Lapsilukkotoiminnot ja asetukset YouTuben valvotussa käyttökokemuksessa

Valvotun tilin luominen on mahdollista vanhemmille, joiden mukaan heidän alle 13-vuotias (tai alueellista ikärajaa nuorempi) lapsensa on valmis käyttämään YouTubea. Valvotussa käyttökokemuksessa on erilaisia säätimiä ja asetuksia, joiden avulla voit ohjata lapsen katselukokemusta.

Huom. Ohjekeskuksesta saat lisätietoja YouTube Kidsin lapsilukkotoiminnoista ja asetuksista.

Lapsilukkotoimintojen ja asetusten muuttaminen

Kun luot lapselle Google-tilin, voit ottaa lapsilukon käyttöön YouTuben valvotussa käyttökokemuksessa. Tee näin:

• YouTube: Mene linkitetyllä vanhemman tilillä YouTuben asetuksiin ja valitse "Vanhempien asetukset".
  • Family Link: Avaa Family Link ‐sovellus ja valitse "YouTube-asetukset".

YouTube-asetusten muuttaminen linkitetyllä vanhemman tilillä

Näin tarkistat valvotun käyttökokemuksen lapsilukkoasetukset YouTube-asetusten kautta:

1. Kirjaudu YouTubeen linkitetyllä vanhemman tilillä.
  2. Valitse profiilikuvasi .
  3. Valitse Asetukset .
  4. Valitse Vanhempien asetukset.
    1. Tietokoneella valitse "Vanhempien asetukset" ‐kohdan vierestä Muokkaa lapsen asetuksia.

Family Link ‑sovelluksen käyttäminen

Näin tarkistat YouTube Kids ‑profiilien ja valvotun käyttökokemuksen lapsilukkotoiminnot ja asetukset Family Linkin kautta:

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link laitteellasi.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Sisältörajoitukset ja sitten YouTube.
  4. Muuta lapsen valvotun käyttökokemuksen asetuksia kohdasta "YouTube-asetukset".

Lapsilukkotoimintojen ja asetusten muuttaminen

Voit rajata YouTuben valvotun käyttökokemuksen yksityiskohtaisesti säätämällä yksittäisiä lapsilukkotoimintoja ja asetuksia. Lapsilukon ja asetusten kautta sinulla on seuraavat mahdollisuudet:

Sisällön estäminen

Voit kirjautua YouTubeen linkitetyllä vanhemman tilillä ja estää yksittäisiä kanavia, joita et halua lapsen katsovan.

Lapsen sisältötason asetusten muuttaminen
Vanhemmat voivat päättää, millaista sisältöä YouTuben valvottuun käyttökokemukseen valikoituu.

Näin voit valita lapsen sisältötason YouTubessa:

1. Kirjaudu YouTubeen linkitetyllä vanhemman tilillä.
  2. Valitse profiilikuvasi .
  3. Valitse Asetukset .
  4. Valitse Vanhempien asetukset.
  5. Valitse lapsen profiili tai tili.
  6. Näin muutat sisältöasetusta lapsen valvottua käyttökokemusta varten:
    • Avaa YouTube-asetukset ja valitse Sisältöasetukset-kohdasta MUOKKAA.

Jos ylläpidät lapsen Google-tiliä Family Linkin kautta, voit valita sisältötason Family Link ‑sovelluksella näin:

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link laitteellasi.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Sisältörajoitukset ja sitten YouTube.
  4. Avaa "YouTube-asetukset" ja valitse lapsen valvotun käyttökokemuksen sisältötaso.
Huom. Näet tiedot kullakin sisältöasetuksella näkyvästä sisällöstä klikkaamalla tai napauttamalla sisältötason nimeä. Voit muuttaa näitä asetuksia milloin tahansa.
Lapsen katseluhistorian tarkistaminen

Näin näet lapsen valvotun tilin katseluhistorian lapsen laitteelta:

1. Siirry Omat tapahtumat ‑sivulle.
  2. Valitse YouTube-historia.
  3. Valitse Ylläpidä historiaa.
  4. Vieritä alaspäin, niin näet katseluhistorian.
Historiatietojen tyhjentäminen

Voit tyhjentää lapsen tilin haku- ja katseluhistorian kaikilta hänen linkitetyiltä laitteiltaan. Tee YouTubessa näin:

1. Kirjaudu YouTubeen linkitetyllä vanhemman tilillä.
  2. Valitse profiilikuvasi .
  3. Valitse Asetukset .
  4. Valitse Vanhempien asetukset.
  5. Valitse lapsen profiili tai tili.
  6. Valitse Tyhjennä historia.
  7. Tallenna muutokset valitsemalla TYHJENNÄ.
Automaattisen toiston laittaminen pois päältä

Voit estää automaattisen toiston lapselta valitsemalla Automaattinen toisto pois päältä ‑asetuksen. Tämän asetuksen ollessa käytössä lapsi ei voi laittaa automaattista toistoa päälle.

Näin laitat automaattisen toiston pois päältä lapselta YouTubessa:

1. Kirjaudu YouTubeen linkitetyllä vanhemman tilillä.
  2. Valitse profiilikuvasi .
  3. Valitse Asetukset .
  4. Valitse Vanhempien asetukset.
  5. Valitse lapsen profiili tai tili.
  6. Laita Automaattinen toisto pois päältä ‑asetus päälle.
Katseluhistorian tallentamisen keskeyttäminen
Voit halutessasi estää uusien videokatselujen käytön videosuositusten perusteena.

Näin keskeytät lapsen katseluhistorian tallentamisen YouTubessa:

1. Kirjaudu YouTubeen linkitetyllä vanhemman tilillä.
  2. Valitse profiilikuvasi .
  3. Valitse Asetukset .
  4. Valitse Vanhempien asetukset.
  5. Valitse lapsen profiili tai tili.
  6. Laita Keskeytä katseluhistoria ‐asetus päälle.
Hakuhistorian tallentamisen keskeyttäminen
Voit halutessasi estää uusien hakujen käytön videosuositusten perusteena.

Lapsen hakuhistoriatallennuksen keskeyttäminen YouTubessa:

1. Kirjaudu YouTubeen linkitetyllä vanhemman tilillä.
  2. Valitse profiilikuvasi .
  3. Valitse Asetukset .
  4. Valitse Vanhempien asetukset.
  5. Valitse lapsen profiili tai tili.
  6. Laita Keskeytä hakuhistoria ‐asetus päälle.