Reproduir àudio de so envoltant 5.1 a YouTube

Pots reproduir en directe àudio de so envoltant 5.1 a YouTube per als espectadors amb dispositius compatibles. El so envoltant 5.1 utilitza cinc canals d'amplada de banda completa, que inclouen:

• Davant a l'esquerra
  • Centre
  • Davant a la dreta
  • So envoltant a l'esquerra
  • So envoltant a la dreta

A més d'aquests cinc canals, hi ha un canal d'efectes de freqüència baixa dissenyat per a un altaveu de subgreus.

Per reproduir àudio de so envoltant 5.1 en directe a YouTube Live, has de produir contingut d'àudio de so envoltant 5.1 compatible i utilitzar un codificador compatible.

Tingues en compte que només s'admeten les ingestes amb àudio mono, estèreo i so envoltant 5.1. Altres configuracions de canals d'àudio poden provocar una conversió poc fiable a estèreo.

Configurar una reproducció de so envoltant 5.1 a la Sala de control en directe de YouTube

Pots utilitzar els protocols d'ingesta RTMP i HLS per enviar reproduccions amb àudio 5.1. Perquè el sistema detecti automàticament l'entrada de so envoltant 5.1 i el produeixi, has de crear claus de reproducció amb l'opció de configuració "Activa la resolució manual" desmarcada a la Sala de control en directe.

1. Ves a la Sala de control en directe anant a YouTube Studio i, a continuació, fes clic a Crea i després Emet en directe.
  2. Fes clic al menú desplegable que hi ha a sota de Clau de reproducció i selecciona Crea una clau de reproducció.
  3. Introdueix un nom per a la clau de reproducció, el protocol de reproducció, i comprova que la casella "Activa la configuració manual" que hi ha a Resolució de la reproducció en directe estigui desmarcada.
  4. Fes clic a Crea per desar.

Configuració del codificador

Segueix les directrius per a la configuració general del codificador. Algunes opcions de configuració específiques del so envoltant 5.1 són les següents:

• Còdec d'àudio: l'àudio de so envoltant 5.1 només s'admet per a AAC al protocol d'ingesta RTMP. Per a la ingesta HLS, s'admet AAC, AC3 i EAC3 per al so envoltant 5.1.
  • Freqüència de mostratge d'àudio: 48 kHz per al so envoltant 5.1.
  • Taxa de bits d'àudio: 384 Kbps per al so envoltant 5.1.

Codificadors compatibles

A continuació s'indiquen els codificadors compatibles que admeten reproducció de so envoltant 5.1 en directe a YouTube Live. S'afegiran més codificadors a mesura que es provin.

Programes de codificació

Maquinari de codificació

Veure reproduccions en directe amb so envoltant 5.1

Per obtenir més informació sobre com els espectadors poden veure vídeos de YouTube als seus dispositius compatibles amb so envoltant 5.1, consulta el nostre Centre d'ajuda.