Site-elementen van YouTube nabootsen

Advertenties mogen geen site-elementen van YouTube nabootsen, op welke manier of in welke vorm dan ook. Het volgende is niet toegestaan (deze lijst is niet volledig):

• Advertenties mogen delen van de homepage van YouTube niet imiteren of nabootsen.
  • Advertenties mogen geen berichten bevatten of lijken te bevatten die eruitzien alsof ze afkomstig zijn van YouTube.
  • In advertenties tijdens streams (ook bekend als in-stream videoadvertenties) en TrueView-advertenties mag de knop 'Advertenties overslaan' niet worden nagebootst.
  • Als een advertentie YouTube-thumbnails bevat, moeten gebruikers hierop kunnen klikken om een video te bekijken in de masthead zelf of op de weergavepagina op YouTube. Een animatie van een paar seconden waarin thumbnails worden vernietigd, geeft gebruikers bijvoorbeeld niet genoeg mogelijkheden om te klikken en de video's te bekijken. Bovendien moeten de metadata van de videothumbnails correct zijn.