Administrer Shorts-videoer som rettighetsinnehaver

Disse funksjonene er bare tilgjengelige for partnere som bruker YouTube Studio-innholdsbehandlingen. Kontakt YouTube-partneradministratoren din for å få tilgang.

Når en skaper lager en YouTube Shorts-video, kan hen legge til opphavsrettsbeskyttet musikk i videoen via et eget lydbibliotek for Shorts. Dette lydbiblioteket består av musikkspor fra plateselskaper som har signert YouTube-lisensavtaler som gjelder spesielt for Shorts.

Når en skaper legger til en sang fra dette lydbiblioteket via Shorts-verktøyene, opprettes det et spesielt Content ID-krav. Slike krav kan ikke bestrides fordi de ikke er synlige for skapere. Formålet med disse kravene er at rettighetsinnehaverne skal kunne identifisere og analysere bruk av musikken de eier, i Shorts-videoer.

Hvis en skaper legger til en sang i en Shorts-video uten å bruke Shorts-verktøyene, kan hen motta et standard opphavsrettskrav.

Finn Shorts blant videoene du har gjort krav på

Slik ser du hvilke av videoene det er gjort krav på, som er Shorts-videoer:

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. Velg Videoer det er gjort krav på på menyen til venstre.
  3. Klikk på filterlinjen etterfulgt av YouTube Shorts etterfulgt av Ja etterfulgt av BRUK.

Slik ser du videoer det er gjort krav på, som gjelder innhold fra Shorts-lydbiblioteket:

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. Velg Videoer det er gjort krav på på menyen til venstre.
  3. Klikk på filterlinjen etterfulgt av Opprinnelseetterfulgt av I produktet (Shorts) etterfulgt av BRUK.

Du kan også finne informasjon om Shorts-krav i Shorts-rapporten, som kan lastes ned.

Gjør krav på Shorts-videoer manuelt

Hvis en skaper bruker en sang i Shorts-videoen sin som ikke finnes i Shorts-lydbiblioteket, kan dette føre til at vedkommende mottar standard Content ID-krav og opphavsrettslige fjerningsforespørsler.

Hvis en Shorts-video ikke gjøres krav på automatisk, kan du gjøre krav på den via verktøyet for manuelle krav. Dette forutsetter at du overholder retningslinjene for manuelle krav.

Finn ut mer om hvordan du bruker verktøyet for manuelle krav.

Se Shorts-data

Du kan laste ned flere forskjellige Shorts-relaterte rapporter fra Rapporter-siden i Studio-innholdsbehandlingen:

• Shorts-rapporten: Shorts-rapporten inneholder to rapporter:
    • Rapporten om Shorts-innholdselementer – oppretting: Denne rapporten viser hvor mange forskjellige Shorts-videoer som er opprettet med lisensiert innhold fra Shorts-lydbiblioteket som er tilknyttet et innholdselement.
    • Rapporten om Shorts-innholdselementer – avspillinger: Denne rapporten viser antall avspillinger for Shorts-videoer som er opprettet med lisensiert innhold fra Shorts-biblioteket som er tilknyttet et innholdselement.
  • Shorts-inntektsrapporten oppsummerer inntektene fra Shorts-videoer.

Finn ut mer om å laste ned rapporter i Studio-innholdsbehandlingen.