5.1-surround-ääni YouTube-striimeissä

YouTuben livestriimeissä voi käyttää 5.1-surround-ääntä, joka on saatavilla yhteensopivilla laitteilla. 5.1-surround-äänessä on viisi täyden kaistanleveyden kanavaa:

• vasen etukanava
  • keskikanava
  • oikea etukanava
  • surround (vasen)
  • surround (oikea).

Näiden viiden kanavan lisäksi on yksi bassokaiuttimelle tarkoitettu matalan taajuuden kanava.

5.1-surround-äänen striimaamiseen YouTube Liveen tarvitaan siihen soveltuva audiosisältö ja yhteensopiva enkooderi.

Huomaa, että muuntamisessa tuettuja audiomuotoja ovat mono-, stereo- ja 5.1-surround-ääni. Muut audiokanavamääritykset voivat johtaa epäluotettavaan stereomuuntoon.

5.1-surround-äänistriimin luominen YouTuben Livetapahtumien hallinnassa

Voit käyttää 5.1-audiota striimeissä sekä RTMP- että HLS-muuntoprotokollalla. Jotta järjestelmä voi tunnistaa 5.1-surround-äänilähdön ja tuottaa 5.1-surround-ääntä, sinun on luotava Livetapahtumien hallinnassa striimausavaimet, joissa ei ole valittu asetusta "Laita manuaaliset asetukset päälle".

1. Siirry YouTube Studiossa Livetapahtumien hallintaan ja klikkaa Luo ja sitten Aloita livelähetys.
  2. Klikkaa Striimausavain-kohdan avattavaa valikkoa ja valitse "Luo uusi striimausavain".
  3. Lisää striimausavaimen nimi ja striimausprotokolla. Varmista myös Striimausresoluutio-kohdasta, että "Laita manuaaliset asetukset päälle" ‑ruutu ei ole valittu.
  4. Tallenna klikkaamalla Luo.

Enkooderin asetukset

Seuraa enkooderin yleisten asetusten ohjeita. Katso alta 5.1-surround-ääntä koskevia asetuksia:

• Äänikoodekki: 5.1-surround-ääntä tuetaan RTMP-protokollalla vain AAC-koodekissa. HLS-muunnossa 5.1-surround-äänen kanssa voi käyttää AAC-, AC3- ja EAC3-koodekkeja.
  • Audion näytteenottotaajuus: 48 kHz (5.1-surround-ääni)
  • Audion bittinopeus: 384 kb/s (5.1-surround-ääni)

Yhteensopivat enkooderit

Alla luetellut enkooderit sopivat 5.1-surround-äänen striimaamiseen YouTube Liveen. Uusia enkoodereita lisätään listaan, kun niitä on testattu.

Ohjelmistoenkooderit

Laitteistoenkooderit

5.1-surround-ääntä käyttävien livestriimien katsominen

Ohjekeskuksesta voit lukea lisää YouTube-videoiden katselusta 5.1-surround-äänellä yhteensopivilla laitteilla.