Strøm 5.1 surround-lyd på YouTube

Med kompatible enheter kan du sende direkte med 5.1 surround-lyd på YouTube. 5.1 surround-lyd bruker fem båndbreddekanaler, rettet mot

• venstre front
  • senter
  • høyre front
  • venstre surround
  • høyre surround

I tillegg til disse fem kanalene er det en kanal med lav frekvenseffekt som er laget for basshøyttalere.

For å strømme 5.1 surround-lyd til YouTube Live må lydinnholdet du lager, være kompatibelt med 5.1 surround-lyd. Du må også bruke en kompatibel enkoder.

Merk at det bare er overføringer med mono-, stereo- og 5.1 surround-lyd som støttes. Andre konfigurasjoner av lydkanaler kan føre til upålitelig konvertering til stereo.

Konfigurer en 5.1 surround-lydstrøm i kontrollrommet for direktesendinger på YouTube

Du kan bruke overføringsprotokollene RTMP og HLS til å strømme med 5.1-lyd. For at systemet automatisk skal registrere og produsere 5.1 surround-lyd, må du sørge for at «Slå på manuell oppløsning» ikke er avmerket når du oppretter strømnøkler i kontrollrommet for direktesendinger.

1. Du kommer til kontrollrommet for direktesendinger ved å gå til YouTube Studio og klikke på Opprett etterfulgt av Send direkte.
  2. Klikk på rullegardinmenyen under Strømnøkkel, og velg Opprett en ny strømnøkkel.
  3. Skriv inn et navn på strømnøkkelen og strømmeprotokollen, og sørg for at «Slå på manuelle innstillinger» under Strømmens oppløsning ikke er merket av.
  4. Klikk på Opprett for å lagre.

Enkoderinnstillinger

Følg retningslinjene for de generelle enkoderinnstillingene. Her er noen innstillinger som gjelder spesielt for 5.1 surround-lyd:

• Lydkodek: 5.1 surround-lyd støttes bare for AAC i overføringsprotokollen i RTMP. For HLS-overføring støttes AAC, AC3 og EAC3 for 5.1 surround-lyd.
  • Samplingfrekvens for lyd: 48 kHz for 5.1 surround-lyd.
  • Bithastighet for lyd: 384 kbps for 5.1 surround-lyd.

Kompatible enkodere

Dette er de kjente kompatible enkoderne du kan bruke til å strømme 5.1-surround-lyd til YouTube Live. Flere enkodere legges til etter hvert som de blir testet.

Programvareenkodere

Maskinvareenkodere

Slik kan direktesendinger med 5.1 surround-lyd spilles av

Gå til brukerstøtten for å finne ut mer om hvordan seerne kan spille av YouTube-videoer med 5.1 surround-lyd på kompatible enheter.