Tietoa lyhytvideoista oikeuksien haltijoille

Ominaisuudet ovat saatavilla vain kumppaneille, jotka käyttävät YouTube Studio Content Manageria.

Kun sisällöntuottaja tekee YouTube Shorts ‐videon, hän voi lisätä videoon tekijänoikeudella suojattua musiikkia YouTube Shortsin omasta audiokirjastosta. Shorts-audiokirjastosta löytyy musiikkia YouTuben kumppaneina toimivilta levy-yhtiöiltä, jotka ovat tehneet YouTuben kanssa erityisen lyhytvideoita koskevan käyttöoikeussopimuksen.

Kun sisällöntuottaja lisää lyhytvideoon kappaleen Shorts-audiokirjastosta Shorts-työkaluilla, videosta luodaan erityinen Content ID ‐vaatimus. Vaatimuksia ei voi kiistauttaa, koska ne eivät näy sisällöntuottajille. Vaatimusten tarkoitus on tarjota oikeuksien haltijoille keino tunnistaa ja analysoida musiikin käyttöä lyhytvideoissa.

Jos sisällöntuottaja lisää kappaleen lyhytvideoonsa muuten kuin Shorts-työkaluilla, siitä voidaan tehdä tavallisia tekijänoikeusvaatimuksia.

Lyhytvideoiden tunnistaminen vaatimuksen kohteena olevista videoista

Näin näet kaikki vaatimuksen kohteena olevat lyhytvideot:

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Vaatimuksen kohteena olevat videot .
  3. Klikkaa suodatinpalkkia ja sitten YouTube Shorts ja sitten Kyllä ja sitten KÄYTÄ.

Näin näet vaatimuksen kohteena olevat videot, joista tehdyt vaatimukset kohdistuvat Shorts-audiokirjastosta peräisin olevaan sisältöön:

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Vaatimuksen kohteena olevat videot .
  3. Klikkaa suodatinpalkkia ja sitten Lähdeja sittenTuotteen sisäinen (Shorts) ja sitten KÄYTÄ.

Näet tiedot lyhytvideoihin kohdistuvista vaatimuksista myös ladattavasta Shorts-raportista.

Manuaalisen vaatimuksen tekeminen lyhytvideosta

Jos sisällöntuottaja käyttää lyhytvideossaan Shorts-audiokirjaston ulkopuolista kappaletta, siitä voidaan tehdä tavallisia Content ID ‐vaatimuksia tai tekijänoikeuspoistopyyntöjä.

Jos lyhytvideosta ei ole tehty vaatimusta automaattisesti, voit ehkä tehdä siitä vaatimuksen manuaalisten vaatimusten työkalulla, kunhan noudatat manuaalisia vaatimuksia koskevia käytäntöjä.

Lue lisää manuaalisten vaatimusten työkalusta.

Lyhytvideoihin liittyvä data

Voit ladata lyhytvideoihin liittyviä raportteja Studio Content Managerin Raportit ‐sivulta:

• Shorts-raportti: Shorts-raportti sisältää kaksi raporttia:
    • Lyhytvideoiden sisältökohtaisessa luontiraportissa näkyy niiden erillisten lyhytvideoiden määrä, joita luotaessa on käytetty tiettyä lisensoitua audiokirjaston sisältökohdetta.
    • Lyhytvideoiden sisältökohtaisessa katselukertaraportissa näkyy, montako katselukertaa on kertynyt lyhytvideoille, joita luotaessa on käytetty tiettyä lisensoitua audiokirjaston sisältökohdetta.
  • Lyhytvideoiden tuloraportti: Yhteenveto lyhytvideoista saaduista tuloista.

Lue lisää raporttien lataamisesta Studio Content Managerissa.