Advertenties op ingesloten video's

We hebben de keuzes voor advertentie-indelingen die vóór of na je video worden getoond, vereenvoudigd om de opbrengst voor creators te vergroten. We hebben de afzonderlijke advertentiekeuzes verwijderd voor preroll- en postroll-advertenties en voor advertenties die al dan niet kunnen worden overgeslagen. Als je nu advertenties aanzet voor nieuwe lange video's, tonen we je kijkers preroll- of postroll-advertenties of advertenties die al dan niet kunnen worden overgeslagen. We raden iedereen aan om na deze wijziging standaard alle advertentie-indelingen aan te zetten. Je keuzes voor midroll-advertenties zijn niet veranderd. Ook je advertentiekeuzes voor bestaande lange video's blijven onveranderd, tenzij je de instellingen voor het genereren van inkomsten wijzigt.

Ingesloten video's kunnen in-stream advertenties bevatten die wel of niet kunnen worden overgeslagen. Elke website of mobiele app met ingesloten video's (ook je eigen website of app) kan inkomsten voor je genereren. Hier vind je meer informatie over YouTube-advertentie-indelingen.

Advertenties aan- of uitzetten voor ingesloten video's

Als je advertenties aanzet voor je kanaal, kun je delen in de opbrengst uit de advertenties die worden weergegeven in YouTube-videospelers die zijn ingesloten in andere websites of apps. Voor ingesloten video's gelden dezelfde advertentie-instellingen als voor video's op youtube.com.

Als je YouTube- en AdSense voor YouTube-accounts gekoppeld zijn en insluiting van video's aanstaat, sta je automatisch de weergave van advertenties toe. Voor ingesloten video's gelden dezelfde advertentie-instellingen als voor video's op youtube.com.

Er is geen optie om advertenties specifiek voor ingesloten video's uit te zetten als je in deze video's geen advertenties wilt tonen. Je kunt wel het insluiten van video's helemaal uitzetten.

Vereisten voor advertenties op ingesloten video's

Advertenties worden getoond op merkveilige sites: YouTube doet er alles aan om de merken van onze adverteerders alleen te tonen op websites die passen bij onze wederzijdse kernwaarden. Ons systeem voert een strenge controle uit op de websites en alle content op de sites en neemt verschillende factoren onder de loep. Op basis daarvan bepalen we of er in-stream advertenties mogen worden getoond bij ingesloten YouTube-video's. We checken onder andere of de sites een aantal strenge richtlijnen over content schenden, bijvoorbeeld door het gebruik van expliciete beelden, geweld, ongepaste en haatdragende taal, of door inbreuk op rechten van derden te promoten.

Spelervereisten: We vereisen dat de videospeler groot genoeg is om bij te dragen aan een positieve gebruikerservaring. We raden een speler met 200x200 pixels of groter aan. Zorg er ook voor dat je de video's insluit met een standaard click-to-play-insluiting en niet door middel van een script.

Opbrengsten delen voor ingesloten video's

Alleen YouTube en de eigenaar van de video genereren inkomsten uit advertenties bij ingesloten video's. De eigenaar van de website waarop de video is ingesloten, krijgt hier geen deel van.