekgeschiedenis van je kind via YouTube:

1. Log in bij YouTube met je gekoppelde ouderaccount.
  2. Ga naar je profielfoto .
  3. Selecteer Instellingen .
  4. Selecteer Instellingen voor ouders.
  5. Selecteer het profiel of account van je kind.
  6. Zet Zoekgeschiedenis onderbreken aan.