Tjen penger på Shorts-videoer som rettighetsinnehaver

Disse funksjonene er bare tilgjengelige for partnere som bruker YouTube Studio-innholdsbehandlingen, og som godtar de nye vilkårene.

For at du som rettighetsinnehaver skal tjene penger på en Shorts-video, må det være opprettet et aktivt krav mot den, og opplastingsregler for inntektsgenerering må være tatt i bruk.

Nylig opprettede Shorts-videoer kan brukes til inntektsgenerering hvis du har angitt inntektsgenerering som standard opplastingsregel. Hvis du vil tjene penger på Shorts-videoer som er opprettet før februar 2023, kan du opprette krav mot dem – eller gjenåpne eldre krav – og angi regler for inntektsgenerering.

Før du begynner å opprette krav, må du sørge for at du forstår og overholder retningslinjene for inntektsgenerering for YouTube Shorts.

Opprett krav mot Shorts-videoer

Slik oppretter du krav mot Shorts-videoer direkte i Studio-innholdsbehandlingen:

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. Velg Videoer på menyen til venstre.
  3. Finn Shorts-videoen, og klikk på tittelen.
  4. På siden med videodetaljer velger du Rettighetsadministrering på menyen til venstre.
  5. Velg opplastingsregler for inntektsgenerering.
  6. Klikk på LAGRE.

Slik oppretter du et krav mot en Shorts-video med en mal for innholdslevering:

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. Velg Innholdslevering på menyen til venstre.
  3. Klikk på Maler-fanen.
  4. Last ned malen Web Video - Update. Finn ut mer om levering av innhold via maler.
  5. Fyll ut listen over video-ID-er som skal oppdateres, i kolonnen video_id, og skriv inn «inntektsgenerering i alle land» (eller et annet regelnavn som åpner opp for inntektsgenerering) i kolonnen usage_policy.
    Merk: Det kan hende du også må legge til tittelen på videoen eller innholdselementet i Tittel-kolonnen og eierskapet for innholdselementet (f.eks. om det gjelder over hele verden) i Eierskap-kolonnen i tilfelle det ikke opprettes noe førstepartskrav.
  6. Lagre filen.
  7. Gå tilbake til Innholdslevering-siden , og klikk på Pakkene mine-fanen.
  8. Klikk på BEKREFT OG LAST OPP for å bekrefte og laste opp filen.

Gjenåpne et lukket krav mot en Shorts-video

Slik gjenåpner du et krav som er lukket manuelt eller på grunn av et opphavsrettskrav:

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. Velg Videoer det er gjort krav på på menyen til venstre.
  3. Gå til filterlinjen , og klikk på Kildeetterfulgt av Videoer levert av partner etterfulgt av BRUK.
  4. Klikk på filterlinjen , og ta i bruk to filtre til:
    • YouTube Shorts etterfulgt av Ja etterfulgt av BRUK.
    • Kravstatus etterfulgt av Inaktivt etterfulgt av BRUK.
  5. Finn videoen det er gjort krav på, og klikk på tittelen.
  6. Klikk på DETALJER under Inaktive – dine.
  7. Klikk på SEND INN KRAV PÅ NYTT.

Akkurat som med lange videoer tillater vi ikke at regler med samsvarsbetingelser brukes som opplastingsregler. Du kan imidlertid bruke områdekriteriene og bare tjene penger i utvalgte land/regioner.

Merk: For at du skal kunne tjene penger på innhold på YouTube, inkludert Shorts, må kanalen din overholde retningslinjene for inntektsgenerering på YouTube-kanaler – som inkluderer retningslinjene om gjentatt og gjenbrukt innhold. Kanalen må også overholde retningslinjene for brukere, vilkårene for bruk, reglene for opphavsrett samt programretningslinjene for Google AdSense.