Lever podcaster via en RSS-feed

Hvis du lager podcaster som først og fremst består av lydinnhold, og du distribuerer dem via en RSS-feed, kan du laste opp RSS-feeden din til YouTube. Nedenfor kan du finne ut mer om hvordan du sender inn RSS-feeder. Etterpå kan du lese om hvordan du publiserer RSS-feeden din på YouTube.

Merk: RSS-overføring er tilgjengelig i utvalgte land/regioner.

Slik laster du opp podcaster som først og fremst består av lydinnhold, til YouTube med RSS-feeder

Finn ut hvordan du laster opp podcaster på YouTube via en RSS-feed

Når du sender inn en RSS-feed til YouTube, oppretter YouTube en video for hver podcastepisode du velger å laste opp. YouTube bruker podcastgrafikken din til å lage en video med et statisk bilde og laster den opp på kanalen din på dine vegne. Når en ny episode legges til i RSS-feeden, lastes den automatisk opp på kanalen din, og vi varsler de aktuelle abonnentene.

YouTube kommer ikke til å gjøre følgende:

• Distribuere podcasten din på andre plattformer. Podcasten blir bare tilgjengelig på YouTube og YouTube Music.
  • Varsle abonnentene dine når eldre episoder legges til på kanalen din via en RSS-feed.
  • Oppdatere programinformasjonen i RSS-feeden automatisk. Finn ut hvordan du redigerer podcastinformasjonen.
  • Oppdatere lydfiler som lastes opp på nytt i RSS-feeden din, automatisk. Finn ut hvordan du laster opp episoder på nytt.
  • Tillate ugyldige tegn i podcast- og episodetitler eller -beskrivelser, for eksempel «>», «<» eller HTML-kode.

Anbefalte fremgangsmåter

I tråd med vilkårene for bruk av YouTube kan ikke podcastinnhold du laster opp på YouTube, inneholde annonser. Hvis podcasten din inneholder betalt promotering (for eksempel vertsbaserte promoteringer), sponsing eller anbefalinger, må du gi oss beskjed om dette og overholde alle gjeldende retningslinjer.

For å gi beskjed om betalt promotering kan du gjøre ett av følgende:

• Merk av i boksen for betalt promotering på siden med informasjon om podcasten.
  • Oppdater videoinnstillingene på siden med informasjon om videoen.

Første gang du sender inn RSS-feeden til YouTube, lastes de valgte episodene opp som private videoer. Under konfigureringen anbefaler vi at du venter med publisering av podcasten til alle episodene er lastet opp, i tilfelle det oppstår problemer.

Når episodene er lastet opp, bør du ta en titt på videofanen for å se etter problemer med inntektsgenerering eller opphavsrett. Dette bidrar til å forebygge krav eller advarsler mot innholdet ditt.

Vanlige spørsmål

Kan jeg levere en RSS-feed hvis jeg allerede har en podcast på YouTube?

Ja. Slik kommer du i gang med å levere episoder via en RSS-feed:
  1. Åpne YouTube Studio, og velg Innhold og så Podcaster.
  2. Hold markøren over podcasten du vil endre, og klikk på Detaljer Rediger-innstilling (blyantikon).
  3. På siden med informasjon om podcasten klikker du på Koble til en RSS-feed under «RSS-innstillinger».

For å unngå duplikater anbefaler vi at du laster opp episoder etter den nyeste episoden som er lagt ut på YouTube. Du kan angi denne datoen når du sender inn RSS-feeden i Studio.

Du kan finne ut hvordan du kobler RSS-feeden til kanalen din, i denne brukerstøtteartikkelen.

Hvis jeg laster opp en ny lydfil for en episode i RSS-feeden min, oppdateres den automatisk på YouTube?

Nei. Lyden i en RSS-overført video er som lyden i en hvilken som helst video på YouTube, og den kan ikke oppdateres etter publisering. Du kan laste opp en ny versjon av en episode ved å gjøre følgende:
  1. Åpne YouTube Studio, og velg Innhold og så Podcaster.
  2. Hold markøren over podcasten du vil endre, og velg Videoer .
  3. Hold markøren over videoen du vil overføre på nytt, og klikk på menyen .
  4. Velg Last opp på nytt fra RSS-feeden.

En ny video for episoden opprettes. Den gamle videoen blir angitt som privat, slik at du fortsatt kan se data som avspillinger og kommentarer.

Hvordan bekrefter jeg at jeg eier RSS-feeden min?

For å bekrefte eierskap, sjekk e-postadressen i RSS-feeden din. Skriv inn bekreftelseskoden fra e-posten, og klikk på Bekreft.

Hvis du ikke kjenner e-postadressen i RSS-feeden, kan du kontakte leverandøren av webhotellet.

Hvordan endrer jeg standardtilgangen for episodene i feeden min?

Når du har publisert en podcast på YouTube, offentliggjøres alle episodene. Du kan endre disse innstillingene fra siden med informasjon om podcasten.
  1. I YouTube Studio går du til Innhold og så Podcaster.
  2. Hold markøren over podcasten du vil endre, og klikk på Detaljer Rediger-innstilling (blyantikon).
  3. Under «Standardtilgang til RSS-videoer» velger du mellom tilgangsalternativene Privat, Ikke-oppført og Offentlig.
  4. Klikk på Lagre.

Når du har oppdatert tilgangsinnstillingene for podcasten, brukes det valgte alternativet for alle nye opplastinger for den aktuelle podcasten.

Hvordan sorteres videoene fra RSS-feeden min på YouTube?

På spillelistesiden sorteres videoene som lastes opp fra RSS, etter utgivelsesdatoen i RSS-feeden. Hvis det ikke finnes noen utgivelsesdato, sorterer vi episodene etter publiseringsdatoen på YouTube. Utgivelsesdatoen bekreftes ikke av YouTube.

Hvilken dato vises til seerne på YouTube?

YouTube viser utgivelsesdatoen (fra RSS-feeden) for episoden på noen plattformer og publiseringsdatoen på YouTube på andre. Utgivelsesdatoen bekreftes ikke av YouTube. Hvis det ikke finnes noen utgivelsesdato, viser vi episodene etter publiseringsdato. Selv om du endrer utgivelsesdatoen i YouTube Studio, endres ikke datoen i RSS-feeden.

Hvorfor vises gamle episoder fra RSS-feeden øverst på Videoer-fanen?

Videoer-fanen på kanalen din er sortert etter opplastingsdatoen på YouTube. Fremover brukes publiseringsdatoen for RSS-feeden som utgangspunkt når videoene skal sorteres kronologisk.

Kan jeg laste opp flere episoder etter at jeg har koblet RSS-feeden til en podcast på YouTube?

Ja. Du kan laste opp flere episoder fra RSS-feeden din på siden med informasjon om podcasten.
  1. I YouTube Studio går du til Innhold og så Podcaster.
  2. Hold markøren over podcasten du vil endre, og klikk på Detaljer Rediger-innstilling (blyantikon).
  3. Klikk på Vis mer nederst på siden med informasjon om podcasten.
  4. Under «Episoder som skal lastes opp» velger du episodene du vil laste opp.
  5. Gå gjennom tilgangsdetaljene, og klikk på Lagre.

Alle episodene lastes opp med videotilgangen du har angitt som standard. Du kan endre videotilgangen for podcaster som er lastet opp fra RSS-feeden, på siden Informasjon om podcasten.

Hvis jeg sletter en video fra podcasten min på YouTube, blir episoden også slettet fra RSS-feeden?

Nei, YouTube gjør aldri endringer i RSS-feeden din.