Kvalificera dig för Content ID

Content ID-kvalificering baseras på olika kriterier. Bland annat huruvida Content ID-anspråk kan göras på upphovsrättsinnehavarens innehåll samt påvisat behov. Upphovsrättsinnehavare behöver tillhandahålla bevis för det upphovsrättsskyddade innehållet som de har exklusiva rättigheter till.

Med Content ID matchas ditt referensinnehåll mot varje uppladdning till YouTube. Upphovsrättsinnehavare måste ha exklusiva rättigheter till materialet som utvärderas. Vanliga exempel på objekt som kanske inte är exklusiva är bland annat:

• mashups, ”bäst av”, samlingar och remixer av andra verk
  • bilder från tv-spel eller programvara, trailers
  • olicensierad musik och video
  • musik eller videor som licensierats, men utan exklusivitet
  • inspelningar av framträdanden (bland annat konserter, evenemang, tal, shower).

Upphovsrättsinnehavare som har godkänts för Content ID behöver fylla i ett avtal. I avtalet anges uttryckligen att endast innehåll som upphovsrättsinnehavare har exklusiva rättigheter till får användas som referens. De behöver dessutom ange en geografisk plats för den exklusiva äganderätten, såvida den inte gäller världen över.

Förutom Content ID erbjuder vi verktyg för upphovsrättshantering som kan tillgodose behoven hos upphovsrättsinnehavare.

De andra verktygen är bland andra:

• webbformuläret för upphovsrättsklagomål
  • programmet för innehållsverifiering (CVP)
  • Copyright Match Tool.

Mer information om dessa alternativ finns här.