Je video's verbeteren met ondertiteling

Nadat je een video hebt bewerkt, kun je deze verbeteren door ondertiteling toe te voegen. Gebruik de ondertiteltool om je video's toegankelijk te maken voor je kijkers. Ontdek hoe je automatisch een transcriptie maakt van je video en de ondertiteling bewerkt.

Opmerking: YouTube Create kan geen ondertiteling maken voor fragmenten langer dan 60 seconden.

YouTube Create is beschikbaar op Android-telefoons met minstens 4 GB RAM. We gaan de app in de toekomst misschien ook op andere apparaten beschikbaar maken.

Ondertiteling toevoegen aan je video's

Met één tik op de knop kun je met YouTube Create ondertiteling maken. Zo voeg je ondertiteling toe aan een video:

1. Open een project en tik in de werkbalk op Ondertiteling .
  2. Selecteer in de werkbalk waarvan je een transcript wilt maken:
  • Hele video: ondertiteling van alle spraak die in de oorspronkelijke video-opname wordt herkend.
  • Voice-over: alleen ondertiteling van voice-overs die zijn gemaakt in de app.
  1. Selecteer in het menu Taal de taal waarin je voice-over is ingesproken.
  2. Tik op Maken.

Ondertiteling bewerken

Als de ondertiteling onjuist is, pas je met de bewerkingstool de ondertiteling aan die aan je kijkers wordt getoond. Vanuit een geopend project in de bewerkingstool:

1. Selecteer de ondertitellaag die voor je video is gemaakt.
  2. Tik op Bewerken .
  3. Tik in het transcript op het verkeerde woord.
  4. Typ om de tekst te wijzigen.

Ondertiteling opmaken

Je kunt de ondertiteling aanpassen aan het thema van je video door de ondertitels op te maken. Vanuit een geopend project in de bewerkingstool:

1. Selecteer de ondertitellaag in je video.
  2. Tik op Stijl .
  3. Browse door de tabbladen om de lettergrootte, het lettertype, de kleur, de achtergrond, de indeling, de contourlijnen en de schaduw te wijzigen.
  4. Tik op Klaar om de wijzigingen op te slaan.