Audio toevoegen en bewerken

Nadat je een project hebt gemaakt, kun je de video verbeteren met de bewerkingstools van YouTube Create. Voeg muziek uit de Audiobibliotheek van YouTube, voice-overs of geluidseffecten toe aan je video's.

YouTube Create is beschikbaar op Android-telefoons met minstens 4 GB RAM. We gaan de app in de toekomst misschien ook op andere apparaten beschikbaar maken.

Muziek en geluidseffecten toevoegen

Met YouTube Create kun je royaltyvrije muziek aan je video's toevoegen om je werk te verbeteren.

Zo voeg je muziek toe aan een project:

1. Tik in de werkbalk op Geluid .
  2. Gebruik de tabbladen bovenaan de pagina om te filteren op muziek uit de Audiobibliotheek, geluidseffecten of muziek die is opgeslagen op je apparaat.
  3. Zoek een nummer of browse op genre.
  4. Tik op om een voorbeeld af te spelen of op om het nummer of het geluid aan je video toe te voegen.

Een voice-over opnemen

Breng je video's tot leven met een voice-over. Zo voeg je een voice-over toe aan je video:

1. Open een project en tik in de werkbalk op Voice-over .
  2. Houd ingedrukt om een voice-over op te nemen. Herhaal dit als je nog een voice-over wilt opnemen.
  3. Tik op Klaar om de opname toe te voegen aan je video.

Audio bewerken

Gebruik de audiotools van YouTube Create om ruis te verminderen en de audio in je video's op te schonen. Zo bewerk je audio:

1. Open een project en tik om een audiolaag te selecteren die je wilt bewerken.
  2. Gebruik de werkbalk om je audio-opname te bewerken:
    • Splitsen : kort de duur van je audiolaag in.
    • Volume : wijzig met de schuifregelaar het volume van de geselecteerde audio.
    • Faden : stel met de schuifregelaars de tijdstempels in voor het in- en uitfaden van audio in video's.
    • Beats vinden : bewerk met beatmarkeringen makkelijk de audiolaag in je video.
    • Audio opschonen : verwijder ongewenste ruis en verbeter de kwaliteit van voice-overs.
    • Verwijderen : tik op om het audiofragment uit je video te verwijderen.
  3. Tik op Klaar om de wijzigingen op te slaan.
Opmerking: Audiotracks kunnen niet langer zijn dan de duur van je video. Je kunt op het audiofragment tikken en het slepen om de opname in te korten.