Monetiseer Kortvideo’s as ’n regtehouer

Hierdie kenmerke is slegs beskikbaar vir vennote wat YouTube Studio Inhoudbestuurder gebruik en wat nuwe bepalings aanvaar.

Om ’n Kortvideo as ’n regtehouer te monetiseer, moet ’n aktiewe oplaai-eis vir die Kortvideo geskep wees en moet daar ’n monetiseringoplaaibeleid daarop toegepas word.

Nuutgeskepte Kortvideo’s kan monetiseer as jou verstekoplaaibeleid is om te monetiseer. As jy ouer Kortvideo’s wat voor Februarie 2023 geskep is, wil monetiseer, kan jy oplaai-eise vir hulle skep of heropen en ’n monetiseringbeleid toepas.

Voordat jy begin om eise te skep, moet jy seker maak dat jy YouTube Kortvideo’s se monetiseringbeleide verstaan en daaraan voldoen.

Skep ’n eis op ’n Kortvideo

Om direk in Studio Inhoudbestuurder ’n eis op ’n Kortvideo te skep:

1. Meld by Studio Inhoudbestuurder aan.
  2. Kies Video’s op die linkerkieslys.
  3. Kry die Kortvideo en klik sy titel.
  4. Kies Regtebestuur onder die videobesonderhedebladsy op die linkerkieslys.
  5. Kies ’n monetiseringoplaaibeleid.
  6. Klik STOOR.

Om ’n eis op ’n Kortvideo te skep met gebruik van ’n inhoudleweringtemplaat:

1. Meld by Studio Inhoudbestuurder aan.
  2. Kies Inhoudlewering op die linkerkieslys.
  3. Klik die Template-oortjie.
  4. Laai die Webvideo – Opdatering-templaat af. Kom meer te wete oor hoe inhoud met template gelewer kan word.
  5. Vul die lys video-ID’s om op te dateer in die video_id-kolom en Monetiseer in alle lande (of ander beleidnaam wat monetisering toelaat) in die usage_policy-kolom in.
    Let wel: Jy sal dalk ook ’n gekose video- of komponenttitel in die Titel-kolom en komponenteienaarskap (byvoorbeeld WW) in die Eienaarskap-kolom moet invul in gevalle waar daar geen eerstepartyeis geskep is nie.
  6. Stoor die lêer.
  7. Gaan terug na die Inhoudleweringbladsy en klik die My pakkette-oortjie.
  8. Klik BEKRAGTIG EN LAAI OP om die lêer te bekragtig en op te laai.

Heropen ’n geslote eis op ’n Kortvideo

Om ’n eis wat gesluit is omdat ’n kopieregeis ontvang is of wat handmatig gesluit is, te heropen:

1. Meld by Studio Inhoudbestuurder aan.
  2. Kies Opgeëisde video’s op die linkerkieslys.
  3. In die filtreerbalk , klik Bronen dan Video’s wat deur vennoot verskaf is en dan PAS TOE.
  4. Klik die filtreerbalk en pas nog 2 filters toe:
    • YouTube Kortvideo’s en dan Ja en dan PAS TOE.
    • Eisstatus en dan Onaktief en dan PAS TOE.
  5. Kry die opgeëisde video en klik sy titel.
  6. Klik BESONDERHEDE onder Onaktief – Joune.
  7. Klik EIS EIS WEER OP.

Soos met langformaatvideo’s laat ons nie toe dat beleide met passingvoorwaardes as oplaaibeleide gebruik word nie. Jy kan egter die gebiedkriteria gebruik en slegs in uitgesoekte lande/streke monetiseer.

Hou in gedagte: Om enige inhoud op YouTube te monetiseer, insluitend Kortvideo’s, moet jou kanaal YouTube se kanaalmonetiseringbeleide volg, wat ons beleide oor herhalende en hergebruikte inhoud insluit. Kanale moet ook voldoen aan YouTube se gemeenskapsriglyne, diensbepalings, kopieregbeleide en Google AdSense-programbeleide.