Overzicht advertentiebeleid

In dit artikel lees je over het beleid dat alle adverteerders moeten volgen en over de manier waarop we advertenties beoordelen.

Ons beleid

Als je advertenties wilt plaatsen op YouTube, moet je je aan bepaalde regels houden:

Beleidsrichtlijnen

Hieronder vind je meer informatie over onze beleidsrichtlijnen:

Waar het beleid van toepassing is

Ons beleid is van toepassing op alle onderdelen van je content, inclusief:

• Teksten in advertenties
  • Creatieve elementen in advertenties
  • Content van je site, kanaal of video's

Als je advertentie is gemaakt, wordt deze automatisch beoordeeld. Hieronder vind je meer informatie over ons proces voor advertentiebeoordeling.

Hoe we advertenties beoordelen

Nadat je een advertentie of extensie hebt gemaakt of bewerkt, wordt het beoordelingsproces automatisch gestart.

Details van de advertentiebeoordeling

Wat we controleren

• Kop
  • Beschrijving
  • Zoekwoorden
  • Bestemming
  • Afbeeldingen
  • Video

Waar we bij de beoordeling naar kijken

Video's zijn een unieke en aantrekkelijke uitingsvorm. Daarom houden we bij de beoordeling van je video rekening met specifieke punten, zoals:

• Het middelpunt van je video
  • De camerahoek en scènes op de achtergrond
  • De helderheid van de beelden die de gebruikers zien

Wat je kunt doen

Context is belangrijk en helpt ons om de juiste beslissing te nemen. Onze systemen zitten er wel eens naast. Als onze systemen je advertentie hebben gemarkeerd als Afgekeurd, kun je dat oplossen door deze instructies te volgen. Ons reviewteam beoordeelt je content en de context om een definitieve beslissing te nemen.

Bekijk meer informatie over de goedkeuringsprocedure voor advertenties.

Over ons beleid

YouTube streeft ernaar een advertentieservice te leveren met eerlijke en consistente beleidsrichtlijnen die gunstig zijn voor onze gebruikers, adverteerders en partners. Dit doel willen we bereiken door strenge normen te hanteren voor de advertenties die we accepteren op onze site. Deze normen omvatten ook onze technische, community- en advertentierichtlijnen en beleidsregels.

Informatie over het advertentiebeleid
We behouden ons het recht voor om ons advertentiebeleid op elk gewenst moment en zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen. We raden je aan regelmatig te controleren op nieuwe updates. Partners die deelnemen aan het door partners verkocht-programma moeten zich houden aan ons advertentiebeleid en onze factureringsvoorwaarden. In bepaalde gevallen kun je wegens technische of beleidsmatige beperkingen alleen advertenties gebruiken die worden verkocht of aangeboden door YouTube.
Deze beleidsregels kunnen worden toegepast op basis van de tekst of andere creatieve elementen in je advertentie. De beleidsregels kunnen ook worden toegepast op basis van de content van je site, kanaal of video's. Bij de toepassing van ons beleid is er altijd een zekere mate van subjectiviteit, en we behouden ons het recht voor om een advertentie te weigeren of goed te keuren. Ook kunnen we promotiecampagnes opschorten of uitschakelen wegens schending van dit beleid. We behouden ons ook het recht voor om advertenties van de site te verwijderen die we als opdringerig of ongepast beschouwen. Het is je eigen verantwoordelijkheid dat je advertenties aan deze richtlijnen voldoen.We verlenen geen restitutie voor promoties waarvan de bijbehorende advertenties of video's wegens beleidsschendingen worden uitgezet, opgeschort of beperkt op basis van leeftijdsbeperkingen.
Het advertentie- en contentbeleid van YouTube vormt een aanvulling op onze Gebruiksvoorwaarden. De beleidsregels hebben ook betrekking op producten en services van DoubleClick, waaronder advertenties op de homepage en display-advertenties, aangepaste betrokkenheidsprogramma's en mobiele advertenties.
Je verklaart en garandeert door je gebruik van YouTube of de bijbehorende advertentieprogramma's dat je website, video's of advertenties voldoen aan alle toepasselijke wet- en regelgeving. Deze wet- en regelgeving omvat alle relevante zelfregulerende of brancherichtlijnen.