Stream 5.1 surroundsound på YouTube

Du kan livestreame 5.1 surroundsound på YouTube til seere med kompatible enheder. 5.1 surroundsound bruger fem kanaler med fuld båndbredde, hvilket omfatter:

• Venstre front
  • Center
  • Højre front
  • Surroundsound til venstre
  • Surroundsound til højre

Ud over disse fem kanaler er der én kanal med lavfrekvente effekter, som er designet til en subwoofer.

Hvis du vil streame 5.1 surroundsound til YouTube Live, skal du producere kompatibelt 5.1 surroundsoundindhold og bruge en kompatibel koder.

Bemærk, at det kun er inkorporeringer med mono, stereo og 5.1 surroundsound, som understøttes. Andre konfigurationer af lydkanaler kan medføre upålidelig konvertering til stereo.

Konfigurer en stream med 5.1 surroundsound i YouTubes kontrolrum for live-events

Du kan bruge både RTMP- og HLS-inkorporeringsprotokoller til at sende streams med 5.1-lyd. Hvis systemet automatisk skal registrere 5.1 surroundsound-input og generere 5.1 surroundsound, skal du oprette streamnøgler, hvor indstillingen "Slå manuelle indstillinger til" ikke er markeret i Kontrolrum for live-events.

1. Gå til Kontrolrum for live-events ved at gå til YouTube Studio, og klik derefter på Opret og så Gå live.
  2. Klik på rullemenuen under Streamnøgle, og vælg Opret ny streamnøgle.
  3. Angiv et navn på streamnøglen og streamingprotokollen, og lad feltet "Slå manuelle indstillinger til" under Streamopløsning være umarkeret.
  4. Klik på Opret for at gemme.

Koderindstillinger

Følg retningslinjerne for de generelle koderindstillinger. Nogle af indstillingerne for 5.1 surroundsound er:

• Lyd-codec: 5.1 surroundsound understøttes kun for AAC i RTMP-indlæsningsprotokollen. Ved HLS-inkorporering understøttes AAC, AC3 og EAC3 til 5.1 surroundsound.
  • Lydsamlingsfrekvens: 48 kHz for 5.1-surroundsound.
  • Bithastighed for lyd: 384 kBit/sek. for 5.1 surroundsound.

Kompatible kodere

Følgende er kendte kompatible kodere, der streamer 5.1 surroundsound til YouTube Live. Der tilføjes flere kodere, efterhånden som de testes.

Softwarekodere

Hardwarekodere

Visning af 5.1 surroundsound-livestreams

Få flere oplysninger om, hvordan seere kan se YouTube-videoer på deres kompatible enheder med 5.1 surroundsound, i Hjælp.