In aanmerking komen voor Content ID

Er worden verschillende criteria gebruikt om te bepalen of auteursrechteigenaren in aanmerking komt voor Content ID. We bepalen onder andere of de content van de auteursrechteigenaar via Content ID kan worden geclaimd en wat de aantoonbare noodzaak voor de auteursrechteigenaar is. Auteursrechteigenaren moeten bewijzen dat ze over de exclusieve rechten op de auteursrechtelijk beschermde content beschikken.

Content ID controleert op overeenkomsten tussen je referentievideo en elke upload naar YouTube. Auteursrechteigenaren moeten beschikken over de exclusieve rechten op het materiaal dat wordt beoordeeld. Voorbeelden van items die niet exclusief zijn voor individuen zijn onder andere:

• Mashups, verzamelingen met 'grootste hits', compilaties en remixen van andere werken
  • Videogameplay, softwarebeelden en trailers
  • Niet-gelicentieerde muziek en video's
  • Muziek of video's die niet-exclusief zijn gelicentieerd
  • Opnamen van uitvoeringen (concerten, evenementen, toespraken, shows)

Als hun aanvraag om Content ID te gebruiken wordt goedgekeurd, moeten auteursrechteigenaren een overeenkomst aangaan. Hierin wordt expliciet vermeld dat alleen video's met exclusieve rechten als referentie kunnen worden gebruikt. Ook moeten ze de geografische locaties opgeven waar ze over exclusieve eigendomsrechten beschikken, als dit niet wereldwijd is.

Naast Content ID bieden we andere tools voor auteursrechtbeheer die mogelijk beter bij de behoeften van auteursrechteigenaren passen.

Deze andere tools zijn:

• Het webformulier voor auteursrechtklachten
  • Het programma voor contentverificatie (Content Verification Program, CVP)
  • De Copyright Match Tool

Meer informatie over deze opties vind je hier.