Kwalifiseer vir Content ID

Kwalifisering vir Content ID word op verskeie kriteria gegrond. Hierdie kriteria sluit in of die kopieregeienaar se inhoud deur Content ID opgeëis kan word, en hul bewese behoefte. Kopieregeienaars moet bewyse gee van die inhoud met kopiereg waarvoor hulle eksklusiewe regte beheer.

Content ID sal jou verwysinginhoud met elke oplaai na YouTube vergelyk. Kopieregeienaars moet eksklusiewe regte hê op die materiaal wat geëvalueer word. Algemene voorbeelde van items wat dalk nie eksklusief vir individue is nie, sluit in:

• ​kombivoere, “beste van”-items, samestellings en hermengings van ander werke
  • videospeluitleg, sagteware se visuele elemente, lokprente
  • ongelisensieerde musiek en videomateriaal
  • musiek of videomateriaal wat gelisensieer is, maar sonder eksklusiwiteit
  • opnames van uitvoerings (insluitend konserte, geleenthede, toesprake, vertonings)

’n Kopieregeienaar sal ’n ooreenkoms moet voltooi as hulle vir Content ID goedgekeur word. Hierdie ooreenkoms sal uitdruklik verklaar dat slegs inhoud met eksklusiewe regte vir verwysing gebruik kan word. Hulle sal ook die geografiese liggings van eksklusiewe eienaarskap moet gee as dit nie wêreldwyd is nie.

Ons bied bo en behalwe Content ID ander kopieregbestuurnutsgoed wat dalk beter by ’n kopieregeienaar se behoeftes sal pas.

Hierdie ander nutsgoed sluit in:

• Die kopieregklagwebvorm
  • Die Inhoudverifikasie-program (CVP)
  • Die Copyright Match Tool

Meer inligting oor hierdie opsies kan hier gekry word.