Titta på flera streamar samtidigt med multivy på YouTube

Med multivy kan du titta på upp till fyra förvalda livematcher samtidigt på en smart-tv eller streamingenhet, till exempel Chromecast eller Fire TV Stick.

Titta på NFL Sunday Ticket-matcher på YouTube – endast i USA

I den här artikeln kan du läsa om var du hittar multivyer, hur du navigerar bland dem med mera.

Från och med den 12 april 2024 kan tittare världen över titta på Coachella med multivy och använda YouTube-appen för smart-tv:ar.

Öppna YouTube-appen på tv:n för att få åtkomst till streamar i multivy, liveframträdanden och repriser från utvalda artister. Du hittar dem på Coachella-kanalsidan och genom att söka. Du kan också besöka yt.be/coachella för att hitta streaminglänken för din plats.

Hitta multivyer

Förinställda multivyer är grupper med upp till fyra livematcher som visas tillsammans som en enda stream.

Så här hittar du snabbast multivyn för en viss kombination av matcher:

1. Börja titta på en av de matcher du vill se.
  2. Tryck nedåt för att visa olika multivykombinationer.
  3. Välj önskad kombination av matcher bland de förvalda alternativen.
Obs! I vissa fall kan du välja specifika matcher för att lättare hitta den kombination du letar efter.

Multivyer kan visas på streamingenheten eller i YouTube-appen på din smart-tv, till exempel på fliken Hem under Rekommenderade multivyer och i Titta på nästa när du tittar på livematcher. Du hittar dem också på en Primetime-kanals startsida där det finns multivyer, till exempel NFL-, NBA- eller WNBA-kanalerna.

Titta på och navigera bland multivyer

Välj en multivy som du vill titta på så öppnas matcherna som ingår på skärmen. Streamen till vänster eller överst till vänster markeras som standard och ljudet från den streamen spelas upp.

Här är några fler tips på hur du navigerar i multivyer:

• Om du vill ändra ljud använder du styrkorset på fjärrkontrollen för att markera en annan stream.
  • Om du vill visa textning och ljudspår i multivyn trycker du nedåt tills du kommer till uppspelningsknapparna för att aktivera eller inaktivera textning eller ljudspår.
  • Tryck på Välj på fjärrkontrollen om du vill se den markerade streamen i helskärmsläge.
  • Återgå till multivyn genom att trycka på bakåtknappen på fjärrkontrollen.

Läs mer om multivy

Kan jag välja vilka matcher som ska visas i multivy?

Nej. Du kan inte anpassa dina streamar i multivy just nu, men du kan välja bland ett omfattande utbud av streamar. I vissa fall kan du välja specifika spel för att begränsa de förvalda alternativen.
Vårt mål med multivyfunktionen är att göra den tillgänglig för alla som har en tv. Eftersom de flesta enheter inte har inbyggda multivyfunktioner har vi valt att utföra all bearbetning av videoflöden på våra servrar. Det innebär att datacenter- och bearbetningsresurserna är begränsade för varje unik kombination som visas i multivy. Eftersom varje region har sitt eget lokala innehåll är vi begränsade vad gäller antalet kombinationer vi kan skapa som omfattar lokala flöden. Vi försöker välja de bästa kombinationerna baserat på förväntad popularitet, och vi förbättrar ständigt våra processer.

Vilka enheter har stöd för multivy?

Multivy är tillgängligt på streamingenheter och smart-tv:ar där Primetime-kanaler stöds. Multivy är ännu inte tillgängligt för YouTube på mobila enheter och webben.