Ge ut poddar via ett RSS-flöde

Om du är ljudbaserad poddare som distribuerar din podd med hjälp av RSS-flödet kan du ladda upp ditt RSS-flöde till YouTube. Läs mer om hur det fungerar att skicka in RSS-flöden nedan. Sedan kan du läsa mer om hur du publicerar ditt RSS-flöde på YouTube.

Obs! RSS-inmatning är tillgängligt i vissa länder/regioner.

Så här laddar du upp ljudbaserade poddar till YouTube med RSS-flöden

Ta reda på hur du laddar upp poddar till YouTube med ett RSS-flöde

När du skickar ditt RSS-flöde till YouTube skapar YouTube videor för varje poddavsnitt du väljer att ladda upp. YouTube använder poddseriens omslagsbild för att skapa en video med en statisk bild som sedan laddas upp på din kanal. När ett nytt avsnitt läggs till i RSS-flödet laddas det automatiskt upp på din kanal, och vi meddelar dina kvalificerade prenumeranter.

YouTube gör inte följande:

• Vi distribuerar inte podden till andra plattformar. Podden är bara tillgänglig på YouTube och YouTube Music.
  • Vi meddelar inte dina prenumeranter när gamla avsnitt i katalogen läggs till på din kanal via ett RSS-flöde.
  • Vi uppdaterar inte automatiskt information om poddserien som ändrats i ditt RSS-flöde. Läs mer om hur du ändrar poddinformation.
  • Vi uppdaterar inte automatiskt ljudfiler som laddas upp till RSS-flödet på nytt. Läs mer om hur du laddar upp avsnitt igen.
  • Vi tillåter inte ogiltiga tecken, till exempel ”>”, ”<” eller HTML, i titlar på eller beskrivningar av poddar och avsnitt.

Rekommenderade metoder

Enligt YouTubes användarvillkor får poddinnehåll som du laddar upp på YouTube inte innehålla annonser. Du måste informera oss och följa alla tillämpliga policyer om podden innehåller betald marknadsföring (till exempel kampanjer som läses upp av värden), sponsring eller produktstöd.

Här är några olika sätt att visa att podden innehåller betald marknadsföring:

• Markera rutan för betald marknadsföring på poddens informationssida.
  • Uppdatera videoinställningarna på videons informationssida.

De avsnitt som du väljer laddas upp som privata videor första gången du skickar in RSS-flödet till YouTube. Vi rekommenderar att du väntar tills alla avsnitt har laddats upp innan du publicerar podden som offentlig i fall det uppstår problem under konfigureringen.

Titta på videofliken om du har problem med intäktsgenerering eller upphovsrätt när avsnitten har laddats upp. På så sätt slipper du att få anspråk eller varningar på innehållet.

Vanliga frågor

Kan jag använda ett RSS-flöde om jag redan har en podd på YouTube?

Ja. Börja att skicka avsnitt via ett RSS-flöde så här:
  1. Öppna YouTube Studio och välj Innehåll och sedan Poddar.
  2. Håll muspekaren över den podd du vill redigera och klicka på Information Inställningen Redigera, pennikon.
  3. Klicka på Anslut till RSS-flöde under RSS-inställningar på poddens informationssida.

Vi rekommenderar att du laddar upp avsnitt efter det senaste avsnittet som redan finns på YouTube. På så sätt undviker du att ladda upp dubbletter av avsnitt. Du kan ange det här datumet när du skickar in ditt RSS-flöde i Studio.

Ta reda på hur du ansluter ditt RSS-flöde till din kanal genom att läsa den här hjälpcenterartikeln.

Uppdateras nya ljudfiler för avsnitt som jag laddar upp i mitt RSS-flöde automatiskt på YouTube?

Nej. Ljudet i en video som har matats in via RSS är som andra videor på YouTube och kan inte uppdateras efter publicering. Gör så här om du behöver ladda upp en ny version av ett avsnitt:
  1. Öppna YouTube Studio och välj Innehåll och sedan Poddar.
  2. Håll muspekaren över podden du vill redigera och välj Videor .
  3. Håll muspekaren över videon du vill ladda upp igen och klicka på menyn .
  4. Välj Ladda upp från RSS-flödet igen.

En ny video för avsnittet skapas. Den gamla videon ställs in som privat så att du fortfarande kan se data, som visningar och kommentarer.

Hur verifierar jag att jag äger mitt RSS-flöde?

Kontrollera e-postadressen på RSS-flödet för att verifiera att du äger det. Ange verifieringskoden i e-postmeddelandet och klicka på Verifiera.

Om du inte vet vilken e-postadress som finns på RSS-flödet kontaktar du leverantören av webbhotellet.

Hur ändrar jag standardsynligheten för avsnitt i flödet?

Alla avsnitt blir offentliga när du har publicerat podden på YouTube. Du kan ändra de här inställningarna på sidan Poddinformation.
  1. Öppna Innehåll och sedan Poddar i YouTube Studio.
  2. Håll muspekaren över den podd du vill redigera och klicka på Information Inställningen Redigera, pennikon.
  3. Välj bland synlighetsalternativen Privat, Olistad och Offentlig under Standardsynlighet för RSS-video.
  4. Klicka på Spara.

Det valda alternativet tillämpas på alla nya uppladdningar av podden när du har ändrat synlighetsinställningarna.

Hur ordnas videor från mitt RSS-flöde på YouTube?

På sidan med spellistor sorteras videor som laddats upp från RSS efter släppdatumet i RSS-flödet. Vi sorterar avsnitten efter publiceringsdatum på YouTube om det inte finns något utgivningsdatum. Utgivningsdatumet verifieras inte av YouTube.

Vilket avsnittsdatum ser tittarna på YouTube?

YouTube visar avsnittets släppdatum (från ditt RSS-flöde) på vissa plattformar och YouTubes publiceringsdatum på andra. Utgivningsdatumet verifieras inte av YouTube. Om det inte finns något utgivningsdatum visas avsnitten efter publiceringsdatumet. När du redigerar släppdatumet i YouTube Studio ändras inte datumet i ditt RSS-flöde.

Varför visas gamla avsnitt från mitt RSS-flöde högst upp på fliken Videor?

Fliken Videor på din kanal sorteras efter uppladdningsdatum på YouTube. I framtiden kommer sorteringen på fliken Videor att ta hänsyn till RSS-publiceringsdatum när du sorterar videor i kronologisk ordning.

Kan jag ladda upp fler avsnitt när jag har anslutit mitt RSS-flöde till en podd på YouTube?

Ja. Du kan ladda upp fler avsnitt från RSS-flödet på sidan Poddinformation.
  1. Öppna Innehåll och sedan Poddar i YouTube Studio.
  2. Håll muspekaren över den podd du vill redigera och klicka på Information Inställningen Redigera, pennikon.
  3. Klicka på Visa mer längst ned på poddens informationssida.
  4. Välj avsnitten du vill ladda upp under Avsnitt att ladda upp.
  5. Granska synlighetsinformationen och klicka på Spara.

Alla avsnitt laddas upp med standardsynligheten för video. Du kan ändra videosynligheten för poddar som laddats upp från RSS-flödet på sidan Poddinformation.

Raderar jag poddavsnitt från RSS-flödet om jag raderar en video från min podd på YouTube?

Nej, YouTube ändrar aldrig ditt RSS-flöde.