Shorts-videoiden kaupallistaminen oikeuksien haltijana

Nämä ominaisuudet ovat vain YouTube Studio Content Manageria käyttävien ja uudet ehdot hyväksyvien kumppanien saatavilla.

Jos haluat oikeuksien haltijana kaupallistaa Shorts-videon, sille on luotava aktiivinen latausvaatimus ja siihen on sovellettava kaupallistamiskäytäntöä.

Uudet Shorts-videot voidaan kaupallistaa, jos oletuslatauskäytäntönä on kaupallistaminen. Jos haluat kaupallistaa ennen helmikuuta 2023 luotuja Shorts-videoita, voit luoda niihin kohdistettuja vaatimuksia tai avata vaatimukset uudelleen ja soveltaa niihin kaupallistamiskäytäntöä.

Varmista ennen vaatimusten luomista, että ymmärrät YouTube Shorts ‐kaupallistamiskäytännöt ja noudatat niitä.

Vaatimuksen luominen Shorts-videosta

Näin luot vaatimuksen Shorts-videosta suoraan Studio Content Managerissa:

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Videot .
  3. Etsi Shorts-video ja klikkaa sen nimeä.
  4. Valitse Videon tiedot ‐sivun vasemmasta valikosta Oikeuksien hallinta .
  5. Valitse latauskäytännöksi kaupallistaminen.
  6. Klikkaa TALLENNA.

Näin luot vaatimuksen Shorts-videosta käyttämällä sisällönjakelumallia:

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisällönjakelu .
  3. Klikkaa Mallipohjat-välilehteä.
  4. Lataa Verkkovideo − päivitys ‐malli. Lue lisää sisällön toimittamisesta mallien avulla.
  5. Täytä päivitettävät videotunnukset video_id-sarakkeeseen ja lisää usage_policy-sarakkeeseen Kaupallista kaikissa maissa (tai jokin muu kaupallistamisen sallivan käytännön nimi).
    Huom. Sinun on ehkä lisättävä valitsemasi videon/sisältökohteen nimi Title-sarakkeeseen ja sisältökohteen omistajuus (esim. maailmanlaajuinen) Ownership-sarakkeeseen, jos ensimmäisen osapuolen vaatimusta ei ole luotu.
  6. Tallenna tiedosto.
  7. Palaa Sisällönjakelu-sivulle ja klikkaa Omat paketit ‐välilehteä.
  8. Todenna ja lataa tiedosto klikkaamalla TODENNA JA LATAA.

Shorts-videoon kohdistetun suljetun vaatimuksen avaaminen uudelleen

Näin voit avata uudelleen vaatimuksen, joka on suljettu manuaalisesti tai tekijänoikeusvaatimuksen vuoksi:

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Vaatimuksen kohteena olevat videot .
  3. Klikkaa suodatinpalkista Lähdeja sitten Kumppanin videot ja sitten KÄYTÄ.
  4. Klikkaa suodatinpalkkia ja ota käyttöön vielä kaksi muuta suodatinta:
    • YouTube Shorts ja sitten Kyllä ja sitten KÄYTÄ.
    • Vaatimuksen tila ja sitten Ei-aktiivinen ja sitten KÄYTÄ.
  5. Etsi vaatimuksen kohteena oleva video ja klikkaa sen nimeä.
  6. Klikkaa Ei-aktiiviset – sinun ‐kohdasta TIEDOT.
  7. Klikkaa PALAUTA VAATIMUS.

Latauskäytäntönä ei voi käyttää vastaavuusehtoja sisältäviä latauskäytäntöjä (kuten ei pitkissäkään videoissa). Voit kuitenkin käyttää alueita koskevia ehtoja ja kaupallistaa sisältösi vain tietyillä alueilla.

Muista: Jos haluat kaupallistaa Shorts-videoita tai mitä tahansa muuta sisältöä YouTubessa, kanavasi on oltava YouTube-kanavien kaupallistamiskäytäntöjen mukainen. Niihin kuuluvat toistuvaa ja uudelleenkäytettyä sisältöä koskevat käytännöt. Kanavan on myös noudatettava YouTuben yhteisösääntöjä, käyttöehtoja, tekijänoikeuskäytäntöjä ja Google AdSense ‑ohjelmakäytäntöjä.