Content ID:n käyttöoikeuden saaminen

Content ID ‑kelpoisuus perustuu eri kriteereihin. Siihen vaikuttavat esimerkiksi tekijänoikeuden omistajan osoittama tarve sekä mahdollisuus tehdä sisällöstä ilmoitus Content ID:n kautta. Tekijänoikeuksien omistajien on toimitettava todistus tekijänoikeudella suojatusta sisällöstä, johon heillä on yksinomainen oikeus.

Content ID -toiminto vertaa viitesisältöäsi kaikkeen YouTubeen ladattavaan sisältöön. Tekijänoikeuden omistajilla on oltava yksinomaiset oikeudet arvioitaviin aineistoihin. Yleisiä esimerkkejä sisällöstä, johon käyttäjällä ei välttämättä ole yksinomaisia oikeuksia:

• ​muista töistä tehdyt koosteet, parhaat-listat, kokoelmat tai uudelleenmiksaukset
  • pelivideot, ohjelmistografiikka, trailerit
  • lisensoimaton musiikki- ja videosisältö
  • ilman yksinoikeutta lisensoitu musiikki- tai videosisältö
  • esitystallenteet (kuten konsertit, tapahtumat, puheet ja show't).

Jos tekijänoikeuden omistaja on hyväksytty Content ID:n käyttäjäksi, hänen on täytettävä sopimus, jossa yksitulkintaisesti todetaan, että viitteenä voi käyttää vain hakijan yksinomaisilla tekijänoikeuksilla hallitsemaa sisältöä. Jos yksinomainen omistajuus ei ole maailmanlaajuinen, tekijänoikeuden omistajan on lisäksi ilmoitettava maantieteelliset sijainnit, joita omistajuus koskee.

Content ID ‑järjestelmän lisäksi käytössä on muitakin tekijänoikeuksien ylläpitotyökaluja, joita voi käyttää eri tarpeisiin.

Muita työkaluja ovat esimerkiksi

• tekijänoikeusilmoituksen verkkolomake
  • sisällönvahvistusohjelma
  • Copyright Match Tool.

Lisätietoja näistä vaihtoehdoista on täällä.