Tekst toevoegen aan je video's

Nadat je een project hebt gemaakt, kun je jouw video verbeteren met de bewerkingstools van YouTube Create. Personaliseer je video's met honderden Google-lettertypen voor verschillende talen.

YouTube Create is beschikbaar op Android-telefoons met minstens 4 GB RAM. We gaan de app in de toekomst misschien ook op andere apparaten beschikbaar maken.

Tekst toevoegen aan je video's

1. Open een project en tik in de werkbalk op Tekst .
  2. Selecteer Platte tekst  of Teksteffecten .
  3. Typ om tekst toe te voegen. Hieronder vind je meer informatie over hoe je tekst opmaakt.
  4. Tik op Klaar als de tekst af is.

Tekst opmaken

1. Selecteer in je project de tekstlaag die je wilt bewerken.
  2. Gebruik de volgende opties in de werkbalk om de tekst te bewerken:
    • Splitsen : kort de duur van de tekst in.
    • Bewerken : typ om de tekst in je video te wijzigen.
    • Stijl : tik op de tabbladen om de lettergrootte, het lettertype, de kleur, de achtergrond, de indeling, de contourlijnen en de schaduw te wijzigen.
    • Animatie : selecteer een animatie en gebruik de schuifregelaars om de duur van het effect in te stellen.
  3. Tik op Klaar om de tekst te updaten.

Als je een tekstlaag in je video wilt verplaatsen, tik je erop en sleep je deze naar de gewenste plek in de video.

Tekst verwijderen

1. Tik op de tekstlaag die je wilt verwijderen.
  2. Tik op Verwijderen .