Förbättra dina videor med textning

När du har redigerat videon kan du förbättra den genom att lägga till textning. Gör dina videor tillgängliga för tittarna med textningsverktyget. Läs mer om hur du transkriberar eller redigerar textningen för dina videor automatiskt.

Obs! YouTube Create kan inte generera textning för klipp som är längre än 60 sekunder.

YouTube Create är tillgänglig på Android-telefoner med minst 4 GB RAM-minne. Appen kan bli tillgänglig på andra enheter senare.

Lägga till textning i dina videor

Med YouTube Create kan du generera textning med ett tryck. Så här lägger du till textning i en video:

1. Öppna ett projekt och tryck på Textning  i verktygsfältet.
  2. Välj det du vill transkribera i verktygsfältet:
  • Alla videor lägger till textning för allt tal som identifieras i den ursprungliga videoinspelningen.
  • Voiceover lägger bara till textning för voiceovers som har spelats in i appen.
  1. Välj språket som används i voiceovern på menyn Språk.
  2. Tryck på Generera.

Redigera textning

Om textningen transkriberades felaktigt använder du redigeringsverktyget för att uppdatera textningen som visas för tittarna. Från ett öppet projekt i redigeringsverktyget gör du så här:

1. Välj det textningslager som har genererats för din video.
  2. Tryck på Redigera .
  3. Tryck på det felaktiga ordet i transkriptionen.
  4. Skriv för att uppdatera texten.

Formatera textning

Du kan anpassa textningen efter videons tema genom att formatera textningen. Från ett öppet projekt i redigeringsverktyget gör du så här:

1. Välj textningslagret i videon.
  2. Tryck på Format .
  3. Bläddra på flikarna för att ändra storlek, teckensnitt, färg, bakgrund, format, kontur eller skugga.
  4. Spara ändringarna genom att trycka på Klar.