Kvalifikasjonskriterier for Content ID

En rekke kriterier er med på å avgjøre om en opphavsrettseier er kvalifisert for Content ID. Blant annet ser vi på om det er mulig å gjøre krav på vedkommendes innhold via Content ID, og om det finnes beviselige behov. Opphavsrettseieren må kunne dokumentere de eksklusive rettighetene til det opphavsrettsbeskyttede innholdet sitt.

Content ID sammenligner brukerens referanseinnhold med alle opplastinger på YouTube. Opphavsrettseieren må inneha eksklusive rettigheter til materialet som skal vurderes. Eksempler på tilfeller der én person sjelden innehar de eksklusive rettighetene til alt som inngår i innholdet:

• ​blandinger med flere kilder (mashups), høydepunktsvideoer, kompileringer og remikser av andre verk
  • gameplay i videospill, grafikk fra programvare samt trailere
  • ulisensiert musikk og video
  • musikk eller video som er lisensiert, men uten eksklusive rettigheter
  • opptak av forestillinger (inkludert konserter, arrangementer, foredrag, show)

Opphavsrettseiere som blir godkjent for Content ID, må signere en avtale. I denne avtalen nevnes det uttrykkelig at det bare er innhold med eksklusive rettigheter som kan brukes som referanse. De må også oppgi de geografiske områdene det eksklusive eierskapet gjelder i, med mindre det er verdensomspennende.

I tillegg til Content ID tilbyr vi andre verktøy for opphavsrettsadministrering som kan være bedre egnet for enkelte opphavsrettseiere.

Dette inkluderer følgende:

• nettskjemaet for opphavsrettsklager
  • programmet for innholdsverifisering
  • Copyright Match Tool

Her finner du mer informasjon om disse alternativene.